Skip to main content

Het verhaal achter


Beefeater

Beefeater

Beefeater is de nummer één premium gin van de wereld en de enige internationale premium gin die nog altijd in Londen aan de Thames wordt gedistilleerd. Sinds 1860 is het recept, gebaseerd op negen karakteristieke, botanische kruiden, ongewijzigd.

Bekijk hier alle Beefeater

Gin en de Tower of London

Beefeater is eigendom van Pernod Ricard en wordt gebotteld en gedistribueerd door het bedrijf van James Burrough. Beefeater blijft tot 1987 eigendom van de familie Burrough. De naam verwijst naar de ‘Yeomen Warders’, beter gekend als ‘Beefeaters’: de ceremoniële bewakers van de Tower of London. 

Londen aan je voeten

Als je goed kijkt kun je door de fles heel London zien. De grote stad ligt aan je voeten en samen met Beefeater ontdek je hem!

Beefeater London Dry 70CL

Perfectie in het productieproces

Een man die gedroogde sinaasappelschillen vasthoudt

Uniek aan de productie van Beefeater Gin is het feit dat de schil van de citroenen en sinaasappelen, de volledige jeneverbessen en andere plantaardige botanicals 24 uur te weken worden gelegd, voordat er gedistilleerd wordt. Dit proces zorgt voor een volledige extractie van de aroma’s. De distillatie zelf neemt ongeveer acht uur in beslag en wordt nauwlettend in de gaten gehouden door meester-distilleerder Desmond Payne.

Neus, smaak en afdronk

Een krat vol met jeneverbessen

Als klassieker en de meest herkenbare en typische London Dry gin op de markt, heeft Beefeater Gin een scherpe en droge smaak. In de neus zit jeneverbes, zwarte peper en sinaasappel; op het gehemelte een explosie van citrus en in de afdronk jeneverbes.

Wist je dat...

... Beefeater de favoriete gin van echte Martini-lovers is? Daarnaast mixt deze gin ook perfect in andere cocktails en is hij uitermate geschikt voor een overheerlijke gin-tonic. Met een neutrale tonic komt Beefeater daarbij het best tot zijn recht. Soms hoeft het niet meer te zijn dan Beefeater gin, ijsblokjes, schijfje sinaasappel en een takje munt!

ZO MAAK JE DE BEEFEATER GIN-TONIC COCKTAIL!

Meer lezen over Gin?

Dat kan gelukkig! Wij vertellen je namelijk graag meer over Gin-Tonic en verschillende cocktails die je kunt maken met gin! Of lees een van de onderstaande artikelen over gin. 

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.