Skip to main content

5 cocktails


Voor mannen

Maak zelf de lekkerste cocktails | Gall & Gall

Voor mannen

“Mannen drinken geen cocktails” O jazeker wel! Deze top 5 cocktails voor mannen zijn niet besteed aan onze vrouwelijke medemens en dienen gedronken te worden door echte mannen. Weinig opsmuk en niet te zoet. Stoere ingrediënten, complexe smaken en goede alcohol. Aan de mix!

Old Fashioned

Don Draper (Mad men) kun je bijna niet zonder old fashioned in z’n hand bedenken. En meneer Draper is toch wel het toonbeeld van mannelijkheid. De old fashioned is stoer, kruidig en bitter. Whisky is ook nog eens iets waar de meeste vrouwen zich niet aan wagen. Verzamel je vrienden, steek een sigaar op en serveer iedereen een old fashioned. Zo creëer je je eigen gentlemen’s club.

Old Fashioned
Recept en inspiratie

Old Fashioned

Whisky Sour

Simpel en geraffineerd. De whisky sour is een echt whisky klassieker. Bij deze cocktail gaat het allemaal om het vinden van de juiste balans. Een cocktail zonder poespas. Het idee van de cocktail is precies genoeg limoen te gebruiken om de scherpte van de whisky te maskeren, en een beetje suiker om de limoen te verzachten. Als je niet van zoete fruitsapjes en felle kleuren houdt, is de whisky sour jouw go-to cocktail.

Whisky Sour
Recept en inspiratie

De Whisky Sour

Whisky Ginger-Ale

Vul je glas met ijs, whisky erbij, aftoppen met ginger ale en klaar! Heb je geen zin in veel gedoe maar wel zin in een goede cocktail? Pak dan eens een whisky ginger ale. De ingrediënten hiervan kun je altijd in huis hebben. Scheelt ook weer een tripje naar de slijter en de supermarkt. Voetjes omhoog en genieten. 

quote: “in 2005 werd de term ‘shaken not stirred’ verkozen tot nummer 90 in de top 100 filmquotes van de laatste 100 jaar. de martini is hiermee een heuze bekendheid.”

Tom Collins

Ben je een gin liefhebber? Dan is de Tom Collins wat voor jou! Smaakt een beetje zoals een gin tonic maar dan met een zoetzure mix van suikersiroop en vers citroensap. Dat geeft ‘m net een beetje extra kick zonder zo zuur te zijn dat je gezicht ervan vertrekt. De Tom Collins is makkelijk te maken en is precies wat je nodig hebt op een warme zomerse dag.

Vodka Martini

Deze is dus wél geroerd, niet geschud. Zo schudden we even de bekende catchphrase van James Bond van deze cocktail af. De vodka martini is voor iedereen die een sterke cocktail wel kan waarderen. Droog en bijna neutraal van smaak. Maak ‘m af met een olijf of citroen en je hebt een echte klassieker in de hand.

Geen gedoe

Voor ons mannen geen parapluutjes in onze cocktail. Deze 5 cocktails zijn allemaal opsmuk-vrij. Dus geneer je niet als je deze cocktails aan de bar besteld. Of geniet gewoon thuis met vrienden van een goed gesprek en nip lekker van deze drankjes. Op zoek naar meer inspiratie? Kijk dan eens wat er nog meer mogelijk is op het gebied van cocktails