Skip to main content
Dry january header

Try January

Probeer eens wat nieuws in Dry January

Dry January smaakt naar meer in plaats van minder. Vandaar Try January! Een maand vol nieuwe ontdekkingen en inspiratie. Schenk jezelf het beste en proef ons uitgebreide alcoholvrije assortiment. Laat je verrassen door onze Try January kalender, elke dag een nieuwe alcoholvrije tip.

Shop je alcoholvrije drank

Meer alcoholvrij inspiratie

Wat is Dry January?

Tijdens Dry January daag jij jezelf uit om de hele maand januari geen alcohol te drinken. Een hele maand geen (druppel!) alcohol drinken is niet makkelijk. Maar het is wel een goede manier om je bewust te worden wat alcohol met je doet. Daarbij werk je meteen aan de overtollige kerstkilo’s én het is nog goed voor de portemonnee ook! Niet verkeerd, toch?

Hoe is Dry January ontstaan?

Dry January wordt in Nederland steeds populairder, maar het is een Brits initiatief dat al snel is overgewaaid. De meeste Britten houden wel van een borrel. Misschien dat juist daarom in 2013 de eerste Dry January campagne in Engeland van start is gegaan, via de vrijwilligersorganisatie Alcohol Concern. In Nederland is Dry January ook wel bekend onder de naam 'Ik Pas'.

Van klein idee naar hippe trend

Aan de eerste Dry January deden nog maar een bescheiden 4000 mensen mee. Vanaf 2014 waren dat al zo’n 17.000 Britten! Daar stopte het niet: in januari 2016 ging 1 op de 6 Britten de uitdaging aan. Inmiddels is deze trend overgewaaid naar Nederland. En januari is niet meer alleen dé maand, want een maand geen alcohol drinken kan het hele jaar door. Probeer het eens!

image

Voordelen van alcoholvrij drinken

Veel deelnemers van Dry January zeggen positieve effecten te voelen van een maand geen alcohol. Een paar voordelen van geen alcohol drinken zijn bijvoorbeeld: 

  • er zitten minder calorieën in
  • geen kater na een feestje
  • je slaapt beter en wordt dus uitgeruster wakker
  • je kunt gewoon naar huis rijden na een etentje
  • betere weerstand 

Bovendien bleek uit een onderzoek van de University of Sussex dat 72% van de deelnemers in het half jaar na Dry January een stuk minder overdadig alcohol hebben gedronken. En het is altijd goed om bewust te worden van hoeveel alcohol je drinkt. Kortom: Dry January is zeker de moeite waard om eens te proberen!

Soorten alcoholvrije dranken

Doe jij mee aan Dry January, maar heb je geen idee wat je dan moet drinken tijdens een borrel? Geen nood! Er zijn naast de bekende frisdranken heel veel alcoholvrije alternatieven voor je favoriete bier of wijn op de vrijdagavond.

Alcoholvrije wijn

Er is een groot aanbod aan alcoholvrije wijn. Bij alcoholvrije wijn wordt de alcohol na de productie uit de wijn gefilterd. Zo krijg je de lekkere smaak van wijn, maar dan zonder het alcoholische effect! 

Ontdek welke alcoholvrije wijn het beste uit de test is gekomen.

Alcoholvrije cocktails: mocktails!

Al eens een alcoholvrije cocktail geprobeerd? Mocktails zijn minstens zo lekker. Je maakt ze in alle varianten: fris met vers fruit of juist zoet en romig.

Lees alles over alcoholvrije cocktails en ontdek de beste alcoholvrije cocktails

Alcoholvrij bier

Alcoholvrij bier wordt steeds populairder en er zijn inmiddels een hoop alcoholvrije bieren op de markt: van blond bier tot IPA en allemaal zonder alcohol.

Bekijk onze alcoholvrije biertest om de top 5 van onze klanten te ontdekken.

Alcoholvrije bubbels

Een feest vier je pas echt met een fles bubbels. Maar wat nou als je (even) geen alcohol drinkt? Dan ga je voor alcoholvrije bubbels! Die kun je in heel veel varianten krijgen.

Net zo gezellig en zo kun je gewoon mee proosten!
Lees alles over alcoholvrije bubbels.

Ben jij klaar voor Dry January?

Genoeg geïnspireerd en klaar voor de uitdaging? Met deze zes tips kom je Dry January door door. En bekijk onze top 10 alcoholvrije drankensla je favoriete acoholvrije drankjes in en overtuig je vrienden of partner om mee te doen aan deze uitdaging. Want: samen is dat toch een stuk makkelijker!

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.