Skip to main content

Leer Peated Malts kennen

Leer Peated Malts kennen

"Een 'turfgestookte malt' doet, net als wij eilandbewoners, aanvankelijk wat stug aan, maar wanneer je je ervoor openstelt en hem beter leert kennen, beloof ik je dat je er een vriend voor het leven aan overhoudt", verteld John Campbell. Hij is sinds 2006 Distillery Manager van Laphroaig en op het Schotse eiland Islay geboren en getogen.

Bekijk alle whisky's

En nu meer over Peated Malts

Hiermee is hij de eerste „Ileach“, of anders gezegd oorspronkelijke eilander, sinds 190 jaar die de distilleerderij leidt. Behalve zijn werk als brand ambassador voor Laphroaig, is hij ook spreker van de „Friends of Laphroaig“, een community van meer dan 500.000 Laphroaig-liefhebbers uit meer dan 150 landen.

image

"Aroma is alles waar het bij whisky om draait. De afzonderlijke bereidingsprocessen bepalen voor een groot deel hoe intens en complex de whisky wordt. De smaak wordt bovendien sterk beïnvloed door het gebruik van turfrook voor het drogen van de gerst. Vooral Islay, het eiland waar ik vandaan kom, staat bekend om zijn whisky’s met een rokerig turfaroma. Hier maken wij ook onze Laphroaig. Wat Laphroaig zo bijzonder maakt, is het perfecte samenspel van de unieke, natuurlijke invloeden van het eiland: de handgestoken turf, het ruige klimaat, de overvloed aan zacht water en de uitstekende kwaliteit gerst. Alles wat typisch is voor deze streek, komt samen in een enkel glas. Met elke slok is het alsof je op de pier van Islay staat en de zilte zeelucht opsnuift – een Peated Malt of Distinction in de waarste zin van het woord."

Peated Malts of distinction

turf

De Peated Malts of Distinction is een hoogwaardige selectie whisky's met voor elke smaak een passende whisky.  Het omvangrijke aanbod single malt whisky’s omvat een grote selectie hoogwaardige whisky’s met een rokerige-turfachtige smaak. Deze whisky’s worden bereid op basis van uitgelezen ingrediënten, langjarig vakmanschap en uitgebreide kennis. En alleen de allerbeste whisky’s hebben net dat beetje extra dat maakt dat ze zich tot één van de Peated Malts of Distinction mogen rekenen. Ga op ontdekkingsreis met het assortiment Peated Malts of Distinction en beleef de rijke variëteit van ambachtelijke whiskytraditie!

PEATED MALT MAKEN

Het maken van een peated malt, ofwel geturfde whisky, verschilt eigenlijk nauwelijks van niet-geturfde distillaten. Het stoken van turf is slechts een nuance die de whisky zijn zeer rokerige smaak geeft. Om het kiemproces stil te leggen, wordt het nog vochtige groenmout op een droogvloer boven een turfvuur gedroogd. Hierdoor wordt de basis gelegd voor het zo karakteristieke rokerig-turfachtige aroma. Meer weten over het productieproces? Lees dan het artikel over: Hoe wordt whisky gemaakt?

 

Meer lezen over whisky's?

Bekijk dan hier de andere artikelen over dit levenswater:

Even een stapje terug? Lees wat Single malt precies is.

Hoe wordt whisky gemaakt? >
Japanse whisky >
Whisky proeven: nosing en tasting >
Bourbon: wat maakt een whisky een bourbon?>

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.