Skip to main content
Kijk hier voor alle actuele informatie m.b.t. het coronavirus en onze winkels.

Recept


Vega: BBQ-pizza met rode ui, olijven en blauwe kaas

Vega: BBQ-pizza met rode ui, olijven en blauwe kaas

HOOFDGERECHT - 4 PERS. - 15 MIN. 

Ingrediënten:

  • 4 bolletjes of plakjes kant-en-klaar pizzadeeg
  • 50 g bloem (bijv. semolina di grano duro) 
  • 8 el passata di pomodoro (gepureerde tomaten)
  • 1 rode ui (in dunne ringen)
  • 20 Kalamata olijven
  • 200 g blauwe kaas
  • 8 romatomaatjes (gehalveerd) 
  • extra vergine olijfolie

Bereiding:

  1. Verhit een barbecue met deksel en leg een pizzasteen op het rooster. Sluit de deksel. Laat minimaal 250 °C worden. 
  2. Bestrooi je werkvlak met wat bloem en rol 1 bol of plak van het pizzadeeg dun uit.
  3. Bestrijk het deeg met 2 el passata en beleg met een kwart van de rode ui, olijven, blauwe kaas en tomaatjes. Bestrooi met peper en zout. 
  4. Leg de pizza m.b.v. een pizzaschep op de pizzasteen en bak met gesloten deksel 5-10 min. tot de bodem gaar en de rand krokant is. Haal de pizza van de steen. 
  5. Besprenkel met wat olijfolie. Bak zo nog drie pizza’s. Bestrooi eventueel met rucola.

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine april 2017. Het gerecht is heerlijk voor bij het kerstdiner, er moet alleen nog een lekker wijntje bij. Bekijk het advies over wijn bij het kerstdiner.

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

Wil je meer weten over bourbon? Ontdek alles over bourbon.