Skip to main content

Welke smaak kies jij?


Malt Whisky's

Malt Whisky's

Net als bij wijn is elke single malt whisky uniek in zijn soort. Maltwhisky’s zitten boordevol smaak! Elk merk, elke distilleerderij en zelfs elke Schotse regio heeft zijn eigen specifieke smaken. Maar hoe kies je dé smaak waarnaar jij op zoek bent? Gall & Gall helpt je daarbij!

Bekijk alle Schotse malt whisky's

Whisky smakenkaart

Wij hebben de whisky smakenkaart. Met deze kaart zie je eenvoudig waar subtiele overeenkomsten en duidelijke verschillen te vinden zijn. Zo kun je met vertrouwen op ontdekkingsreis gaan in dit whiskylandschap. Op de verticale as zijn de whisky’s gerangschikt van rokerig naar delicaat. Op de horizontale as zijn ze gerangschikt van licht naar rijk. 

Of je nu in de winkel staat, online bezig bent of een cadeau wilt uitzoeken voor een vriend, je neemt gewoon deze kaart als uitgangspunt voor nieuwe ontdekkingen. Uiteraard kun je rechtstreeks van A naar Z gaan, maar het is veel leuker om wat rond te zwerven en te proberen. Een ding is zeker, je gaat ervan genieten!

image

Ben je bijvoorbeeld je fan van Bowmore No 1, dan is de kans groot dat je Talisker 10 YO en Talisker Skye en Storm ook lekker vindt, dit zijn heerlijke stevige whisky’s. Liever wat lichters? Probeer dan eens de Dalwhinnie 15 YO, ga voor The Singleton of Dufftown 12 YO voor een rijkere smaakbeleving. Kun je niet keizen en wil je van alles wat? Ga dan in het midden zitten en probeer de meer complexere versies zoals Oban 14 YO, Cardhu en Mortlach 12 YO.

image

Rokerig

Talisker 10 Years

Talisker van het eiland Skye is een krachtige, uitdagende single malt met een zilte neus, een turfachtig, rokerig karakter en een peperige afdronk. Uniek in zijn klasse, nooit geëvenaard en de meeste bekroonde whisky ooit.

Talisker Storm

Talisker Storm is een aantrekkelijke, zoete, volle single malt. Krachtig, fris op de neus met een toenemende complexiteit, als een opbouwende storm.

Talisker Skye

Talisker Skye biedt een rond, zoet smaakprofiel met verse citrus, zoete rook, scherpe kruiden en traditionele ziltige Talisker tonen. Toegankelijker, maar onmiskenbaar Talisker.
 

image

Licht 

Cardhu 12 Years

Een typisch voorbeeld van een single malt uit het Speyside gebied in Schotland. Een toegankelijke malt whisky met een mooie volle smaak in een stijlvol gevormde fles met een stop van beukenhout.

Cardhu Gold Reserve

Gerijpt op speciale vaten van eikenhout en dat verrijkt het karakter van de Cardhu op subtiele wijze. Een zoete en fleurige smaak met frisse citrus en warme tonen van gebakken appel komen je tegemoet.

Mortlach 12 Years

Dubbel gerijpt in zowel Europees als Amerikaans eikenhout om het kenmerkende rijke en robuuste karakter te versterken dat de Mortlach-whisky's zo legendarisch maakt.

Oban 14 Years

Een single maltwhisky uit een van de oudste en kleinste distilleerderijen van Schotland. Door een uniek productieproces en 14 jaar rijping krijgt het een complex, vol zoete, rokerige en kruidige smaak.
 

ROKERIG & LICHT

image

Delicaat

Dalwhinnie 15 Years

Een single salt afkomstig uit de hoogste en koudste distilleerderij van Schotland. Een aangenaam vriendelijk, zacht en vol karakter. Ideaal om de beginnende whiskydrinker kennis te laten maken met een malt whisky.

Dalwhinnie Winters Gold

Gemaakt in de winter, als de distilleerderij op zijn koudst is, de highlandlucht ijzig en het bronwater net niet bevriest. Hierdoor ontstaat een honingzoete malt die rijkelijk en zoet is met een knipoog naar de kruidige warmte van honing, heide en turf.
 

image

Rijk

Singleton of Dufftown 12 Years

Geroosterde noten, zwarte bessen, bruine suiker, koffie en een prettig warme afdronk. Een perfect smaakprofiel voor beginnende malt drinkers vanwege zijn zachte, rijke, toegankelijke smaak.
 

DELICAAT & RIJK

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.