Skip to main content
0
€ 0.00
Winkelmand Bekijk / wijzig inhoud
Korting
Statiegeld
Transactiekosten
Verzendkosten -
Totaal Producten (0) € 0.00
Kijk hier voor onze maatregelen m.b.t. het Coronavirus

Borrelballen voor bij je cocktail

KERSTBALLEN Een stevige cocktail om de feestdagen mee door te komen. Ballen erbij. Klaar. Hieronder vind je de recepten voor de lekkerste ballen.

Recept

gevulde olijf ballen

GEVULDE OLIJF BALLEN

  • 100 gram geitenkaas
  • gehakte kappertjes
  • beetje knoflook
  • wat peterselie
  • 36 ontpitte Kalamata olijven
  • bloem
  • losgeklopt ei
  • paneermeel
  • olie om in te frituren

Maak een mengsel van 100 g geitenkaas, wat gehakte kappertjes, een beetje knoflook en wat peterselie. Vul hiermee de holte van 36 grote ontpitte Kalamata olijven. Haal de olijven door de bloem dan door wat losgeklopt ei en dan door paneermeel. Frituur de olijven in een pan met olie op 180 C tot ze goudbruin zijn. Serveer met een prikkertje.

Lekker bij de Negroni Sbagliato.

Recept

zalmballetje en kruidenmayonaise

ZALMBALLETJE EN KRUIDENMAYONAISE

  • 250 gram verse zalm in stukken
  • 2 el paneermeel
  • ½ losgeklopt ei
  • 1 tl limoensap
  • 2 tl dille
  • peper en zout
  • mayonaise
  • limoensap
  • dille

Snijd de verse zalm in stukken, voeg samen met de paneermeel, losgeklopte ei, limoensap en dille in de huishoudmachine en puls tot het mengsel zich bindt. Breng op smaak met peper en zout. Maak er ca. 18 balletjes van. Bak de balletjes ca. 2 minuten in een koekenpan. Meng mayonaise met wat limoensap en dille en serveer erbij.

Lekker bij de French 75 cocktail.

Recept

geitenkaasballetje met gekonfijte gember

GEITENKAASBALLETJE MET GEKONFIJTE GEMBER

  • 200 gram geitenkaas
  • 2 el crème fraiche
  • 2 bolletjes gekonfijte gember
  • Zwart sesamzaad

Neem de zachte geitenkaas en meng met de crème fraiche. Hak de gekonfijte gember heel fijn en meng door de geitenkaas. Rol er balletjes van en rol deze door wat zwart sesamzaad.

Lekker bij de Lillet Winter

Recept

pittig gehaktballetje

PITTIG GEHAKTBALLETJE

  • 300 gram half-om-halfgehakt
  • 25 gram broodkruim
  • 1 el lente-ui
  • 1 el gehakte korianderblaadjes
  • 1 el zoete chilisaus + om te dippen
  • 1 el citroensap

Meng het gehakt met de broodkruim, lente-ui,  gehakte korianderblaadjes, zoete chilisaus en citroensap. Maak er balletjes van en bak in een koekenpan egaal bruin. Leg op een bakplaat en laat in de oven op 200 C 5 minuten nagaren. Serveer met zoete chilisaus.

Lekker bij de Dark ’n Stormy.

Recept

mozzarellaballetje met amandel-paprika-crunch

MOZZARELLABALLETJE MET AMANDEL-PAPRIKA-CRUNCH

  • 1 el boter
  • 125 gram amandelen
  • 2 tl gerookt paprikapoeder
  • Zout
  • Kleine mozarella bolletjes

Doe de boter in een koekenpan en bak hierin de amandelen goudbruin. Haal van het vuur en bestrooi met gerookt paprikapoeder en wat zout. Schud even door. Maal tot een grof mengsel in de keukenmachine. Doe op een schoteltje en rol er kleine mozzarella balletjes door.

Lekker bij de Amaretto Sour

Recept

kwarteleitje + togaroshi seasoning

KWARTELEITJE + TOGAROSHI SEASONING

  • Kwarteleitjes
  • 1 deel togaroshi (Japans zeven-kruiden-chilipeper)
  • 2 delen wit sesamzaad

Kook kwarteleitjes half-hard. Meng de togaroshi met wit sesamzaad. Pel de kwarteleitjes en rol door het mengsel.

Lekker bij de Manhattan.