
Fresh red
San Silvestro Dolcetto d'Alba Primaio
Italië - Dolcetto 2020 75CL 12,5%
Piemonte staat bekend om de barbera en nebbiolo. Dolcetto is de derde blauwe druif van de streek. Zijn wijnen worden gezien als de alledaagse wijnen van Piemonte.
Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie
Alles over San Silvestro Dolcetto d'Alba Primaio
Piemonte staat bekend om de druiven barbera en nebbiolo. Dolcetto is de derde blauwe druif van de streek. De wijnen die hij oplevert, worden gezien als de alledaagse wijnen van Piemonte. Niet alleen vanwege het toegankelijke karakter van de wijnen, maar ook omdat dolcetto culinair breed inzetbaar is. De Dolcetto d'Alba Primaio komt niet in aanraking met hout, maar rijpt op roestvrijstalen tanks. Hij is ongecompliceerd en fruitig met rijpe bessen en lichte tannines. Drink hem jong. Lekker in combinatie met vitello tonnato of pasta carbonara.
-
Fruitige lichte rode wijn.
Cees van Zuilen
Heeft dit artikel gekocht
Geverifieerd
Wijnen gemaakt met de dolcetto druif hebben veel zwart fruit aroma's en pittige tannines. Een echte dinerwijn die past bij gegrild vlees of geroosterde tomaten, aubergines en knoflook.
Beschrijving | Piemonte staat bekend om de barbera en nebbiolo. Dolcetto is de derde blauwe druif van de streek. Zijn wijnen worden gezien als de alledaagse wijnen van Piemonte. |
Inhoud | 75 Centiliter |
Alcoholpercentage | 12,5% |
Soort | dolcetto |
Ingrediënten | Contains sulfites |
Allergie-informatie | Sulfur Dioxide and Sulfits |
Oorsprong | Italië |
Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.
Wine Enthusiast
Ons verhaal
In 1873 ontvangt de 22-jarige apotheker Luigi Arnulfo een brief van zijn neef die hem zijn landgoed aanbiedt. Hij hapt toe en wordt wijnproducent. Hij weet de wijnen uit de Langhe regio, met name de Barolo wijnen, succesvol te exporteren naar Noord-Amerika. Met de dood van Arnulfo begint echter het verval. Zijn dochter Carolina neemt de zaken over tot ze in 1975 kinderloos overlijdt. Pas in 1988 wordt er opnieuw geïnvesteerd in dit historische wijnbedrijf door de broers Paolo en Guido Sartirano van San Silvestro. Sinds de overname is Costa di Bussia op de weg terug. Inmiddels behoren de wijnen weer tot de top en is het domein voorzien van een museum, tasting room en luxe gastenkamers.