Skip to main content

Alles over mousserende wijn


3 soorten champagne glazen

3 soorten champagne glazen

Een speciale gelegenheid vraagt om champagne. Op feestjes schenk je champagne in de bekende flûtes. Toch vragen kenners zich af of dit nog wel het juiste glas is. Naast de flûte heb je nog 2 andere opties om champagne te serveren. Wij leggen je uit welk glas je wanneer moet kiezen voor de beste bubbels!

DE BASIS VAN EEN CHAMPAGNE GLAS

Het champagne glas bestaat net zoals een wijnglas uit een voet, steel en kelk. De lange steel voorkomt dat je handen de champagne opwarmen. Welk glas je ook kiest, de bubbels zijn het belangrijkst. Wanneer je deze dus niet kan zien, is je glaskeuze al verkeerd. Daarom raden wij aan te gaan voor kristal glas. Dan zit je qua helderheid goed!

Bekijk alle champagnes

champagne flute

CHAMPAGNE FLÛTES

Een smal lang glas waardoor de champagne lang koud blijft. Omdat de kelk een kleine opening heeft blijft alles lang bubbelen. De flûteis daarmee ideaal om bubbels te showen. Toch zijn er wat nadelen aan het glas. Ten eerste schenk je het snel te vol. Hierdoor raak je al die aroma’s kwijt, zonde! Ten tweede krijgen de aroma’s niet de ruimte. Door de smalle opening komen ze niet volledig tot hun recht. Tot slot: je gooit ze snel om. De slanke flûte is niet zo stabiel. Kies dus voor een flûte als je wilt pronken met de bubbels van een droge champagne als brut

DE BEKENDSTE CHAMPAGNEMERKEN

Champagne coupes

champagne coupes

Een schotelvormig, breed en ondiep glas. Volgens verhalen ontworpen naar de borst van Marie Antoinette. Niet waar, maar het blijft een leuk verhaal. Vanaf de jaren 20 was het glas populair. Denk aan enorme champagne torens van de Great Gatsby. Groot probleem van het coupe glas is dat het te kort en te breed is. Zodra je het glas vult verliest de champagne snel zijn bubbels. Mocht je toch graag een jaren 20 feest hosten, kies dan voor een coupe gevuld met een zoete champagne. Ga dan vooral voor de Moët & Chandon Nectar Impérial.

champagne soorten

champagne tulpglas

CHAMPAGNE TULPGLAS

Breed van onder, slanker van boven. Eigenlijk is het de perfecte combinatie tussen een wijnglas en een flûte. Door de bredere onderkant komen de aroma’s vrij. Daarnaast krijgt het ruim de kans om te bubbelen. Hierna loopt het glas taps toe en vangt het de bubbels op. Dus wanneer jij je neus in het glas stopt krijg jij al het goede dat champagne te bieden heeft. Dit tulpvormige glas heeft dan ook champagne kenners voor zich gewonnen. Schenk je favoriete champagne in de tulip, of laat je inspireren door onze ons aanbod van Champagne

GESCHIEDENIS VAN CHAMPAGNE

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.