Skip to main content

Mix & fix


Cocktail hapjes

Cocktail hapjes

Eerst de drank in de mix, en dan combineren met matching happen. Kom maar op met die lente! Wij hebben vier borrel hapjes met bijpassende cocktails voor je op een rij gezet.

BRUSCHETTE MET CITROENRICOTTA EN RAUWE HAM

Een toastje met rauwe ham en ricotta

4 pers. - 15 min.

Meng 100 g ricotta met een ½ tl citroenrasp. Breng op smaak met peper en zout. Rooster 4 witte zuurdesemboterhammen in een broodrooster knapperig bruin van buiten, maar niet te droog van binnen (bruschettes). Halveer, wrijf in met 1 teen gepelde knoflook, bestrooi met wat zout en druppel er 1 el extra vergine olijfolie over. Besmeer met de citroenricotta en beleg met 8 plakjes prosciutto. Bestrooi met wat peper en serveer.

Combineer met de Spring Johnny cocktail

Courgette frietjes

Een zakje met courgette frietjes

4 pers. - 30 min.

Verwarm de oven voor op 225 °C. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Vet het bakpapier licht in met extra vergine olijfolie. Snijd 2 courgettes in frietjes. Meng 1 ei in een grote schaal met 60 ml magere melk. Meng 75 g panko broodkruim (Ja pans paneermeel) in een diep bord met 50 g geraspte Parmezaanse kaas en wat peper en zout. Doe de courgette in het eimengsel, haal door het broodkruim en verdeel over de bakplaat. Bak in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Serveer in een puntzakje.

De Terragon Vodka Gimlet is de perfecte cocktail voor bij deze borrel hap!

SASHIMI VAN TONIJN MET SOJA-GEMBERSESAMSAUS

Een stukje sashimi

4 pers. - 15 min.

Meng 100 ml sojasaus met 1 fijnge - sneden sjalot, 1 tl verse geraspte gember, 3 el rijstazijn , 1 el vloeiba - re honing en 1 el sesamolie tot een sausje. Snijd 200 g tonijn met een scherp mes in plakjes van een ½ cm dik. Leg de plakjes dakpansgewijs op een schaal, bestrooi ze met 2 tl sesamzaad en leg er 100 g tuinkers op. Serveer de vis met het sausje. 

Let op: Bij het eten van rauwe vis is het belangrijk dat de vis echt vers is. Haal ‘m bij een goede (vis) winkel

Lekker met de fruitige Orange Collins.

GEMARINEERDE CHICKENWINGS

Gemarineerde chickenwings

4 pers. - 60 min.

Doe 1 teen geperste knoflook, 30 g bruine suiker, 2 el ahornsiroop, 50 ml ketchup, 1 tl gerookt-paprikapoeder, 1 el extra vergine olijfolie, een snufje cayennepeper en 50 ml appel - azijn in een pannetje en breng aan de kook. Laat zachtjes inkoken tot een beetje kleverige saus, dit duurt ca. 8 min. Laat afkoelen. Doe 12 kippen - vleugeltjes in een ovenschaal waar ze ruim in kunnen. Bestrooi ze met wat zout en meng de saus erdoor. Laat 25 min. marineren. Verwarm ondertus sen de oven voor op 200 °C. Bak de kippenvleugeltjes in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar en bruin.

Past perfect bij de Rum Manhattan.

Proef meer!

Dit recept komt uit het Proef! magazine april 2017

Nog meer koken? We hebben meer dan 400+ recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.