Skip to main content

Ontdek whisky


Whiskysaus: 3 heerlijke recepten voor whiskysaus

whiskysaus

Je wilt in bij de BBQ natuurlijk indruk maken op je gasten met een eigengemaakte whiskysaus. Van de culinaire klassieker tot een smeuïge BBQ of cocktailsaus. Wij leggen je precies uit wat je nodig hebt en hoe je de perfecte whiskysauzen maakt.

BEKIJK ALLE WHISKY

DE KLASSIEKE WHISKYSAUS

De klassieke whiskysaus is zoet en stoer. Het is de perfecte mix tussen karamelsaus en je vrijdagavond drankje de Old Fashioned. Met het volgende recept heb jij in een handomdraai de lekkerste whiskysaus!

Dit heb je nodig:

  • 60 ml whisky (bijv. Jack Daniel's Honey Tennessee)
  • 200 g suiker
  • 50 ml water
  • 120 ml room
  • 50 g boter

ZO MAAK JE 'M!

  1. Verwarm op een laag vuur de boter en room in een pannetje. Verwarm daarna de suiker en het water in een ander pannetje op laag vuur. Houd het pannetje in beweging, maar let op: niet roeren! Zodra het mengsel bruin wordt, kun je voorzichtig roeren met een garde. Voorzichtig, karamel is heet! Na ongeveer 15 min. heb je mooie bruine karamel.

  2. Haal de karamel van het vuur en roer er voorzichtig beetje bij beetje de warme room door. 

  3. Voeg als laatste de whisky toe.

image

WHISKYK COCKTAILSAUS

Die ene die lekker is als dip voor je chips of rauwkost, perfect voor je garnalencocktail en o, zo lekker makkelijk om te maken! 

Dit heb je nodig: 

  • 300 ml mayonaise
  • 1 theelepel whisky
  • 4 eetlepels ketchup
  • 1 theelepel mosterd
  • zout en peper naar smaak

Zo maak je ‘m

  1. Meng de mayonaise, whisky, ketchup en mosterd in een bakje.
  2. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  3. Serveer als dipsaus of serveer het bij je gerecht.

BBQ SAUS

En daar is ie dan, de real American BBQ saus. Die kan natuurlijk niet ontbreken bij een lekker stuk sappig vlees. Een eigengemaakte whiskysaus maakt het gerecht helemaal af; om je vingers erbij af te likken. Je eigen BBQ saus maken is heel simpel. Dit heb je nodig:

BBQ SPARERIBS met tomaat

Dit heb je nodig: 

  • 180 ml whisky
  • 1 kleine ui, dun gesneden
  • 4 teentjes geperste knoflook
  • 480 ml ketchup
  • 90 gr. bruine basterdsuiker
  • 80 ml witte wijn azijn
  • 60 ml tomatenpuree
  • 60 ml worcestershire saus
  • 1 tl tabasco of sriracha saus (optioneel)
  • zout en peper naar smaak

Zo maak je ‘m:

  1. Voeg alle ingrediënten toe in een pan.
  2. Laat inkoken op een laag vuur tot je een dikke saus hebt.
  3. Laat afkoelen en serveer

WHISKY MINIATUREN: PERFECT VOOR DE WHISKYSAUS

Mocht je nou nooit whisky drinken en niet gelijk 50 euro besteden? Geen probleem! Probeer dan eerst eens de whisky miniaturen: kleine flesjes van 5 of 20 cl. Perfect om te gebruiken voor je whiskysauzen! Bekijk ook eens de Jim Beam pagina en ontdek hoe je bourbon ijs maakt of bbq’d ham. 

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.