Skip to main content

Één maand geen alcohol


Alles over Dry January (Try January!)

Dry January

Zin in een frisse start van het nieuwe jaar? Doe dan mee aan Dry January! Want een maand zonder alcohol is best een goed idee. Wij helpen je met elke dag een alcoholvrij tip in onze Try January kalender. 

Bestel alchoholvrije dranken

Dry January? Try January!

Januari staat helemaal in het teken van nieuwe dingen proberen! Of je nu aan Dry January doet of niet: laat je verrassen door onze Try January kalender. Elke dag een nieuwe tip om ons alcoholvrije assortiment te ontdekken. 

Want er is veel meer dan alleen bier en wijn. Zo zijn er verschillende soorten spirits: gin, rum en jenever bijvoorbeeld zonder alcohol. Hebben we heerlijke alcoholvrije bubbels om mee te vieren en verschillende luxe frisdranken. 

Meer over alcoholvrij

Lees meer over onze alcoholvrije dranken. Zoals ons assortiment, inspiratie en tips en veel meer!

Elke vrijdag in januari geeft Victor een alcoholvrije cocktailtip in een video. Bekijk zijn video's en ontdek hoe je heel gemakkelijk een heerlijke mocktail kunt maken! 

 

Wat is dry january?

Tijdens Dry January daag jij jezelf uit om de hele maand januari alcoholvrij de maand door te komen. Een hele maand geen (druppel!) alcohol drinken is niet makkelijk. Maar, het is wel een goede manier om eens aan de overtollige kerstkilo’s te werken én, het is nog goed voor de portemonnee ook! Niet verkeerd, toch?

Hoe is dry january ontstaan?

Dry January wordt in Nederland steeds populairder, maar het idee is niet bij ons ontstaan. Het is een Brits initiatief dat al snel is overgewaaid. De meeste Britten houden wel van een borrel. Misschien dat juist daarom in 2013 de eerste Dry January campagne in Engeland van start is gegaan, via de vrijwilligersorganisatie Alcohol Concern. Hier deden toen nog maar een bescheiden 4000 mensen aan mee. Pas vanaf 2014 verspreidde het zich verder en deden er in dat jaar zo’n 17.000 Britten mee!

Daar stopte het niet: in januari 2016 ging 16% van alle Britten de uitdaging aan. Dat komt neer op 1 op de 6! Tegenwoordig is Dry January overgewaaid naar andere landen, waaronder Nederland.
 

Voordelen van alcoholvrij drinken

Natuurlijk kan het nooit kwaad om een maand niet te drinken. Veel deelnemers van Dry January zeggen positieve effecten te voelen van een maand geen alcohol. Een paar voordelen van geen alcohol drinken zijn bijvoorbeeld: 

  • er zitten minder calorieën in
  • geen kater na een feestje
  • je slaapt beter en wordt dus uitgeruster wakker
  • je kunt gewoon naar huis rijden na een etentje
  • betere weerstand 

Bovendien bleek uit een onderzoek van de University of Sussex dat 72% van de deelnemers in het half jaar na Dry January een stuk minder overdadig alcohol hebben gedronken. En het is altijd goed om bewust te worden van hoeveel alcohol je drinkt.

Kortom: Dry January is zeker de moeite waard om eens te proberen! Ga jij de uitdaging aan?

Wijnbox Alcoholvrij 3X75CL

Wat drink je zonder Alcohol?

Doe jij mee aan Dry Januari, maar heb je geen idee wat je dan moet drinken tijdens een borrel? Geen nood! Er zijn naast de bekende frisdranken een hoop alcoholvrije alternatieven voor je favoriete bier of wijn op de vrijdagavond:

Alcoholvrij bier

Alcoholvrij bier wordt steeds populairder en er zijn inmiddels een hoop grote brouwerijen die alcoholvrij bier op de markt hebben gebracht. Van blond bier tot IPA: het kan allemaal best een maandje zonder die alcohol erin.

Shop alle alcoholvrije bier

Alcoholvrije wijn

Er is een groot aanbod aan alcoholvrije wijn. Bij alcoholvrije wijn wordt de alcohol na de productie uit de wijn gefilterd. Zo krijg je de lekkere smaak van wijn, maar dan zonder het alcoholische effect! Ontdek welke alcoholvrije wijn het beste uit de test is gekomen.

Bekijk alle alcoholvrije wijn

Alcoholvrije cocktails: mocktails!

Al eens een alcoholvrije cocktail geprobeerd? Mocktails zijn minstens zo lekker. Je maakt ze in alle varianten: fris met vers fruit of juist zoet en romig. Lees alles over alcoholvrije cocktails en ontdek de beste alcoholvrije cocktails

Bekijk alle alcoholvrije cocktails

Ben jij klaar voor Dry January?

Genoeg geïnspireerd en klaar voor de uitdaging? Met deze zes tips kom je Dry January door door. En bekijk onze top 10 alcoholvrije drankensla je favoriete acoholvrije drankjes in en overtuig je vrienden of partner om mee te doen aan deze uitdaging. Want: samen is dat toch een stuk makkelijker! Lees ook onderstaande artikelen voor nog meer alcoholvrije inspiratie.

 

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.