Cobbler
Een wijncocktail! De Cobbler maak je met een rode wijn, namelijk de Shiraz die je mixt met Remy Martin en Cointreau. Je maakt 'm af met munt. Ontdek hier het recept!
5 min bereiden
3 ingrediënten
1 glas
219 kcal
€3,58 per glas
Ingrediënten
- 6 cl shiraz
- 3,5 cl Remy Martin VSOP
- 2,5 cl Cointreau
- gemalen ijs
- verse munt
Zo maak je 'm
- Doe de rode wijn, Remy Martin VSOP en Cointreau in een shaker en schud het mengsel goed door elkaar
- Vul een whiskyglas met gemalen ijs
- Schenk de mix in een dunne straal in het glas.
- Garneer met verse munt
Cocktailpakketten
Om het nog makkelijker te maken om een heerlijke cocktail te bereiden hebben we kant-en-klare cocktailpakketten voor je samen gesteld. Met én zonder alcohol!
Bekijk alle cocktailpakketten >
Waar komt de Cobbler vandaan?
De Cobbler was dé trendsetter aan het begin van de 19ᵉ eeuw: deze cocktail was een van de eerste die gedronken werd met een rietje en gecrushed ijs. Toen heel bijzonder, nu heel gewoon! Een echte revolutie.
Waar komt de naam ‘Cobbler’ vandaan?
De naam verwijst niet naar schoenen, maar naar de samentrekking van “cobbles”: kleine ijsblokjes of “cobbled ice” die het uiterlijk van de cocktail bepalen. Die knisperende ijsstructuur geeft ‘m zijn karakter.
Hoe werd de Cobbler populair?
Eén van de eersten die de Cobbler op de kaart zette, was Martha King Niblo in New York rond 1830. Zij introduceerde de cocktail in haar sociale gelegenheden, en dat werd een hit!