Skip to main content

Tips en ideeën


Nieuwjaarsborrel organiseren

Nieuwjaarsborrel organiseren

Om het nieuwe jaar te vieren, organiseer je natuurlijk een nieuwjaarsborrel. Dit jaar wordt dat dan wel wat anders dan andere jaren, waarin je een borrel deed met je collega's, vrienden of familie. Dat kan nog steeds: organiseer een nieuwjaarsborrel via beeldbellen, vraag of alleen die 2 hele goede vrienden komen (maar houd 1.5 meter afstand), of vier het nieuwe jaar met je eigen gezin. Tips voor de lekkerste borrelwijnen, bubbels of alcoholvrije drankjes hebben wij genoeg!

Alle actiewijn

Begin met bubbels

Start je nieuwjaarsborrel met een feestelijk glas bubbels. Je kunt kiezen voor een echte champagne, zoals de Pannier Brut. Champagne komt alleen uit het Champagnegebied in Frankrijk. Deze echte champagne van Pannier is nu heel aantrekkelijk geprijsd! Of kies voor een Italiaanse bubbel: de Prosecco Colle del Principe. Lekker fris, met de smaak van rijp peren- en appelfruit. Je kunt natuurlijk ook gaan voor een Spaanse Cava van Cune. Dit wijnhuis is een heel bekende in de Rioja en deze cava krijgt net als champagne een tweede vergisting op de fles wat een levendige bubbel oplevert!

Borreltijd

En dan begint de nieuwjaarsborrel echt! Daarvoor kies je een wijn die iedereen lekker vindt en goed past bij de borrelhapjes die je maakt.

Rood of wit

Voor de liefhebbers van rode wijn, kies je meestal een merlot. Deze is niet te overheersend en soepel van smaak. Zoals deze Valdivieso Merlot.

Voor de witte wijn fans schenk je een glas Valdivieso Chardonnay in. Deze wijnen hebben weinig zuren en zijn vol en zacht van smaak.

Meer lezen over welke wijn het best past bij de borrel? Lees alles over wijn bij de borrel >

 

Valdivieso Merlot 2020 75CL

Goede voornemens

Doe je mee aan 'Ik Pas', Dry January of wil je gewoon wat minder alcohol drinken: kies dan uit ons grote alcoholvrije assortiment. 

Speciaal voor januari hebben we heel veel nieuwe flessen aan ons assortiment toegevoegd. Zo zijn er luxe sappen van Alain Milliat: druivensappen van sauvignon blanc druiven, en lychee- en rabarbersap bijvoorbeeld. 

Er zijn diverse alcoholvrije varianten gin van Damrak VirginNona Juneof Laori : zo maak je een feestelijke gin-tonic, maar dan zonder alcohol. 

Wat dacht je van de nieuwe Sparkling Tea van de Deense topsommelier Jacob Kocemba. Een prachtige fles die niet misstaat op tafel bij gerookte zalm, gamba's of oesters. 

Januari staat helemaal in het teken van het proberen van deze nieuwe varianten. Tips vind je in onze Try January kalender. Welke drink je wanneer en wat voor lekkere cocktails kun je ermee maken? Alcoholvrij drinken is nog nooit zo hip geweest!

Lyre's Amaretti 70CL


Nog meer ideeën

Klaar voor de borrel! Maar hoeveel heb je nodig? Of welke hapjes ga je nu precies maken? Hieronder vind je nog meer inspiratie voor je nieuwjaarsborrel.