Skip to main content

Ontdek wijnhuizen


Familia Torres

Wijnhuis Torres
Wijnhuis Torres

In het wijnschap kan het soms een wirwar van merken en wijnhuizen zijn die je eigenlijk niets zeggen. Juist daarom is het zo fijn om een wijnmerk te herkennen, waarvan je zeker weet dat deze wijn nooit zal teleurstellen omdat dat ene wijnmerk altijd constante kwaliteit oplevert. Familia Torres is zo’n wijnhuis. Het is niet voor niets afgelopen jaar én wederom dit jaar verkozen tot ‘Worlds Most Admired Winebrand’ door professionals in de wijnwereld in het magazine Drinks International.

Al 5 generaties in de familie

Het familiebedrijf werd 150 jaar geleden opgericht in 1870 in Vilafranca del Penedès. Maar de beginselen van de wijnbouw tradities van Penedès komen al uit de 16e eeuw. Elke generatie heeft zijn passie voor de wijncultuur overgedragen van ouders op kinderen. Deze passie heeft geresulteerd in een diep respect voor de natuur en traditie, maar ook geloof in innovatie. 

Vandaag de dag focust de 5e generatie zich op het maken van wijnen van bijzondere wijngaarden en historische landgoederen. Daarnaast herontdekken ze oude varianten om te zien hoe we ons moeten aanpassen aan het veranderende klimaat. 

Nieuwe stappen

Sinds 2008 zet Familia Torres stappen tegen de klimaatverandering. Ze implementeren aanpassings- en mitigatiemaatregelen om de CO2-uitstoot te verminderen. De familie heeft een historische band met Penedès, Conca de Barberà, Priorat en Costers del Segre. Maar nu reiken de wijngaarden tot in de Spaanse wijnregio's Rioja, Ribera del Duero, Rueda en Rías Baixas, en in Chili en Californië. 

Primum Familiae Vini

Familia Torres is lid van "Primum Familiae Vini", een genootschap waarin 12 van de oudste en meest prestigieuze wijnfamilies ter wereld in zijn vertegenwoordigd en is oprichter van International Wineries for Climate Action, die zich inzetten voor het terugdringen van CO2-uitstoot in de wijnsector. 

image

INNOVATIE & ONTWIKKELING

Familia Torres heeft altijd geweten dat hoe meer je om de aarde geeft, hoe beter de wijn is. Daarom heeft het bedrijf in de loop der jaren een aantal milieubewuste initiatieven geïmplementeerd en zijn een groot aantal wijngaarden biologisch gecertificeerd. Vanwege de niet te ontkennen klimaatverandering verdubbelde Familia Torres in 2008 haar inzet voor het milieu en lanceerde Torres & Earth. Met dit programma verkleint het bedrijf zijn ecologische voetafdruk en past zich aan aan de nieuwe klimaat realiteit. 

30% minder CO2-uitstoot per fles

De afgelopen 10 jaar heeft het bedrijf keihard gewerkt aan de overgang naar duurzame energie en en efficiënter omgaan met energie, het optimaliseren van watergebruik en promoten van efficiëntere, milieuvriendelijkere voertuigen, naast vele andere initiatieven. Met als gevolg dat tussen 2008 en 2019 de CO2-uitstoot per fles met 30% is verminderd. Het nieuwe doel voor 2030 is een reductie van 55% van de uitstoot en Klimaat Postitief in 2050. 

Wijnhuis Torres
Wijnhuis Torres

Op grote hoogte

Naast het verminderen van de effecten van het broeikaseffect, past Familia Torres zijn wijnbouw- en wijnbereidingswijzes aan, doet onderzoek naar technologieën voor het afvangen en hergebruiken van koolstof en zoekt naar nieuwe wijnbouwlocaties op grotere hoogte. Zo hebben ze al wijngaarden in Tremp (in de uitlopers van de Pyreneeën, Lleida) op 950 meter en land in Benabarre (Aragon) en Matasolana (Lleida) op 1.100 meter, waar de temperaturen nog te koud zijn voor wijnbouw. Het wijnbedrijf is begonnen met het planten van een  experimentele wijngaard op ongeveer 750 meter hoogte in Els Tossals, Porrera, het hoogste gebied in Priorat, omte zien hoe de wijnstokken op deze hoogte reageren. 

Samen voor het klimaat

Familia Torres deelt de bezorgdheid om het milieu met zijn leveranciers en andere bedrijven in de industrie om hen ook aan te moedigen zijn uitstoot te verminderen. Samen met Jackson Familiy Wines, een in Californië gevestigd wijnhuis, heeft Familia Torres International Wineries for Climate Action opgericht om het verminderen CO2-uitstoot in de sector te promoten. Dit initiatief dat werd bekroond door de Wine Enthusiast tijdens de Wine Star Awards 2019.

image

Innovatie en kennis

Familia Torres blijft zich continu inzetten voor innovatie. Ze implementeren steeds weer nieuwe technologische verbeteringen in productieprocessen. En ontwikkelen onderzoeksprojecten op het gebied van wijnbouw en oenologie. Daarnaast stimuleren ze creativeit en kennis binnen het vakgebied. 

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.