Skip to main content
0
€ 0.00

Kriek en fruitbier

Filters voor Kriek en fruitbier

Filters voor Soort

Filters voor Acties

Voor iedereen (1)

Filters voor Inhoud

25 CL (3) 30 CL (2) 35 CL (2)

Filters voor Prijs

Tot 5 euro (4) 5 tot 10 euro (1) 10 tot 20 euro (1) 20 euro en meer (1)

Filters voor Alcoholvrij

Alcoholvrij (1) Alcoholarm (2)

Filters voor Merk

Overig (7) Amstel (1) Grolsch (1)
Bekijk 7 producten
Nog geen filters actief
Kriek En Fruitbier
€ 2.99 Per fles
(1)

WAT IS KRIEK BIER?

Kriek is een Belgisch biersoort dat bereid wordt met zure kersen (ook wel krieken genoemd). De traditionele kriek wordt gemaakt op basis van Lambiek bier. Kriek wordt bereid door krieken toe te voegen aan de houten vaten waarin de lambiek wordt gegist. Na negen maanden wordt de kriek gefilterd en gebotteld. Traditioneel is kriek bier een zomerbier, dat men drinkt uit een bolglas.

 

OORSPRONG KRIEK BIER

Het is bekend dat vanaf het einde van de 19e eeuw landbouwers uit de omgeving van Brussel zure kersen uit de eigen boomgaard toevoegde aan lambiekbier van de plaatselijke brouwerij. De producenten van Geuze bier zagen het potentieel van dit biertype en namen de productie over van de landbouwers. Sinds de Tweede Wereldoorlog is kriek bier in toenemende mate populairder geworden. Lees hier alles over kriek bier.

 

ALLES OVER SPECIAALBIER

Je hebt bieren die je op een willekeurige gelegenheid pakt en je hebt bieren waarmee je stilstaat bij het moment. Of dat nu een verjaardag, jubileum of op het terras is: speciaalbier brengt ieder moment naar een hoger niveau. Nu weten we natuurlijk al dat er veel soorten speciaalbier zijn. Echter, wat is het verschil tussen speciaalbier en pils? Waar komt speciaalbier vandaan? En wat is speciaalbier eigenlijk? Hier kun je alles lezen over speciaalbier.

 

KRIEK BIER KOPEN BIJ GALL.NL

Bij Gall & Gall hebben we altijd meer dan 100 soorten speciaalbier op voorraad, zo ook kriek bier! Met de mooiste verhalen en voor elk budget. Bestel je voor 22:00, dan heb je ze morgen thuis, op kantoor of zelfs op de camping bezorgd. Lees hier meer over online drank bestellen bij gall.nl.

 

BIER AANBIEDINGEN

Elke twee weken selecteren we de mooiste (speciaal)bieren en verlagen we tijdelijk de prijs hiervan. Benieuwd welke bier aanbieding er nu is? Bekijk de bier aanbiedingen en pak je voordeel!