Skip to main content
Kijk hier voor alle actuele informatie m.b.t. het coronavirus en onze winkels.

Tips en ideeën


Nieuwjaarsborrel organiseren

Nieuwjaarsborrel organiseren

Na de feestdagen is het tijd om de nieuwjaarsborrel te organiseren! Of je de borrel nu voor je vrienden, collega's of familie wilt organiseren: er komt heel wat bij kijken. Met de aankleding, hapjes en de nieuwjaarsspeech kun je alle kanten op. Maar één van de belangrijkste vragen is: wat schenk je dan op de nieuwjaarsborrel? Wij geven je tips over de lekkerste borrelwijnen, de beste bubbels om mee te proosten, de handige bag in box en natuurlijke alcoholvrije drankjes. Wij hebben genoeg ideeën voor je klaar staan zodat iedereen op de nieuwjaarsborrel op het nieuwe jaar kan proosten. De lekkerste ideeën vind je hieronder.

Alle actiewijn

Begin met bubbels

Start je nieuwjaarsborrel met een feestelijk glas bubbels. Je kunt kiezen voor een echte champagne, zoals de Pommery Brut Royal. Champagne komt alleen uit het Champagnegebied in Frankrijk. Het huis Pommery was de eerste die een brut champagne op de markt bracht. Of kies voor een Italiaanse bubbel: de Prosecco Colle del Principe. Lekker fris, met de smaak van rijp peren- en appelfruit. Je kunt natuurlijk ook gaan voor een Spaanse Cava. Een zachte mousse met frisse afdronk. Pere Ventura betekent Piet Geluk, de naam van maker. Echt waar!

Borreltijd!

En dan begint de nieuwjaarsborrel echt! Daarvoor kies je een wijn die iedereen lekker vindt en goed past bij de borrelhapjes die je maakt.

Rood of wit

Voor de liefhebbers van rode wijn, kies je meestal een merlot. Deze is niet te overheersend en soepel van smaak. Zoals deze Valdivieso Merlot.

Voor de witte wijn fans schenk je een glas chardonnay in. Deze wijnen hebben weinig zuren en zijn vol en zacht van smaak. 

Alles over wijn bij de borrel >

Valdivieso Merlot 2018 75CL

Veel vrienden?

Dan gebruik je een Bag in Box: BIB! Ideaal voor de nieuwjaarsborrel.

Want in deze handige doos zit maar liefst 3 liter wijn, dus net zoveel als 4 flessen. Maar deze box is een stuk handiger in je koelkast! Er zit ook een tapkraantje op, waarmee je niet morst. 

Én doordat er geen zuurstof bij de wijn komt, blijft deze twee weken net zo lekker smaken als toen je 'm voor het eerst dronk. Dus als het nog niet op is, kun je deze daarna ook nog gebruiken. 

Alle BIB >

Arrogant Frog Rouge Bag in Box 2018 300CL

Goede voornemens

Vergeet niet de BOB's en vrienden met goede voornemens!

Bij Gall & Gall vind je een groot assortiment alcoholvrije dranken. Dus voor de Dry January types: maak een gin-tonic met alcholvrije gin. Of voor je collega die met de auto naar huis moet: een 0.0 biertje. Extra feestelijke starter is een glaasje alcholvrije bubbels.

Wel zo feestelijk en verantwoord!

Alle alcoholvrije dranken

Nog meer ideeën

Klaar voor de borrel! Maar hoeveel heb je nodig? Of welke hapjes ga je nu precies maken? Hieronder vind je nog meer inspiratie voor je nieuwjaarsborrel.