Skip to main content

Hoe kom je januari door?


6 tips voor Dry January

6 tips voor Dry January

Heerlijk een paar wijntjes gedronken tijdens kerst? En ben je ook voor de champagne gegaan tijdens oud & nieuw? Januari betekent in ieder geval weer goede voornemens na al dat eten en drinken tijdens de feestdagen. Bij steeds meer mensen staat deze maand 'Dry January' centraal: 31 dagen alcoholvrij. Ga jij de challenge aan?

Bekijk onze alcoholvrije dranken

HOE KOM IK DRY JANUARY DOOR?

Meedoen aan Dry January klinkt misschien makkelijk, maar er zijn altijd een paar moeilijke periodes. Helemaal nu de temperaturen steeds lager worden klinkt een glas rode wijn aantrekkelijk. Er is dus nog een lange weg te gaan, maar met deze 6 tips proberen wij jou door die donkere januaridagen heen te krijgen. 

1. ZOEK EEN BUDDY

Probeer het niet helemaal alleen te doen. Een vriend(in), een partner, familielid of huisgenoot: samen aan het water is al een stuk minder saai dan in je eentje. Heb je nog een gunst van iemand te goed? Dan is nu misschien de tijd om die te innen en probeer komende maand bijvoorbeeld eens een Mocktails (alcoholvrije cocktails)

2. BLIJF BEZIG

Het zal je verbazen hoeveel vrije tijd je hebt als je op zaterdag en zondag geen kater hebt en de hele dag in bed ligt. Dus gebruik die extra uren: zoek een nieuwe hobby, bak een taart, mediteer. 

 

3. TRAKTEER JEZELF

Nee, niet met af en toe een slokje. Waarschijnlijk heb je wat geld over in deze alcoholvrije periode, dus doe er wat leuks mee. Ga een middagje shoppen, een avondje naar de bioscoop of laat je verwennen in de sauna. 

4. VERMIJD DE KROEG

Dit lijkt voor de hand liggend, maar het is toch belangrijk om te noemen. De enige nuchtere persoon zijn in een ruimte met opgewekte, aangeschoten mensen is voor niemand leuk. Dus probeer je vrienden deze maand over te halen om naar de bioscoop of een museum te gaan. En er zijn genoeg leuke koffietentjes. 

 

5. VERTEL HET ROND

Nee, je hoeft het niet elke dag van de daken te schreeuwen. En praat de mensen in je omgeving ook geen schuldgevoel aan voor het drinken van alcohol. Probeer gewoon zoveel mogelijk verschillende mensen te vertellen dat je aan Dry January meedoet. Des te groter de kans dat je het volhoudt.

6. Gezonde snacks

Waarschijnlijk zal je het alcohol verlies proberen op te vullen door meer te eten. Natuurlijk wil je niet dat één goed voornemen leidt tot het breken van een ander goed voornemen: gezond eten. Zorg dus voor voldoende gezonde snacks in huis om te voorkomen dat je meer chocola en koekjes gaat eten. 

Natuurlijk zijn er nog genoeg opties als je geen of weinig alcohol drinkt. Zonder alcohol geniet je net zo van je glas, want het is gewoon net zo lekker. Wijn, bier, champagne of bijvoorbeeld een goede mocktail: wij zetten de lekkerste alternatieven voor je op een rij als je alcoholvrij wilt drinken. En nee, deze doen echt niet onder voor ‘echte’ dranken.


Houd jij het vol?

En? Denk je dat je het volhoud? We hebben bij Gall & Gall in ieder geval genoeg alcoholische dranken die jij kunt drinken met Dry January. Bekijk al onze alcoholvrije dranken of lees meer over Dry January! Lees ook onderstaande artikelen voor nog meer alcoholvrije tips!