Skip to main content

Kerst: oranjebloesem Pavlova met papaja

Een pavlova met papaja

Nagerecht voor 4-6 pers. - 2 1/2 uur

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 200 g poedersuiker
  • 1 el maïzena
  • 1 tl oranjebloesemwater
  • 200 ml slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 ml Griekse yoghurt
  • 1 grote, rijpe papaja
  • 3 passievruchten
  • citroenhoning
  • 1 limoen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C. Bekleed de ovenplaat met bakpapier
  2. Splits de eieren. Doe de eiwitten in een vetvrije droge kom en klop ze stijf (eidooiers worden niet gebruikt)
  3. Voeg de poedersuiker toe en klop met een mixer tot het eiwit glanst en stijve pieken vormt
  4. Zeef de maïzena boven het eiwitmengsel en voeg het oranjebloesemwater toe
  5. Klop alles door elkaar
  6. Schep het eiwit op de ovenplaat in een cirkel van Ø 22 cm
  7.  Bak de pavlova in het midden van de oven in ca. 1 uur gaar. Vanbinnen mag hij nog kleverig zijn
  8. Zet de oven uit, maar laat de pavlova er nog 1 uur in staan
  9. Neem daarna uit de oven en laat helemaal afkoelen
  10. Meng de slagroom met de vanillesuiker en klop stijf 
  11. Schep de yoghurt erdoor
  12. Schil de papaja en snijd in mooie, grote stukken
  13. Besprenkel ze met limoensap
  14. Schep vlak voor het serveren het slagroommengsel op de pavlova 
  15. Leg de stukken papaja op de vulling. 
  16. Pers de passievruchten uit en verspreid de zaadjes en het sap over de papaja 
  17. Maak af met wat honing en limoenrasp

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine. 

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.