Skip to main content

Ontdek sterke merken


Bombay Sapphire

Bombay Sapphire

Een heerlijke gin&tonic drink je uit een Bombay glas. Deze zomer nog kleurrijker én nog specialer. Haast je nu naar jouw Gall & Gall winkel, want bij aankoop van een Bombay fles, krijg je een limited edition glas gratis. En zo ben jij helemaal klaar voor de zomer!

Samen met Belgische artiest Eltipo ontworp Bombay een limited edition glas. 

Het glass is geïnspireerd op het vakmanschap van Bombay. Zowel bij de gin als bij de cocktails wordt er een perfecte balans gezocht tussen verschillende smaken, die samen zorgen voor een unieke beleving. Het ontwerp is een esthetische weergave hiervan. Verschillende vormen (zacht, vol, scherp & subtiel) worden door elkaar geroerd tot een harmonieus geheel. Het levendige kleurenpallet accentueert de lust voor het leven, maar ook subtiele hints naar citroen en frambozen verwijzen naar de garnering van Bombay. Creativity has been stirred! - Eltipo.

Actie van toepassing op het hele Bombay gamma en geldig zolang de voorraad strekt.
** Je ontvangt alleen een glas bij aankoop in de winkel en niet bij een online bestelling

BOMBAY SAPPHIRE & TONIC COCKTAIL: ZO MAAK JE 'M!

Ingredienten:

Probeer ook eens een Gin-Tonic met citrus en tijm. Door het toevoegen van vers citroensap en een takje tijm krijgt de Gin-Tonic een kruidig en fris karakter. 

GEEF JE BOMBAY SAPPHIRE-TONIC EEN ZOMERSE TWIST

Zo maak je hem!

  1. Vul een ballonglas met ijs
  2. Roer totdat het glas gekoeld is
  3. Giet het vrijgekomen water uit het glas
  4. Giet Bombay Sapphire over het ijs en knijp de limoen uit
  5. Voeg de limoen toe in het glas en roer
  6. Voeg gekoelde tonic toe
  7. Kantel het glas en roer 1 keer voorzichtig met behulp van een lepel

Bombay Sapphire Dry Gin 70CL

de 10 botanicals

Een kok met een kruid in zijn hand

In Bombay Sapphire gin gaan maar liefst 10 verschillende botanicals. Een stuk meer dan in een gemiddelde gin! De botanicals zijn de smaakmakers van deze bijzondere gin. Welke smaakmakers zitten er in Bombay Sapphire?

Jeneverbessen - zoethout - amandelen - citroenschil - iriswortel - engelwortel - koriander - kassiebast - staartpeper - malaguenapeper.

Allemaal geven ze hun smaak af aan de gin. Ivano Tonutti, de Master of Botanicals, reisde naar alle uithoeken van de wereld om op zoek te gaan naar de geurigste kruiden en specerijen. Slechts een handje-vol ambachtelijke producenten levert aan Bombay Sapphire. 

Verschillende soorten kruiden van Bombay getekend

Het oog voor detail is noodzakelijk voor het bereiken van de kwaliteit van de gin. Met alleen goede ingrediƫnten ben je er nog niet.

Ivano

HET PRODUCTIEPROCES VAN BOMBAY SAPPHIRE

De destilleerderij van Bombay

Elk jaar voert Ivano kwaliteitscontroles uit en vergelijkt hij de gin met samples van het jaar daarvoor. De botanicals komen van over de hele wereld. Maar wil je van dichtbij zien hoe ze groeien, dan kun je gewoon bij Laverstoke Mill terecht. Twee spectaculaire kassen bootsen het klimaat na waarin de kruiden en specerijen groeien. De een mediterraan, de ander tropisch. Deze eye-catchers zijn hét symbool van het kunstenaarschap van Bombay Sapphire.

 

De gin wordt gemaakt in speciale koperen distilleerketels, de zogeheten carterhead stills. Op deze manier geven de botanicals hun smaken af aan de gin. In het India House, de plek waar de bankbiljetten voor de Bank of India werden gemaakt, staan twee van die ketels. Het pure graandistillaat passeert de botanicals in dampvorm. Hoeveel van elke botanical nodig is voor de perfecte smaak, is een groot geheim. Alleen de Master Distillers kennen dat geheim.

Probeer ook een Bombay Sapphire East

Bombay Sapphire East is de grote broer van de klassieke Bombay Sapphire. Thais citroengras en Vietnamese zwarte peperkorrels zijn de twee extra toegevoegde smaakmakers. Een echte 'oosterse gin' dus. De gin leent zich perfect om te mixen met tonic. En je kunt ook nog eens heel goed verschillende soorten garnering gebruiken!

Bombay Sapphire East-Tonic

Van citroengras en zwarte peper tot kaffer limoenbladeren. Wil je weten welke mogelijke combinaties goed passen als garnering? Klik op het recept en ontdek hoe je kunt experimenteren met verschillende garneringen. Nu gebruiken we citroen gras en chili peper. 

Ingrediënten:

Zo maak je hem!

  1. Vul een groot glas met ijsblokjes en voeg 50 ml Bombay Sapphire East gin en 100 ml Fever-Tree Tonic toe.
  2. Garneer met een stengel citroengras en een halve chili peper.

Ontdek meer Gin

Nog niet uitgelezen? Gelukkig! Er is namelijk nog veel meer te lezen over gin. Lees ook alles over onze andere ginmerken, zoals: BeefeaterGordon's en Tanqueray. Of lees een van de onderstaande artikelen over gin.

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.