Skip to main content

Cointreau

cointreau en sinaasappelschijfje
cointreau en sinaasappelschijfje

Een team van bitter en zoet: Cointreau & Sinaasappel. Ze halen het beste in elkaar naar boven!

5 SOORTEN

Er worden vijf verschillende sinaasappelsoorten gebruikt voor deze Franse sinaasappellikeur. En deze komen vooral uit Spanje en Haïti. Waarom niet uit Frankrijk? Omdat de combinatie van zoete en bittere sinaasappels uit die exotische oorden ervoor zorgt dat de likeur langer lekker blijft smaken. Niet alles van de sinaasappel wordt trouwens gebruikt. Alleen de schillen, die worden gedroogd in de zon. En dan: op naar Frankrijk. Je vindt de likeur trouwens niet alleen in een glas terug. Hij doet het ook geweldig op je bord. Vooral in desserts met mandarijnen of sinaasappel is een scheut Cointreau als een vis in het water.

ZOET

De Franse familie Cointreau was oorspronkelijk niet van de likeuren. Wel van de taarten en het snoep. Ze woonden in Angers, een stad omgeven door fruit. Dat bracht de broers Edouard-Jean en Aldophe Cointreau in 1849 op het idee een distilleerderij op te richten en een fruitlikeur te maken. Zoon Edouard wordt, hoe kan het ook anders als je opgroeit tussen de likeuren, Master Distiller. Op een van zijn reizen ontdekte hij dat sinaasappels ’-toen nog een echt exotisch product- ’ steeds populairder werden. Hij zette zijn zinnen op het vinden van hét recept voor een sinaasappellikeur: de perfecte balans tussen zoete en bittere sinaasappels, gemixt met zuivere alcohol. Drink Cointreau puur of met wat ijs, bij de koffie of juist erin ’ met een beetje slagroom. Ook een topper in cocktails door de bitterzoete smaak van de likeur.

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.