Skip to main content

Recept en inspiratie


Tom Collins

Tom collins header
Tom collins header

Ga eens voor de cocktail Tom Collins! Deze heerlijke cocktail bevat gin, citroensap, Monin suikersiroop en sodawater. De cocktail is makkelijk te maken. Ontdek hier het recept!

Recept Tom Collins

Tom Collins cocktail

Ingrediënten:

  • 45 ml Beefeater gin
  • 30 ml vers citroensap
  • 15 ml Monin suikersiroop
  • 60 ml sodawater 
  • 2 citroen wedges 
  • Soort glas: longdrink

Zo maak je 'm:

  1. Vul een shaker met ijsblokjes.
  2. Voeg 45 ml Beefeater gin, 30 ml vers citroensap en 15 ml Monin suikersiroop toe en shake totdat de shaker goed koud aanvoelt. 
  3. Schenk uit en zeef in een longdrink glas gevuld met ijsblokjes en vul aan met 60 ml sodawater. 
  4. Garneer tenslotte met 2 partjes citroen.

VAN COLLINS NAAR TOM COLLINS

In het begin van de 19de eeuw geboren. Hij werd voor het eerst gemengd in het Limmer's hotel in Londen, door een barman die Collins heette. De basis was oorspronkelijk jenever. Maar later werd deze vervangen door Old Tom Gin. Daarna werd er vaak gerefereerd naar de Collins als Tom Collins. De Tom Collins is dus met gin en de Collins met jenever.


TOP 3 VARIATIES OP DE COLLINS

Is de Collins jouw favoriet? Probeer dan ook de volgende cocktails:

GEMIXT DOOR TESS

Tess Posthumus

Tess Posthumus is freelance hospitality professional. Ze reis de hele wereld over en werkt bij een van de beste cocktailbars van de wereld: Door 74 in Amsterdam. Onlangs werd ze verkozen tot Beste Bartender van Nederland! Lees meer over Tess en bekijk haar recepten op haar profielpagina.

Verder mixen?

Wil je nu eens wat anders dan de Collins? Ga terug naar alle cocktails of ga direct door naar de populairste cocktails van Nederland: Gin-Tonic,  Bloody MaryMojitoCaipirinha en Pina Colada. Genoeg te ontdekken met meer dan 300 cocktailrecepten van Gall & Gall!

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.