Skip to main content

Ontdek wijnhuizen


Moët & Chandon

Moët & Chandon
Moët & Chandon

Je hebt er vast wel eens van gehoord, want het is het meest geliefde champagnemerk ter wereld: Moët & Chandon. Dit merk is al bijna 300 jaar oud en is nog steeds een icoon van succes en glamour. Wij vertellen je alles over het wijnhuis en de champagnes van Moët & Chandon.

Bekijk alle Moët & Chandon Champagnes

DE MAGIE VAN DE CHAMPAGNE

Moët & Chandon produceert al 270 jaar de meest geliefde champagne ter wereld. Het begon allemaal met de visie van oprichter Claude Moët om een goede maar nog onbekende regionale wijn om te toveren tot een van de favorieten van heel Europa. Tegen het eind van de 18e eeuw werd Jean-Rémy Moët, kleinzoon van oprichter Claude Moët, beroemd als de man die de champagne in de wereld introduceerde. Hij wist champagne te verheffen tot een universeel symbool van luxe. Hiermee bereikte hij zijn missie: 'sharing the magic of champagne with the world'. Sindsdien is innovatie het motto van Moët & Chandon. Al meer dan een eeuw lang zijn vier generaties in staat het champagnehuis voortdurend te innoveren en haar leidinggevende positie op alle markten te behouden. 

Napoleon Bonaparte

Napoleon’s relatie met Moët

Belangrijke figuren uit de 18e eeuw, zoals Napoleon Bonaparte en Marquise de Pompadour, werden al snel verliefd op de bruisende wijn van Moët & Chandon. Mede hierdoor werd Moët Impérial groot. Napoleon bezocht vele malen het landgoed van het wijnhuis en beloonde Jean-Rémy Moët met een van de hoogste onderscheidingen van Frankrijk: de medaille van het Légion d’honneur (Legioen van Eer). De legende gaat dan ook dat Napoleon en zijn troepen de traditie van het sabreren (lees meer over sabreren) hebben uitgevonden. Zij sabreerden de flessen van Moët om overwinningen te vieren. Moët & Chandon was hierdoor al snel het icoon van succes en glamour, zo kennen we het merk tot op de dag van vandaag nog steeds.

NIEUWE TECHNOLOGIEËN EN TRADITIONEEL VAKMANSCHAP

Druivenplukkers Moët & Chandon

Het is geen verrassing dat de champagne van Moët & Chandon gemaakt wordt van de echte kwaliteitsdruiven. Deze worden verbouwd op de meest uitgebreide landgoederen van de regio. Nieuwe technologieën worden bij Moët & Chandon gecombineerd met traditioneel vakmanschap. Samen maken zij een legendarische champagne van goede kwaliteit. Moët & Chandon gelooft in viticulturele en oenologische methodes, welke zowel authentiek als eigentijds zijn. Uit respect voor de traditionele expertise innoveren zij alleen als dit de kwaliteit van de wijn verbetert en bijdraagt aan duurzame ontwikkeling. De natuur is de bron van het unieke karakter en de hoge kwaliteit van de champagnes van Moët & Chandon. Ze doen er dan ook alles aan om de nieuwste duurzame ontwikkelingen door te voeren om zo het milieu te beschermen. 

Van de 1150 hectare aan grond met rijke kalkbodem komt 50% Grand Cru wijnen en 25% Premier Crus.

Alleen de allerbeste druiven

De champagne van Moët & Chandon komt voort uit de combinatie van drie verschillende druivensoorten, namelijk: de pinot noir, meunier en chardonnay. Elke druif draagt met haar eigen speciale kwaliteiten bij aan de unieke smaak van de champagnes van Moët & Chandon. Zo zorgt de pinot noir voor lichaam, structuur en intensiteit en de meunier voor rondheid en vlezigheid. De chardonnay geeft de champagne elegantie, zuurheid en frisheid. Omdat de druiven van Moët & Chandon afkomstig zijn van wijngaarden in alle vijf de hoofdgebieden van de Champagnestreek, heeft het wijnhuis de keuze uit de beste druiven. 

SUCCES EN GLAMOUR: MOËT IMPÉRIAL BRUT

Deze champagne is al sinds 1743 de meest geliefde champagne ter wereld. Hij is levendig en smaakt, heerlijk fruitig en heeft aroma’s van peer, perzik en citrusvruchten. Deze Moët Impérial Brut kan gedurende de hele maaltijd gedronken worden, maar vormt dé perfecte combinatie met sushi, oesters en witvis. Of probeer ‘m eens met wit vlees, zoals deze gevlinderde kip van de BBQ. Leg de fles ten minste 3 uur voor het serveren in de koelkast, want bij 8-12 °C is hij het allerlekkerst! Drink je de champagne niet in één keer leeg, dan is deze nog een dag houdbaar. Zorg er wel voor dat de fles goed afgesloten is, want anders gaan de bubbels verloren. Dat zou natuurlijk zonde zijn!

Moët & Chandon Brut Impérial 75CL

VERSCHILLENDE FORMATEN

Wist je dat er heel veel verschillende formaten van flessen zijn? Deze gaan van 187 ml tot wel 15 liter. Hieronder zie je de flessen van Moët & Chandon in verschillende formaten! Lees meer over alle flesformaten die er zijn.


Meer lezen over champagne?

Wil jij meer ontdekken over champagne? Dat kan! Lees bijvoorbeeld wat precies de verschillen zijn tussen cava, prosecco en champagne of waar champagne eigenlijk vandaan komt. Wil je liever het hele champagne assortiment bekijken? We hebben keuze uit tientallen champagne en prosecco. Of lees onderstaande artikelen om een echte champagnekenner te worden!