De orginele Collins Cocktail

De Collins cocktail is een klassieke longdrink die traditioneel gemaakt wordt met jenever. De Collins heeft een lekkere, vrij neutrale smaak met een fris vleugje citroen. Hieronder lees je hoe je hem maakt en leer je meer over het verschil tussen de Tom Collins en de Collins cocktail. 

Zo maak je de Collins

  • 60 ml jenever
  • 30 ml citroensap
  • 15 ml suikersiroop monin
  • 60 ml sodawater
  • IJs

Mixen maar

Schenk de jenever, het citroensap en de suikersiroop in een shaker. Vul de shaker tot aan de rand met ijsblokjes en shake hard. Vul een longdrinkglas gevuld met ijsblokjes. Zeef de cocktail in het glas. Vul aan met sodawater. Garneer met een citroenpartje

Collins Cocktails

3x: Variaties op de Collins

Is de Collins Cocktail jouw favoriet? Probeer dan ook de volgende cocktails:

Wat is Jenever?

Jenever is een oer-Hollands drank, gemaakt van granen, jeneverbessen en andere kruiden. Het is het meest gedronken binnenlandse distillaat en wordt naar meer dan 100 landen in de wereld geëxporteerd. Sinds 2008 heeft jenever zelfs de status van beschermde geografische aanduiding verworven. Lekker Nederlands dus. Lees hier meer over Jenever.

Van Collins naar Tom Collins

In het begin van de 19de eeuw geboren. Hij werd voor het eerst gemengd in het Limmer's hotel in Londen, door een barman die Collins heette. De basis was oorspronkelijk jenever. Maar later werd deze vervangen door Old Tom Gin. Daarna werd er vaak gerefereerd naar de Collins als Tom Collins. De Tom Collins is dus met gin en de Collins met jenever.

GA AAN DE SLAG!

Nu weet je precies hoe je zelf een Collins kan maken, waar deze vandaan komt en wat leuke tips voor meer inspiratie en variatie.

Wil je nu eens wat anders dan de Collins? Bekijk dan nu de cocktail pagina of bekijk ook meerdere recepten en variaties op de populaire Gin-tonic,  Bloody Mary, Mojito, Caipirinha en Pina Colada. Genoeg te ontdekken dus!