Skip to main content

WELKE COCKTAIL HOORT BIJ WELK MOMENT


Cocktail o'clock

Cocktail o'clock

Je wilt je vriend(in) verrassen met een romantisch ontbijt. Het ontbijtje zelf is niet moeilijk te bedenken (iets met ei of een croissantje) maar wat schenk je daar nou bij? Of wat als je een feestje geeft met je vrienden en je wilt iets bijzonders serveren. Waar ga je dan voor?

Omdat cocktails zo verschillen in smaak, geur en textuur, komen ze beter tot hun recht op verschillende momenten. Zo zijn er dus cocktails die passend zijn wanneer je uitpakt bij de brunch (bijvoorbeeld met Valentijn, Pasen en Moederdag), maar ook cocktails die beter tot hun recht komen bij de borrel of op een feestje. Maar wanneer drink je nu wat? Wij geven je een overzicht welke cocktails je het beste bij welke gelegenheid kan drinken.


DRY JANUARY

Ieder jaar komt na december Dry January weer in zicht. Heb jij wel eens een periode minder alcohol gedronken? Geen slecht idee! Er zijn namelijk genoeg lekkere alcoholvrije cocktails om te drinken. Denk bijvoorbeeld aan een virgin Mojito, een virgin Moscow Mule of een Caipirinha zonder alcohol. Dezelfde heerlijke smaak, maar dan zonder alcohol! Drink je liever iets anders? Laat je dan inspireren door onze top tien alcoholvrije wijn of lees over alcoholvrij bier.

 


Om de dag te beginnen: ontbijt cocktails

Wanneer je echt wat te vieren hebt, is het leuk om extra uit te pakken met het ontbijt. Een lekker ontbijtje met wat leuks om erbij te schenken. Zoals bijvoorbeeld een Mimosa. Lekker fris door de sinaasappel en bijzonder door de bubbelende champagne. Of wil je jouw dagelijkse dosis koffie combineren met een extra kick? Wat dacht je van een Irish Coffee? Dé manier voor een lekkere start van de dag!

DE PERFECTE BRUNCH COCKTAIL

Net zoals bij het ontbijt is een uitgebreide brunch extra leuk als je wat te vieren hebt. Een goede cocktail voor bij de brunch is de Bellini. Net als de Mimosa met bubbels maar dan met perziksmaak. Maar de echte brunch cocktail blijf toch wel de Bloody Mary, omdat deze cocktail in vergelijking tot de meeste cocktails hartig van smaak is. De perfecte mix met pannenkoeken of eieren en ook daardoor een aanrader bij de brunch.


LUNCH COCKTAILS

Ontbijt en brunch hebben we gehad. Maar wat als je lekker wilt lunchen en iets anders wilt dan een wijntje? Dan zijn cocktails gebaseerd op wijn een goed alternatief! Vermout is een hele goede basis voor een cocktail en zorgt dat de cocktail niet te zwaar wordt voor bij de lunch. Zo zijn de Manhattan of Negroni uitstekende cocktails om van te genieten tijdens of na de lunch.


DE KLASSIEKE BORREL COCKTAILS

Bij de borrel gaan we voor de klassiekers. Een Dirty Martini (met olijf), Mojito of een bubbelend glas champagne als je iets te vieren hebt. Maar vergeet ook niet de Gimlet of de Frozen Daiquiri. Wat (zoute en hartige) hapjes erbij, leuke mensen en je hebt zo een top borrel!


COCKTAILS OM LEKKER LANG NA TE TAFELEN

Lang natafelen, daar houd iedereen van. Zeker als het vergezeld gaat met een after dinner cocktail. Wat wat drink je dan, nadat je al een hele maaltijd achter de kiezen hebt? De gouden tip: ga voor cocktails die niet te zwaar zijn na zo’n hele maaltijd. Zorg dus dat je cocktail niet te zoet is en een kleine bite heeft om het zoete van een eventueel dessert te compenseren. Anders wordt het een overload aan zoetigheid en dat wil je ook niet. Goede alternatieven zijn de Old Fashioned en de White Lady.

ALLE ACCESSOIRES VOOR DE BESTE COCKTAILS!

Niet alleen de juiste ingrediënten maar ook de juiste accessoires zijn van belang bij het maken van de perfecte cocktails. Van jigger (maatbeker) tot muddler (stamper), de volgende tools mogen niet ontbreken bij het maken van cocktails

Dé cocktailshaker voor bij elke cocktail! 

Deze cocktailshaker is gemaakt van roestvrij staal met ingebouwde strainer (zeefje). Hiermee shake je zelf de lekkerste cocktails en mixen. Ideaal voor de beginnende bartender! 

Perfect op maat: de Jigger

Of je nu voor een Bloody Mary gaat bij de lunch of een Daiquiri bij het avondeten, de perfecte cocktail vraagt om de juiste verhoudingen. De BarCraft Deluxe is perfect om een enkele en dubbele drank eenheid te meten. Met deze maatbreker meet je gemakkelijk kleine hoeveelheden van 15 - 75 ml af. Ideaal voor het nauwkeurig meten van sterke drank voor cocktails en mixdrankjes.

Citroen - / limoenpers

De Caipirihna, mojito (en vele andere cocktails) bevatten citrusvruchten als ingrediënt. En deze pers is ideaal voor het persen van alle soorten citrusvruchten. De pers is snel en makkelijk te gebruiken en heeft kleine gaatjes om het sap door te laten en tegelijkertijd het pulp en de zaden tegen te houden. Win-win! 

Stijlvol stampen: Muddler (stamper)

Zin in een mojito? Met deze roestvrije muddler heb je in een handomdraai die muntblaadjes fijn! Naast stijlvol is deze Muddler ook nog eens duurzaam. Win-win toch? 

Keep it 'koel' met de Ice Crusher Manual 

Koele cocktails zijn altijd een succes (zeker in de zomer)! De BarCraft Deluxe ijscrusher geeft je in een handomdraai perfect crushed ijs, ideaal voor cocktails en mix drankjes.

Mousserend voor morgen: de Mousserend afsluiter

Een lekkere cocktail gemaakt met mousserende wijn (bubbels). Met de Mousserend afsluiter bewaar je de geopende champagne en prosecco gemakkelijk. De bubbels blijven behouden, zo kun jij nog een keer genieten van een Mimosa ontbijt!  

Meer over cocktails

Zo. Hopelijk heeft dit overzichtje je al een idee gegeven welke cocktail het best past bij welke gelegenheid en op welk moment van de dag. Nu weet je precies wat hoort bij de lunch, borrel of op een avondje op stap. Wil je meer cocktail recepten en inspiratie? Lees dan meer over cocktails!

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.