Skip to main content

De beste champagnes


voor oud en nieuw

voor oud en nieuw

Oud en nieuw staat voor de deur, dus het jaar zit er weer bijna op. En hoe begin je het nieuwe jaar nu beter dan met het open knallen van een fles champagne? Super feestelijk! Maar, welke champagne kies je dan voor deze gelegenheid? In dit artikel zetten we de leukste, origineelste en beste champagnes op een rijtje. Zo wordt het een nieuwjaarswisseling om niet te vergeten!

BEKIJK ALLE CHAMPAGNES

GROTE FLESSEN CHAMPAGNE

In plaats van meerdere normale flessen kun je ook één fles van een groot formaat kopen. Maak bijvoorbeeld een fles van het formaat Magnum (1,5 L) of Jeroboam (3 L) open. Als je deze flessen al groot vindt, lees dan meer over alle formaten champagneflessen: het kan namelijk nóg groter! 

BUBBELENDE ROSÉ & NECTAR

Voor de liefhebbers van een zoete toon in de champagne is een rosé champagne of nectar rosé een goede keuze. Deze mousserende wijnen worden gemaakt van de pinot noir druif en hebben daarom een grote zuiverheid en een soepele en volle smaak. Ideaal dus om met zomerse vrolijkheid het nieuwe jaar in te gaan!

Piper-Heidsieck Brut Rosé 75CL

BIOLOGISCHE OF BIODYNAMISCHE CHAMPAGNE

Op zoek naar een verantwoorde champagne? Kies dan voor wijnen waarvan de druiven biodynamisch verbouwd zijn. Bij biologische en biodynamische teelt is het gebruik van chemische stoffen verboden. Waar bij biologische teelt voornamelijk de nadruk ligt op goede grondbewerking, draait het bij biodynamische teelt om de wisselwerking van de grond en de atmosfeer. We vertellen je in dit artikel over biologische wijnen en champagnes. Zo weet jij met deze soorten champagne zeker een goed verhaal te vertellen tijdens oud en nieuw!

Wijnbox Biologisch 3X75CL

LEKKERE BEKROONDE BUBBELS

Wil je de traditie van het ontkurken van een fles niet overslaan, maar past een champagne niet binnen jouw budget? Komt goed! Je kunt de champagne dan net zo goed vervangen door een cava of prosecco. Deze mousserende wijnen doen zeker niet onder voor een champagne en zijn vaak een stuk goedkoper. Kom erachter wat de verschillen zijn tussen deze bubbelende drankjes en bekijk hieronder een selectie bekroonde cava’s en prosecco’s voor een knallende avond, die ook nog eens goed is voor je portemonnee. 

MEER LEREN OVER CHAMPAGNE?

Nu weet je met welke leuke en lekkere champagne of andere mousserende wijnen jij er een écht feest van maakt tijdens de jaarwisseling. Maar hoe zit dat met het openen van deze spannende flessen? En heb je na de feestdagen champagne over? In dit artikel spijkeren we jouw kennis over champagne bij en geven we je toffe tips over deze heerlijke drank. Zo ga je als champagnekenner het nieuwe jaar in! Was je al overgehaald? Bekijk dan eens beste betaalbare champagnes van Gall.