Skip to main content
Kijk hier voor alle actuele informatie m.b.t. het coronavirus en onze winkels.

Ontdek wijnhuizen


Moët & Chandon

Moët & Chandon
Moët & Chandon

Al meer dan 260 jaar staat Moët Chandon synoniem voor de meest bruisende momenten in het leven. Als 's werelds grootste champagnehuis, brengt Moët een gevoel van magie en feest dat elke gebeurtenis bijzonder maakt, altijd en overal. Wij vertellen je alles over het wijnhuis en de iconische champagnes van Moët Chandon met in het bijzonder de Moët Impérial brut 150th anniversary Limited Edition.

Bekijk alle Moët & Chandon Champagnes

Moët impérial

Sinds 1869 wordt in de glazen van menig vorst en beroemdheid de Moët & Chandon Brut Impérial – nu Moët Impérial – geschonken. Deze iconische champagne van het huis werd op de 100ste geboortedag van de de franse keizer Napoleon Bonaparte gelanceerd en is een eerbetoon aan de keizerlijke relatie tussen Moët & Chandon en Napoleon Bonaparte destijds. In 1900 verkreeg de champagne faam sinds zij werd gepresenteerd op de beroemde Wereldtentoonstelling in Parijs.

Nu, is Moët Impérial wereldwijd de meest verkochte én bekendste champagne; iedere anderhalve seconde wordt ergens ter wereld een fles ontkurkt. Deze champagne is de icoon van het huis. Vanzelfsprekend omarmt deze Brut de unieke stijl van Moët & Chandon. Constant van hoge kwaliteit, open en toegankelijk in stijl, verfijnd en exclusief in uitstraling – het ultieme aperitief.

Moët & Chandon Brut Impérial 75CL

Napoleon Bonaparte

Napoleon’s relatie met Moët

Belangrijke figuren uit de 18e eeuw, zoals Napoleon Bonaparte en Marquise de Pompadour, werden al snel verliefd op de bruisende wijn van Moët & Chandon. Mede hierdoor werd Moët Impérial groot. Napoleon bezocht vele malen het landgoed van het wijnhuis en beloonde Jean-Rémy Moët met een van de hoogste onderscheidingen van Frankrijk: de medaille van het Légion d’honneur (Legioen van Eer). De legende gaat dan ook dat Napoleon en zijn troepen de traditie van het sabreren (lees meer over sabreren) hebben uitgevonden. Zij sabreerden de flessen van Moët om overwinningen te vieren. Moët & Chandon was hierdoor al snel het icoon van succes en glamour, zo kennen we het merk tot op de dag van vandaag nog steeds.

De ‘I’ van Impérial

Moet fles

2019 is een bijzonder jaar voor het champagnehuis Moët & Chandon. Dit jaar viert zij de 150e verjaardag van haar Moët Impérial, een wereldwijd iconisch symbool van celebration. Ter ere van dit jubileum is er een limited-edition fles gelanceerd, gegraveerd met het ereteken: de ‘I’ van Impérial. Een eerbetoon aan de kostbare 150-jarige geschiedenis van deze opmerkelijke champagne.

Moët Impérial’s ‘anniversary bottle’ is gevuld met de kenmerkende en befaamde brut welke wordt gedefinieerd door haar lichte fruitigheid, haar verleidelijke smaak én elegantie. Deze champagne weerspiegelt de onderscheidende kenmerken van al Moët & Chandon’s kwaliteiten. Deze Moët Impérial Brut kan gedurende de hele maaltijd gedronken worden en vormt dé perfecte combinatie met sushi, oesters en witvis, maar is ook goed te combineren met een winters gerecht bereid met wit vlees. Leg de fles ten minste 3 uur voor het serveren in de koelkast, want bij 8-12 °C is hij het allerlekkerst! Drink je de champagne niet in één keer leeg, dan is deze nog een dag houdbaar. Zorg er wel voor dat de fles goed afgesloten is, want anders gaan de bubbels verloren. Dat zou natuurlijk zonde zijn!

NIEUWE TECHNOLOGIEËN EN TRADITIONEEL VAKMANSCHAP

Druivenplukkers Moët & Chandon

Het is geen verrassing dat de champagne van Moët & Chandon gemaakt wordt van de echte kwaliteitsdruiven. Deze worden verbouwd op de meest uitgebreide landgoederen van de regio. Nieuwe technologieën worden bij Moët & Chandon gecombineerd met traditioneel vakmanschap. Samen maken zij een legendarische champagne van goede kwaliteit. Moët & Chandon gelooft in viticulturele en oenologische methodes, welke zowel authentiek als eigentijds zijn. Uit respect voor de traditionele expertise innoveren zij alleen als dit de kwaliteit van de wijn verbetert en bijdraagt aan duurzame ontwikkeling. De natuur is de bron van het unieke karakter en de hoge kwaliteit van de champagnes van Moët & Chandon. Ze doen er dan ook alles aan om de nieuwste duurzame ontwikkelingen door te voeren om zo het milieu te beschermen. 

Van de 1150 hectare aan grond met rijke kalkbodem komt 50% Grand Cru wijnen en 25% Premier Crus.

VERSCHILLENDE FORMATEN

Wist je dat er heel veel verschillende formaten van flessen zijn? Deze gaan van 187 ml tot wel 15 liter. Hieronder zie je de flessen van Moët & Chandon in verschillende formaten! Lees meer over alle flesformaten die er zijn.


Meer lezen over champagne?

Wil jij meer ontdekken over champagne? Dat kan! Lees bijvoorbeeld wat precies de verschillen zijn tussen cava, prosecco en champagne of waar champagne eigenlijk vandaan komt. Wil je liever het hele champagne assortiment bekijken? We hebben keuze uit tientallen champagne en prosecco. Of lees onderstaande artikelen om een echte champagnekenner te worden!