Skip to main content
0
€ 0.00

Ontdek wijnhuizen


Torres

Wijnhuis Torres
Wijnhuis Torres

In het wijnschap kan het soms een wirwar van merken en wijnhuizen zijn die je eigenlijk niets zeggen. Juist daarom is het zo fijn om een wijnmerk te herkennen, waarvan je zeker weet dat deze wijn nooit zal teleurstellen omdat dat ene wijnmerk altijd constante kwaliteit oplevert. Torres is zo’n wijnhuis. Het is niet voor niets afgelopen jaar én wederom dit jaar verkozen tot ‘Worlds Most Admired Winebrand’. Birthe vertelt je meer over dit fantastische wijnhuis.

FAMILIEBEDRIJF

Dit familiebedrijf bestaat al sinds 1870 en heeft vanaf het allereerste moment de wijnen in Spanje veranderd. Miguel Torres sr. ging naar Frankrijk om daar grondig onderwijs te krijgen in wijnbouw en vinificatie. Hij kwam terug in Penedes (de streek nabij Barcelona) en plantte daar internationale druiven aan als Cabernet Sauvignon en Chardonnay. 

Tot die tijd werd hier voornamelijk met Spaanse druiven gewerkt, die ook op de ‘Spaanse traditionele manier’ werden verwerkt: wijnen die niet fris van smaak waren, maar door de inwerking van zuurstof en het gebruik van overvloedig veel houten vaten, waren de wijnen rijp en vermoeiend van smaak. Torres introduceerde roestvrijstalen vaten om de witte wijnen hun frisheid te laten behouden en beperkte het gebruik van dominant hout. Dit was een revolutie in de Spaanse wijnindustrie en vele wijnmakers volgden zijn voorbeeld.

INNOVATIE & ONTWIKKELING

Wijnhuis Torres
Wijnhuis Torres

Nog steeds staat de familie Torres en hun inmiddels zeer grote wijnbedrijf voor innovatie en ontwikkeling. Inmiddels staat de vijfde generatie aan het roer: Miguel A Torres is nu directeur van dit bedrijf en heeft de wijngaarden enorm uitgebreid. Zo wordt er nu ook wijn in Chili in Californië door Torres gemaakt. En nog steeds staat innovatie voorop. 

Ieder jaar wordt 2,5 miljoen euro besteed aan nieuwe projecten en aan onderzoek. Behoud van natuurlijk evenwicht is hierbij één van hun belangrijkste doelstellingen. Het bedrijf wil zo duurzaam mogelijk met de natuur om te gaan om deze mooie wijngaarden nog voor vele volgende generaties te houden. Hier zijn enorme investeringen voor gedaan en met als uitkomst dat ze ín 2010 verkozen zijn tot ‘Green Winery of the Year’.

VERANTWOORDE WIJNBOUW

Door zonnepanelen en windturbines is het wijnbedrijf in staat om zelfstandig in de energiebehoefte te voorzien. Restafval (zoals snoeimaterialen) worden verwerkt tot brandstof en al het gebruikte water (daar is veel van nodig bij wijnmaken) wordt gefilterd en hergebruikt. 

En om CO2 uitstoot te reduceren wordt gebruik gemaakt van de lichtste verpakkingsmaterialen. Transport door gewicht in trucks zorgt namelijk voor de grootste CO2 uitstoot. En om de biodiversiteit te bevorderen worden veel bomen aangeplant. Hun belangrijkste doelstelling is momenteel om de CO2 in 2020 nog met 30% te verminderen. Maar naast hun verantwoorde manier om de natuur niet uit te putten, zijn de wijnen zo betrouwbaar van kwaliteit.

FAVORIETEN VAN BIRTHE

Mijn persoonlijke favorieten zijn de Torres Ibericos Rioja Crianza vanwege z’n stevige smaak en eigen karakter en de Torres Gran Coronas, een wijn gemaakt van Cabernet Sauvignon en de trots van Miguel Torres sr. Hij plantte eind jaren 60, begin jaren 70 de Cabernet Sauvignon aan in de Penedès. Tot die tijd werden hier alleen maar witte druivenrassen aangeplant. Sindsdien is de Gran Coronas een benchmark voor vele rode Reserva wijnen. Het is het uitproberen meer dan waard!

Geschreven door Birthe

Birthe van Meegeren
Birthe van Meegeren

Onze wijn- en drankenspecialiste Birthe van Meegeren werkt al 15 jaar in de wijnbranche en deelt graag haar kennis om jou net zo enthousiast te maken! Lees meer over Birthe en haar verhalen op haar profielpagina

REVIEWS KLANTEN

Torres Coronas

Mattijs zegt over deze wijn: "Heerlijk stevig zacht..."

De smaak van deze wijn is heerlijk stevig en sappig maar ook zacht en rond, met smaken van kersen en pruimen. De afdronk van deze wijn is lang en vol. Mijn favoriet voor bij de Entrecote.

Torres Viña Sol

Martine zegt over deze wijn: "Zalige witte wijn"

Bij ons in de familie is deze wijn echt favoriet! Als hij ergens op de kaart staat worden we er gelukkig van :-) En helemaal in Spanje drinken we er graag van. De smaak is heerlijk en het past overal bij. Ook de Gran Vina Sol is heerlijk. Misschien is het niet zo verstandig om deze wijn zo aan te prijzen want dan grijpen we straks mis. Maar vooruit, zeker eens proberen mensen.

Torres Viña Esmeralda Rosé 2017

Margret: "Toppertje"

Deze wijn verdiend echt een kroon, het is een toppertje onder de rosé wijnen, je kan er heel veel uitproberen maar toch kom je steeds bij de De Casta terug! De lichte bubbel, de donkere kleur en de heerlijke smaak......je kan er zo bij wegdromen!

Alle Torres wijnen