Skip to main content

Alles over


Bitters

Sterke drank
Sterke drank

Een bitter (ook wel kruidenbitter of bittertje) is, net zoals jenever en brandewijn, een drank op basis van neutrale alcohol. Bekende bitters zijn Fireman en Jagermeister. De meeste bitters bevatten 15-30% alcohol en worden aangezoet met een beetje suiker. Ontdek alles over bitters!

Bekijk alle bitters

Borrel

VERKOCHT ALS MEDICIJN

Bitters worden gearomatiseerd met extracten of distillaten van kruiden, schillen, wortels en schors. In vroeger tijden werden bitters gemaakt van gedistilleerde wijn, waaraan geneeskrachtige kruiden werden toegevoegd. Het mengsel moest enige tijd trekken en werd vervolgens verkocht als medicijn. Later werden deze bitters (zoals Fireman) ook als genotmiddel genuttigd. 

BEKENDE BITTERS

Een beroemde Nederlandse bitter is het knaloranje Oranjebitter, dat veel wordt geschonken op Koningsdag. Een andere Nederlandse bitter is het welbekende Berenburg. Beneden de rivieren is het Tilburgse Schrobbelèr ook erg populair. Uit Duitsland komen ook veel bekende bitters, zoals Jägermeister en Underberg.

ONTDEK MEER!

Meer ontdekken over sterke dranken? Lees alles over de verschillende sterke dranken! Ontdek alles over tequilawodka of limoncello. Meer een fan van cocktail? Deze dranken zijn de basis zijn van jouw favoriete cocktails! Bekijk alle cocktails.

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.