Skip to main content

Ontdek sterke merken


The Glendronach

Glendronach
Glendronach

Een oude, prachtige distilleerderij met een authentieke binnenplaats en een sfeer die doet denken aan de 19e eeuw… Dat is The GlenDronach! Ze is bekend en geliefd om haar volle, sherry-achtige en fruitige single malts. De distilleerderij is al bijna 200 jaar oud, maar nog steeds volop in productie! Wij vertellen je alles over de distilleerderij en de whisky’s van The GlenDronach.

Bekijk alle The Glendronach Whisky's

EEN DISTILLEERDERIJ VAN BIJNA 200 JAAR OUD

In 1826 werd The GlenDronach, een van de eerste erkende distilleerderijen van Schotland, geboren. Het merk werd opgericht door een aantal zakenmannen. De distilleerderij van The GlenDronach ligt in een vallei in het oosten van de Highland Hills, Schotland. Van 1852 tot 2016 wisselde The GlenDronach maar liefst 8 keer van eigenaar. In 1996 werd de distilleerderij zelfs gesloten. Gelukkig was dit maar voor korte duur, want in 2002 startte The GlenDronach de whiskyproductie weer en nog steeds zijn ze volop aan het produceren!

Distilleerderij Glendronach

Spookhuis

Oorspronkelijk woonden alle werknemers van The GlenDronach met hun gezinnen op het terrein van de distilleerderij. Een deel van die oude woningen staat er nu nog steeds. Er doen veel spookverhalen de ronde over het ‘Glen house’. Zo zou het voorste gedeelte bezeten zijn door een Spaanse vrouw die in een sherryvat naar Schotland reisde. Blijkbaar hield ze erg van The GlenDronach whisky... Vandaag de dag wordt het Glen house gebruikt voor entertainment en bezocht door mensen van over de hele wereld.

Glendronach is Keltisch voor 'vallei van de bramen'.

THE SHERRY CASK CONNAISSEURS

Distilleerderij Glendronach

De distilleerderij van The GlenDronach staat bekend om z’n krachtige, rijke en robuuste single malts. Deze zijn herkenbaar door de kenmerkende smaak van het rijpen op sherry vaten. En dat is ook precies wat The GlenDronach onderscheidt. Sinds 1826 zijn zij dé ambassadeurs van whisky’s op basis van sherry vaten. Vandaar dat The GlenDronach de naam ‘The Sherry Cask Connaisserus’ heeft gekregen. De ‘heavily sherried’ single malt is The GlenDronach’s handtekening en is wereldwijd een begrip onder whiskyliefhebbers. Alleen sherry vaten van de beste kwaliteit worden gebruikt, want: ‘cask is king!’

Zelfs roeken (kraaien) houden van de whisky

Hoewel tijden veranderen, zijn de processen voor het maken van The GlenDronach whisky’s grotendeels ongewijzigd gebleven. The GlenDronach maakt gebruik van het beste wat de Highlands te bieden heeft, om zo de beste whisky’s te maken met een elegant karakter en een enorme diepte van smaak. De whisky’s worden herkend aan hun diepe kleur en rijke smaakprofielen, die variëren van zoet en fruitig tot droog en nootachtig. De goed bewaarde geheime recepten worden al bijna 200 jaar bewaakt door vele roeken (soort kraaien). De medewerkers van de distilleerderij geloven dat zolang de roeken rond de distilleerderij blijven leven, het een positief effect blijft hebben op de whisky.


WORDT EEN ÉCHTE WHISKYKENNER

Nu weet je al een stuk meer over de geschiedenis en whisky’s van The GlenDronach. Benieuwd naar andere merken? Lees dan meer over BenRiachChivas Regal of Talisker. Ben je benieuwd welke whisky's we allemaal bij Gall & Gall hebben? Bekijk dan ons assortiment bourbonblended en malt whisky's. Lees ook onderstaande artikelen om nóg meer whiskykennis op te doen!