Zacht & Fruitig
Salentein KILLKA Red Blend
Argentinië - Malbec, Cabernet sauvignon, Petit verdot 2024 75CL 13,5%
Alles over Salentein KILLKA Red Blend
Mooi uitgebalanceerde Argentijnse rode wijn van 50% malbec, 35% cabernet sauvignon en 15% petit verdot. Rood fruit, pruimen, framboos en bramen (van de malbec), ook wat geur van paprika en zwarte peper (van de cabernet). De petit verdot geeft een zekere mineraliteit en de rijping op hout geeft wat vanille en specerijen aan de wijn. Lekker bij een diner met vrienden, met bijvoorbeeld carpaccio vooraf of pasta met geroosterde groenten. Ook lekker bij een barbecue.
De wijnmakers van Salentein willen met de Killka-wijnen laten zien dat je in dit gebied fruitige en toch gestructureerde wijnen kunt maken. Voor de Red Blend komen de verschillende druiven van vrij hooggelegen wijngaarden, boven de 1100 meter, waardoor de druiven niet overrijp worden en de wijn zijn fruitige smaak behoudt. Doordat de wijnmakers tijdens het wijnmaken de wijn regelmatig ‘ompompen’ krijg je meer kleur, tannines en smaak. Na het assembleren van de wijn rust hij nog een paar maanden op vaten van Amerikaans en Frans eikenhout.
Salentein KILLKA Red Blend
2024 75CL - 13,5%Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie
Alles over Salentein KILLKA Red Blend
Ons verhaal
Salentein is aan het einde van de jaren ’90 van de vorige eeuw opgericht door Mijndert Pon. Na zijn aftreden als bestuurder van het familiebedrijf Pon Holdings, besloot hij zijn geld te investeren in onder meer wijngaarden in Argentinië. Net zoals zijn broer Bernardus een wijnbedrijf onder eigen naam oprichtte in Californië. En Mijndert had succes: de wijnen kregen al snel internationale erkenning en hun topwijn werd geschonken bij het huwelijk van Willem-Alexander en Maxima.
De wijngaarden van Salentein liggen in de Valle de Uco, Mendoza. Dat is het grootste en belangrijkste wijngebied van Argentinië. De wijngaarden liggen vrij hoog, 900-1500 meter boven zeeniveau, aan de voet van het machtige Andesgebergte. Het temperatuurverschil tussen de warme dagen en de koele nachten maakt het een buitengewoon interessant gebied voor wijnbouw.
Bij Salentein gaan ze al vanaf het begin met veel respect om met de lokale bevolking en de tradities. Het culturele en gastronomische centrum draagt dan ook de naam Killka, wat in Quechua, een oude Andestaal, toegangspoort betekent of ‘plek waar je binnenkomt’. Precies onder die naam maakt Salentein wijnen die de plek respecteren en representeren.