Skip to main content

5x


Wijn voor bierliefhebbers

Flessen wijn op de bar
Flessen wijn op de bar

Jij drinkt bier, je vrienden drinken wijn. Onhandig denk je? Valt mee. Deze twee dranken hebben meer overeenkomsten dan je denkt. Haal wijn in huis die past bij jouw biersmaak. Zo kun je toch meedoen tijdens een avondje wijn drinken en weet je ook nog eens wát voor wijn je moet schenken.

HOUD JE VAN PILS?

Dan drink je riesling. Zowel pils als riesling worden wel eens onderschat. Koud pils en een glas riesling van goede kwaliteit hebben echter beiden een fijne, frisse zurigheid en een ongecompliceerde smaak. Dat is precies waarom je ze drinkt. Lekker dorstlessend en past ook nog eens goed bij een visje.

DRINK JE WITBIER/WHEATBIER? GA VOOR EEN CHARDONNAY

Wit bier en chardonnay zouden familie kunnen zijn met hun fruitige tonen. In de chardonnay komen precies de smaken terug die jij zo lekker vindt in wit bier. De fruitige, smaak met een vleugje noot maakt deze wijn tot je nieuwe beste vriend.

ALS IPA FAN PROBEER JE SAUVIGNON BLANC

Je zou het misschien niet zo snel zeggen maar de sauvignon blanc en IPA bier lijken meer op elkaar dan je denkt. Je houdt van grapefruit en andere citrustonen? Dan zit je met deze wijn helemaal goed. Deze kenmerkende frisse smaak vind je terug in zowel IPA bieren als de sauvignon blanc. Goed tegen de dorst.

FRUIT, KRIEK EN LAMBIEK BIER HELEMAAL JOUW SMAAK?

Ga voor de pinot noir. Deze rode wijn is een van de populairste wijnen op de markt. Licht fris en sappig. De fruitgeur van aardbeien en kersen komt je al uit het glas tegemoet. Als je een fruit, kriek of lambiekdrinker bent ga je deze zwoele fruitige wijn erg lekker vinden.

STOUT BIER DRINKERS HOUDEN VAN CABERNET SAUVIGNON

Beide dranken zijn zijdeachtig en vol in smaak. Een cabernet sauvignon is droog door de tannine, maar toch ook zoetig. We hebben het dan namelijk over een droge textuur in plaats van een droge smaak. Niet exact hetzelfde maar zeker te vergelijken met de geroosterde koffie smaak van stoutbier.

En, naar welke wijnsoort neig jij? Maak binnenkort eens een fles wijn open in plaats van een biertje en je zult versteld staan hoezeer ze op elkaar kunnen lijken. De mogelijkheden zijn natuurlijk eindeloos. Leer alles over alle druifsoorten en smaken. Gooi af en toe een wijntje in de mix en kom zo achter jouw smaak.  

Je eerst wijn gedronken en je bent fan. Wil je nog meer leren over wijn? Dat kan! 

6 wijnen getipt door onze expert >

5 meest exclusieve Franse wijnen >

Rosé-expert in 5 minuten >

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.