
Fresh hammer
Zorzal Terroir Unico Sauvignon Blanc
Argentinië - Sauvignon blanc 2019 75CL 14%
Tupungato is een hooggelegen subgebied van Mendoza. Dankzij de verkoelende bergwinden van de Andes en de hoge ligging is deze streek uitstekend geschikt voor sauvignon blanc.
Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie
Alles over Zorzal Terroir Unico Sauvignon Blanc
Tupungato is een hooggelegen subgebied van Mendoza. Dankzij de verkoelende bergwinden van de Andes en de hoge ligging is deze streek uitstekend geschikt voor de aanplant van sauvignon blanc: een druif die het goed doet in de koelere wijngebieden. In deze Terroir Único Sauvignon Blanc van Zorzal proef je dan ook die typische smaak van Granny Smith met citroenschil en groene kruiden. Maar daarnaast ontdek je een verfrissende en intense mineraliteit in de vorm van natte rivierstenen en een licht ziltige touch. Heerlijk bij vis of schaal- en schelpdieren.
Witte wijnen gemaakt van deze druif zijn droog en verkwikkend fris. Past prima bij kruidensauzen, geitenkaas en gerechten met tomaat.
Beschrijving | Tupungato is een hooggelegen subgebied van Mendoza. Dankzij de verkoelende bergwinden van de Andes en de hoge ligging is deze streek uitstekend geschikt voor sauvignon blanc. |
Inhoud | 75 Centiliter |
Alcoholpercentage | 14% |
Soort | sauvignon blanc |
Ingrediënten | Contains sulfites |
Allergie-informatie | Sulfur Dioxide and Sulfits |
Oorsprong | Argentinië |
Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.
Ons verhaal
Gerardo Michelini was eerst bankier op Mallorca. Met zijn broers Juan Pablo en Matias maakt hij inmiddels zijn dromen waar in Mendoza. Samen zijn ze de innovatieve wijnmakers van Zorzal. Het subgebied Gualtallary ligt op de grens van waar wijnbouw mogelijk is. Op 1350 meter worden de wijngaarden met hun kalkrijke bodems biodynamisch bewerkt. In de kelder wordt zo min mogelijk ingegrepen en rijpen de wijnen onder andere op eivormige cementen vaten en amfora’s. Zorzal is opgericht in 2008 met als doel om Gualtallary op de kaart te zetten als ‘de Grand Cru van Mendoza’. De bodem van Gualtallary is een schat van verschillende samenstellingen variërend van rolkeien en rivierstenen tot kalk, zand en graniet.