Skip to main content

Wat kost dat?


de kroeg vs. thuis

kroeg
kroeg

Het einde van de maand staat gelijk aan een gespekte bankrekening want je salaris is weer gestort. Dat wil je vieren natuurlijk! Maar voor je de kroeg induikt zetten wij even de kosten van thuis drinken vs. in de kroeg drinken voor je op een rijtje.

WAT KOST EEN HUISFEEST?

Dat de kroeg duur is, dat weten we wel. Het alternatief? Een huisfeest. Organiseer je thuis een feestje, dan word je helaas niet bediend en moet je zelf naar de koelkast lopen. Voordeel is dan wel dat je een eigen Spotify playlist kunt opzetten en met alleen jóuw vrienden kunt chillen. Laat je drank eenvoudig door ons bezorgen dan hoef je niet eens te sjouwen. Enige nadeel? De afwas; die moet je dan weer wél zelf doen.

Maar wat is nou het verschil in de kosten in de kroeg vs. thuis? Wij zetten de meest gedronken drankjes op een rijtje en laten zien hoe je thuis het goedkoopst uit bent.

1 BIER IN DE KROEG = 4,3 BIER THUIS:

flesjes

In Nederland kost een flesje bier in de kroeg gemiddeld 3 euro. Klinkt wellicht niet duur, maar voor minder dan 15,- heb je een heel kratje met 24 flesjes, tel uit je winst. Zo ben je het voordeligst uit. 

 

BEKIJK HIER ALLE BIERKRATTEN

1 WIJNTJE IN DE KROEG = 4,5 WIJNTJES THUIS

wijnglazen

Een glas wijn in de kroeg kost in Nederland gemiddeld €3,50. Koop je een fles en drink je die met je vrienden thuis, dan kan dat per glas slechts €0,83 kosten. En goedkope wijn hoeft zeker geen slechte wijn te zijn, zeker niet met onze aanbiedingen.

BEKIJK HIER (ACTIE)WIJNEN ONDER DE €5,-

1 MIX IN DE KROEG = 4,3 MIXDRANKJES THUIS:

cocktailglazen

an alle drankjes in de kroeg zijn mixdrankjes het duurst. Een mix heb je vanaf  ca. €7,- (maar in een chique tent betaal je zo €15,-) Over het algemeen kun je voor de prijs van één mixdrankje in de kroeg, 4,3 mixjes thuis maken. Dus perfect om je 3 beste vrienden en jezelf een rondje te geven. Inspiratie nodig? Bekijk onze lekkerste cocktails, zoals bijvoorbeeld het recept voor een mojito.

1 SHOTJE IN DE KROEG = 4,6 SHOTJES THUIS

shotglaasjes

Wil je een rondje shotjes halen voor je vrienden? Dan vliegt het geld je portemonnee uit. Aan een shotje ben je in de kroeg al gauw €4,- kwijt. Met dezelfde €4,- kun je thuis 4,6 shotjes schenken. Dat is pas kostenbesparing.

EINDRESULTAAT

Zo zie je, thuis drinken scheelt in je portemonnee. Organiseer een leuke borrel of een huisfeest voor jou en je vrienden. Dan houd je aan het einde van de maand misschien nog eens wat over. Tip: je kunt je drank door Gall & Gall gratis laten bezorgen! 

Inspiratie nodig voor je huisfeest? Lees dan alles over drankjargon en serveer je vrienden de gekste drankjes (qua naam dan). Ideeën nodig voor het organiseren? Bekijk dan hier hoe je je eigen cocktailparty organiseert. En onthoud: geniet, maar drink met mate. Dat vindt je portemonnee ook leuker.