Skip to main content

Tips & trics


5 manieren om je bier koud te houden

5 manieren om je bier koud te houden

Het is weer een warme, zonnige dag. Daar hoort een biertje bij! Op het laatste moment haal je nog snel even een krat bier bij de supermarkt om de hoek. En dan, lauw bier. Hoe krijg je dat zo snel mogelijk koud? Koelkast, duurt lang. En wat nou als je koelkast vol zit? Of als je niet thuis bent? Geen paniek, met deze 5 tips geniet je tijdens een warme dag van goed, koud bier.

Bekijk alle bieren

MANIER 1: BIERDOUCHE

Zet je bierflesje of -blikje in de gootsteen. Plaats het precies onder de kraan en zet het water aan. Zet de kraan op z’n koudst en laat zo’n 5 minuten lopen. Na 5 minuten is je bier koud! Zonde om al dat water te verspillen natuurlijk dus gebruik het bijvoorbeeld om je tuin te bewateren of gooi het in een kinderzwembadje. Voeten erin en afkoelen maar. Met een koud biertje in de hand dan natuurlijk.

MANIER 2: SNUFJE ZOUT ERBIJ

We weten allemaal dat je bier in een grote bak of ton met koud water en ijs kunt leggen. Maar voeg hier nog een schepje huis-tuin-en-keukenzout aan toe en het water blijft veel kouder zonder te bevriezen. Een klein handje zout is in principe genoeg. Zout verlaagt namelijk de temperatuur waarop water bevriest. Je water blijft langer koel en je bier dus ook. Doe ook niet te veel flesjes in de bak want dit vertraagt het proces weer. 

MANIER 3: TUINIEREN MET BIER

Vieze handen

Tuinfeestje maar de koelkast zit al vol met hamburgers en satétjes voor de barbecue? Begraaf je bier ‘s middags voordat de gasten komen. Deze methode haalt de tuinier in je naar boven. Zoek een schaduwrijke plek in de tuin waar de aarde nog vochtig is. Hoe natter hoe beter. Giet eventueel een koude emmer water leeg over de plek. Graaf een gat voor de flesjes maar laat de hals van de fles net boven de aarde uitkomen. Dan wordt ‘ie niet zo vies. Begint de barbecue? Laat je gasten een koud flesje bier uit de grond trekken en proost!

MANIER 4: SNELVRIEZER

Je staat op het punt om de stad in te gaan voor een feestje en je bier is nog niet koud. En nu? De koelkast werkt niet snel genoeg, de vriezer ook niet. Neem een rol keukenpapier en maak losse vellen nat, wikkel je bier in de natte vellen en leg in de vriezer. Nog even tien minuten geduld hebben maar dan zijn ze koud! Het natte papier versnelt het koelproces in de vriezer. En in die 10 minuten kun jij je nog net even klaarmaken of je spelletje FIFA afmaken.

MANIER 5: GEKOELD OP PAD

Ga je de hele dag op pad met vrienden en neem je je bier mee in een rugtas? Dan wil je aan het einde van de dag ook nog een koud biertje drinken. Geen koelelementen in huis? Maak ze zelf. Neem hersluitbare plastic ziplock zakjes en vul ze voor de helft met water. Maak de waterzakjes plat en leg ze in de vriezer. Na +/- 2 uur zijn de zakjes bevroren en kun je ze bij het pils in je rugzak doen. 

Tip: gebruik warm water in de zakjes. Warm water bevriest, gek genoeg, sneller in de vriezer dan koud water.

Laatste tip

Bier in ijs

Kortom, genoeg manieren om bier snel te koelen. Laatste tip: koop je bier op tijd en leg het dan in de koelkast zodat het rustig de tijd heeft om koud te worden. Logische manier, flauw om te zeggen, maar vaak vergeten. Plan vooruit, want koud bier is toch écht het lekkerst. 

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.