Complex & Stevig
NIEUW
Eric Boigelot Pommard En Boeuf
Frankrijk - Pinot noir 2022 75CL 13%
Alles over Eric Boigelot Pommard En Boeuf
Machtige wijn uit Pommard, Bourgogne. Volop bramen, aalbessen, bosbessen, pruim. Maar je ervaart ook zwarte peper, leer en chocola. Fantastische wijn bij klassieke wildgerechten, lamsvlees en ook kaas met een stevige smaak zoals époisses.
Pommard staat bekend om zijn krachtige rode wijnen, altijd van pinot noir. Een fractie dieper en stoerder dan de wijnen van buurman Volnay. De Pommard van Eric Boigelot is aromatisch, stevig en tevens gevoelig; het blijft immers pinot noir. De wijnen uit Pommard hebben vaak ook wat stevige tannines; je kunt ze dus moeiteloos jaren, zo niet decennia, laten liggen. De Pommard van Eric Boigelot is nu al prachtig op dronk, maar je kunt hem dus nog jaren in de kelder laten liggen.
Eric Boigelot Pommard En Boeuf
2022 75CL - 13%Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie
Alles over Eric Boigelot Pommard En Boeuf
Smaak
bramen, aalbessen, bosbessen, pruim, ook zwarte peper en leer en chocolaLekker bij
Wild , Lam en PaddenstoelenOns verhaal
Overgrootvader Boigelot startte in 1918 met 2 hectare in Monthélie, tussen Meursault en Volnay. Eric en zijn vrouw Patricia wisten het bedrijf uit te breiden naar 22 hectare en vestigden zich in het chique Meursault. De jonge Charles is als vierde generatie ook werkzaam in het bedrijf. Sinds 2022 maakt hij wijnen die weer net een andere stijl hebben dan die van zijn vader. Het Domaine Boigelot ligt in een van de beroemdste wijngebieden ter wereld, de Còte de Beaune. Ze maken er onder meer wijnen in de klinkende appellations; Meursault, Volnay en Pommard. Dat doen ze met (uiteraard) pinot noir en chardonnay, maar ze hebben ook aligoté in de wijngaarden staan. Aligoté is een witte druif die minder bekend is dan chardonnay maar bezig is met een revival.
Het bedrijf heeft het HVE-3 certificaat. Dat is de strengste variant van de Haute Valeur Environnementale. HVE staat voor een milieuvriendelijke aanpak waarbij biodiversiteit heel belangrijk is en er zo natuurlijk mogelijk wordt gewerkt. Deze strenge certificering is een fractie soepeler dan ‘biologisch’. Je moet er zoveel mogelijk aan doen om geen synthetische bestrijdingsmiddelen te gebruiken, en daar je bedrijf op inrichten en snoeimethodes op aanpassen, maar als het echt niet anders kan, dan mag je op beperkte schaal ingrijpen. Je ziet ook wel eens de term ‘lutte raisonee’ langskomen, die je kunt vertalen als ‘de rationele strijd’: op een verstandige manier je bedrijf runnen met oog op de toekomst en de mensen om je heen.