Skip to main content

Ginlikeur

Filters voor Gin

Filters voor Soort

Gin (113) Flavoured Gin (31) Cocktail pakket (1) Alcoholvrij (24) Ginlikeur (3)

Filters voor Prijs

20 tot 30 euro (3)

Filters voor Flesformaat

50 CL (3)
Bekijk 3 producten
Gin 113 Flavoured Gin 31

WAT IS GIN?

Gin is een sterk alcoholische drank met de smaak van jeneverbessen. Gin wordt gemaakt uit graanalcohol, eigenlijk net als wodka. Bij gin worden er smaken aan de alcohol toegevoegd, waarbij de jeneverbes de boventoon moet voeren. Dit wordt ook wel compound gin genoemd. Bij de meest populaire soorten, london en distilled gin, vindt er 2e destillatie plaats, waarbij er verschillende kruiden en specerijen aan de graanalcohol worden toegevoegd. Hierna mag de alcohol alleen nog worden aangelengd met water. 

 

GIN IN HET KORT:

Hoeveel alcohol zit er in gin?
Gin is een sterke drank. In een reguliere gin zit 40 - 55 % Vol. Hoe hoger het percentage alcohol, hoe sterker de smaak van de gin.

Hoeveel calorieën zitten er in gin?
Als je van een standaard borrelglas uitgaat (50ml), dan kom je uit op 123 kcal.

Welke soorten gin zijn er?
De meest populaire soorten zijn: London dry en distilled gin. Verschil? London dry is ongezoet en voldoet aan strenge eisen, zoals Beefeater of Hendrick's. Distilled gin is zoeter en heeft minder regels. Meer weten over deze soorten? Wij leggen je alles uit over de verschillen en smaken.

Hoe smaakt gin?
Dat kan alle kanten op gaan: van kruidig tot fruitig. Wat ze allemaal gemeen hebben is de typische smaak van jeneverbes (= dennennaalden en citrus). De smaak van jeneverbes moet in de gin zitten, maar er kunnen veel verschillende kruiden en specerijen aan worden toegevoegd. Bijvoorbeeld citrus, koriander, engelwortel, vanille, komkommer, rozemarijn, iriswortel of basilicum.
Meer leren over de geschiedenis van Gin? Of vind hier inspiratie voor de lekkerste gin-tonic recepten!

 

GIN KOPEN BIJ GALL.NL

Gall & Gall heeft een ruim assortiment aan gin met de mooiste verhalen en voor ieder budget. De sterke drank bezorgen wij de volgende dag al als je vandaag voor 22.00 besteld! Lees hier meer over online drank bestellen bij Gall.nl.

 

GIN AANBIEDINGEN

Elke twee weken selecteren we de lekkerste gin en verlagen we tijdelijk de prijs hiervan. Benieuwd welke er nu in de aanbieding zijn? Bekijk de mix aanbiedingen en pak je voordeel!

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.