Kerst: oranjebloesem Pavlova met papaja

Nagerecht voor 4-6 pers. - 2 1/2 uur
Ingrediënten
- 4 eieren
- 200 g poedersuiker
- 1 el maïzena
- 1 tl oranjebloesemwater
- 200 ml slagroom
- 1 zakje vanillesuiker
- 100 ml Griekse yoghurt
- 1 grote, rijpe papaja
- 3 passievruchten
- citroenhoning
- 1 limoen
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 150 °C. Bekleed de ovenplaat met bakpapier
- Splits de eieren. Doe de eiwitten in een vetvrije droge kom en klop ze stijf (eidooiers worden niet gebruikt)
- Voeg de poedersuiker toe en klop met een mixer tot het eiwit glanst en stijve pieken vormt
- Zeef de maïzena boven het eiwitmengsel en voeg het oranjebloesemwater toe
- Klop alles door elkaar
- Schep het eiwit op de ovenplaat in een cirkel van Ø 22 cm
- Bak de pavlova in het midden van de oven in ca. 1 uur gaar. Vanbinnen mag hij nog kleverig zijn
- Zet de oven uit, maar laat de pavlova er nog 1 uur in staan
- Neem daarna uit de oven en laat helemaal afkoelen
- Meng de slagroom met de vanillesuiker en klop stijf
- Schep de yoghurt erdoor
- Schil de papaja en snijd in mooie, grote stukken
- Besprenkel ze met limoensap
- Schep vlak voor het serveren het slagroommengsel op de pavlova
- Leg de stukken papaja op de vulling.
- Pers de passievruchten uit en verspreid de zaadjes en het sap over de papaja
- Maak af met wat honing en limoenrasp
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).