Skip to main content
Ardbeg 10 years
Schotland

Krachtig & rokerig

Per fles Jouw Premium prijs

Ardbeg 10 years

Schotland - Malt 5CL 46%

Er zijn vele voortreffelijke Ardbeg whisky’s geweest door de jaren heen, maar kenners en liefhebbers blijven terugkeren bij de veelvuldig bekroonde kern van het merk, de Ten Years Old.

Online niet op voorraad

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

Ardbeg 10 years

Schotland 5CL

Alles over Ardbeg 10 years

Er zijn vele voortreffelijke Ardbeg whisky’s geweest door de jaren heen, maar kenners en liefhebbers blijven terugkeren bij de veelvuldig bekroonde kern van het merk, de Ten Years Old.

Mening van een expert

Best single Malt scotch 10 years of jonger Tweede plaats met 91.17 punten

Al meer dan tweehonderd jaar wordt Ardbeg whisky gemaakt op het kleine, afgelegen Schotse eiland Islay (eye-lah). Een wilde en ongetemde plek waar Keltische monniken schuilden voor rovende Noormannen en waar smokkelaars hun illegale ‘aquavitae’ verscheepten vanaf Ardbegs ruige rotskusten. Een onmiddellijk succes bij whiskykenners en turfliefhebbers wereldwijd bij de lancering in 2000 en Ardbeg Ten Years Old is sindsdien niet uit de top weggeweest. Deze zwaar geturfde whisky (50 ppm fenolen) heeft een verrassende ‘peaty paradox’. Door een extra reflux mechanisme op de distilleerketel krijgt de whisky een fruitigzoete lichtheid en zuiverheid die voor een perfecte balans zorgt. Een intens en langdurig genot voor de zintuigen! Kleur: Licht goud. Geur: Een uitbarsting van intens rokerig fruit – turf met licht scherpe citrus, verpakt in wasachtige donkere chocola. Menthol en zwarte peper doorsnijden deze zoete rokerigheid. Als je je neus dieper in het glas steekt ruik je gerookte vis en bacon samen met groene paprika, ananas en peer. Toevoeging van water creëert een vortex aan aroma’s. Je ruikt de koele mineralige geur van de oceaan en opspattend water op de kliffen gevolgd door wasachtige citroen en limoen, kolen en teer met op de achtergrond de verwarmende geuren van vanille, kaneel, hazelnoot en toffee. Smaak: Een opvolging van smaakexplosies in je mond: turf met wat bijtende citrus, zwarte peper en kaneeltoffee. Dit wordt gevolgd door een golf van pekel, romige melk en rijpe bananen en bessen. De rokerigheid vult langzaam de mond met hints van romige cappuccino en marshmallows. Naarmate de smaak zich voortzet en verdiept bedekken droge espresso, zoethout en teerachtige rook het palet met een olieachtig laagje.

Beschrijving Er zijn vele voortreffelijke Ardbeg whisky’s geweest door de jaren heen, maar kenners en liefhebbers blijven terugkeren bij de veelvuldig bekroonde kern van het merk, de Ten Years Old.
Inhoud 4.7 Centiliter
Alcoholpercentage 46%
Oorsprong Schotland
Contactgegevens Leverancier
Ardberg Distillery Limited Isle of Islay, Argyll, Scotland, PA42 7EA
Over productinformatie

Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.

Ons verhaal

Schotland, Islay
Schotland, Islay
Ardbeg Schotland, Islay
Al meer dan tweehonderd jaar wordt Ardbeg whisky gemaakt op het kleine, afgelegen Schotse eiland Islay (eye-lah). Een wilde en ongetemde plek waar Keltische monniken schuilden voor rovende Noormannen en waar smokkelaars hun illegale ‘aquavitae’ verscheepten vanaf Ardbegs ruige rotskusten. De zwaarst geturfde single malt ter wereld wordt door kenners omschreven als ‘zo dichtbij perfectie dat het verschil verwaarloosbaar is’ en het merk heeft vier van de laatste zeven ‘World Whisky of the Year’ geleverd. De whisky is complex en met een geweldige balans tussen rook en een natuurlijke fruitige en bloemige zoetheid. Ardbeg is ‘Islay distilled’.

Mening van een expert

Best single Malt scotch 10 years of jonger Tweede plaats met 91.17 punten

Anderen kochten ook

  • icon
    Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • icon

    Gratis bezorging vanaf € 55,-

  • icon
    Veilig betalen

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.