Skip to main content

Alles over deze wijn


1000 Stories

1000 Stories

Een heerlijke wijn gerijpt in bourbon-vaten waarbij je zwarte kersen, bessenjam, aardse tonen, steranijs, kardemom en zelfs crème brûlée proeft. Deze stoere en krachtige wijn is een feest voor de smaakpapillen.

1000 STORIES, HET VERHAAL

"Als koploper in het maken van wijn gerijpt in bourbon-vaten, combineert 1000 Stories het wijnbouw erfgoed van Californië met de legendarische bourbon-cultuur van Amerika. 1000 Stories, vakkundig geproduceerd door Master Winemaker Bob Blue uit de beroemde Californische wijngaarden, ontleent zijn veelgeprezen nuance en complexiteit aan de tijd die de wijn doorbrengt in verkoolde bourbon-vaten, waardoor een uniek Amerikaans verhaal in elk glas wordt onthuld.”
 

HET TRAJECT

Deze Zinfandel uit het Californische wijnoogstjaar 2017 mengt oud-wijnfruit van de historische Mendocino County wijngaarden met warmer, rijper fruit van Paso Robles. Zinfandel heeft een royale kern van sappig rijp fruit, geaccentueerd door geurende noten van gedroogde en gegrilde kruiden, terwijl een vleugje "Petite Sirah” in het mengsel een aanzienlijke dichtheid, mineraliteit en een onmiskenbare robijnrode-paarse tint oplevert. In de traditie van 1000 Stories werd deze partij gerijpt in traditionele Franse en Amerikaanse eikenhouten vaten, waarvan een deel gerijpt werd in verkoolde bourbon-vaten voordat de uiteindelijke mix werd geassembleerd.

 

1000 Stories Zinfandel

1000 Stories Zinfandel wordt geproduceerd in batches om een unieke mix van druivensoorten, wijngaarden en bourbon-vaten op te leveren; geen twee batches zijn hetzelfde.

Deze batch, boordevol robuuste, gretige smaken, biedt een volledig assortiment aan steenfruit, van gekonfijte abrikoos tot Bing-kers, naast weelderige bessen. Het middenpallet onthult zwoele hints van gegrild vlees, geploegde aarde, steranijs en een vleugje zwarte kardemon.

Het unieke proces van rijping in bourbon-vaten geeft de wijn een warme noot van "caramel brûlée”, waardoor hij meer diepte en karakter krijgt.

Foodpairing

1000 Stories Zinfandel gaat perfect samen met:

  • Langzaam geroosterde varkensschouder met rozemarijn
  • Eend gekookt in balsamicoazijn
  • Sterke kazen zoals parmigiano reggiano, oude gouda, gorgonzola of andere blauwe kazen
  • Noten en rood gedroogd fruit zoals cranberry's
  • Pecannotentaart
  • Crème brûlée
  • Kersentaart
  • Chocolademousse

Ontdek meer over wijn

Er zijn tal van druiven en wijnen met ieder hun eigen smaak uit verschillende wijnlanden. Klik op de onderstaande artikelen om meer te lezen of bekijk alle artikelen over wijn.

Ben je benieuwd welke wijn het beste bij jou past? Doe dan de smaakprofielen test en ontdek jouw favoriete wijnen!