Skip to main content
image

Ontdek Bombay Sapphire

Bombay Sapphire, de wereldberoemde gin in blauwe fles. Elke druppel bevat 10 handgeselecteerde specerijen vanuit exotische locaties over de hele wereld. En dat proef je! Een kenmerkende smaak die ook nog eens perfect is voor het mixen van een smakelijke gin-tonic! Wij nemen je mee in de wereld van deze gin klassieker.

Bombay Sapphire gin-tonic

Ingrediënten:

Zo maak je de Bombay Sapphire gin-tonic:

 1. Vul een ballonglas met ijs
 2. Roer totdat het glas gekoeld is
 3. Giet het vrijgekomen water uit het glas
 4. Giet Bombay Sapphire over het ijs en knijp de limoen uit
 5. Voeg de limoen toe in het glas en roer
 6. Voeg gekoelde tonic toe
 7. Kantel het glas en roer 1 keer voorzichtig met behulp van een lepel

Probeer ook eens een Gin-Tonic met citrus en tijm. Door het toevoegen van vers citroensap en een takje tijm krijgt de Gin-Tonic een kruidig en fris karakter.

Ivano Tonutti, de Master of Botanicals:
''Het oog voor detail is noodzakelijk voor het bereiken van de kwaliteit van de gin. Met alleen goede ingrediënten ben je er nog niet.''

Welke smaakmakers zitten er in Bombay Sapphire?
Jeneverbessen - zoethout - amandelen - citroenschil - iriswortel - engelwortel - koriander - kassiebast - staartpeper - malaguenapeper.

De 10 botanicals
In Bombay Sapphire gin gaan maar liefst 10 verschillende botanicals. Een stuk meer dan in een gemiddelde gin! De botanicals zijn de smaakmakers van deze bijzondere gin.

Het productieproces van Bombay Sapphire
De botanicals komen van over de hele wereld. Maar wil je van dichtbij zien hoe ze groeien, dan kun je gewoon bij Laverstoke Mill terecht. Twee spectaculaire kassen bootsen het klimaat na waarin de kruiden en specerijen groeien. De een mediterraan, de ander tropisch.

image

Probeer ook eens Bombay Sapphire East!

Bombay Sapphire East, de grote broer van de klassieke Bombay Sapphire. Thaise citroengras en Vietnamese zwarte peperkorrels zijn de kenmerkende smaakmakers. Voeg er tonic aan toe en je hebt een heerlijk, verfrissende mix!

Bombay Sapphire East-Tonic

Ingrediënten:

Zo maak je hem!

 1. Vul een groot glas met ijsblokjes en voeg 50 ml Bombay Sapphire East gin en 100 ml Fever-Tree Tonic toe.
 2. Garneer met een stengel citroengras en een halve chili peper.

Wist je dat de Bombay Sapphire East zich heel goed leent voor het combineren van verschillende kruiden. De gin bestaat uit 12 bijzondere specerijen. Door het toevoegen van een specifiek kruid dat voorkomt in de gin, breng je de smaak van dit kruid extra naar voren. Je kunt dus velen kanten op! Probeer eens de volgende variaties:

 1. Citroengras & chili peper
 2. Kaffer limoenbladeren & vers gemalen zwarte peper
 3. Limoenpartje
 4. Citroengras & vers gemalen zwarte peper


image

Het verhaal van Bombay Sapphire

image

Door de jaren heen is de gin van Bombay meerdere keren in de prijzen gevallen. Wereldwijd wordt het merk erkend als kwaliteitsgin. Het zachte en complexe smaakprofiel zorgt voor een gewaarde gin. Probeer het zelf uit in een gin tonic cocktail! 

image

Bombay Sapphire is in 1761 opgericht door Thomas Dakin. Hij was een distillateur uit Warrington, Engeland. Hij ontwikkelde een gin met exotische botanische ingrediënten. In de jaren 80 kreeg de Bombay Sapphire Gin een herlancering en kreeg de fles een opvallend blauw design.

image

Het productieproces van de Bombay Sapphire gin is nog steeds gebaseerd op het recept uit 1761. De exotische botanicals worden boven koperen manden opgehangen. De verdampte gin wordt daardoor geïnfuseerd met de smaakvolle aroma’s van de botanicals. 

image

Naast de klassieke Bombay Sapphire Gin in blauwe fles heeft het merk door de jaren heen veel meer varianten aan het assortiment toegevoegd. Denk aan de Bombay Sapphire East de Bombay Sapphire Premier Cru of aan één van de flavoured gins zoals de Bombay Bramble of de Bombay Citron Pressé.

Meer lezen

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.