Skip to main content

Paloma

'Una Paloma Blancaaa', je kent het liedje van George Baker misschien wel. Hij zingt hier over een witte duif, maar wist je dat een Paloma ook een heerlijke zomerse cocktail is? Lees snel verder want in dit artikel leggen wij je uit hoe je de Paloma maakt en welke ingrediënten je nodig hebt!

3 min bereiden
3 ingrediënten
1 glas
178 kcal
€2,43 per glas
€1,78 per glas

image

Ingrediënten

Zo maak je de Paloma

  1. Vul een longdrink met ijsblokjes.
  2. Voeg 50 ml Patrón Silver tequila toe en vul het aan met 120 ml Spa Fruit Pink Grapefruit.
  3. Knijp een halve limoen uit, roer en garneer vervolgens met 1 partje limoen en een snufje zout. 
Paloma: deze cocktail maak je gemakkelijk zelf

Paloma Cocktailpakket

Maak het jezelf makkelijk met ons complete cocktailpakket. Alles wat je nodig hebt voor een verfijnde en smaakvolle ervaring, zorgvuldig samengesteld en direct bij je thuis bezorgd.

Ontdek nog meer smaakvolle mogelijkheden met onze uitgebreide selectie cocktailpakketten! Laat je verrassen door de diverse wereld van cocktails met onze hoogwaardige ingrediënten en deskundig samengestelde pakketten. Bekijk onze andere cocktailpakketten en ontdek gemakkelijk nieuwe lekkere cocktails!

image

Waar komt de Paloma vandaan?

De Paloma is een cocktail die zijn oorsprong vindt in Mexico. Het is een verfrissende mixdrank. De naam "Paloma" betekent "duif" in het Spaans. De exacte oorsprong van de Paloma is niet helemaal duidelijk, maar het wordt algemeen aangenomen dat het ontstaan is in Mexico en populair is geworden als een alternatief voor de margarita. De cocktail staat bekend om zijn eenvoudige bereiding en verfrissende smaak, waardoor het een favoriet is geworden, niet alleen in Mexico, maar over de hele wereld.

Alcoholvrije Paloma

Om een ​​alcoholvrije Paloma te maken, meng je grapefruitsap, limoensap en eventueel agavesiroop in een glas met ijs. Top het af met grapefruitsoda en roer voorzichtig. Garneer met een schijfje grapefruit en geniet!

Voor extra pit kan je eventueel ook nog alcoholvrije Tequila toevoegen aan het recept.

Welke soort Tequila voor een Paloma?

Voor een Paloma wordt meestal blanco (zilveren) tequila aanbevolen vanwege zijn heldere, scherpe smaak die goed samengaat met de andere ingrediënten. Sommigen gebruiken ook reposado tequila voor een zachtere smaak. Het is een kwestie van persoonlijke voorkeur. Blancotequila domineert niet de smaken van andere ingrediënten, terwijl reposado subtiele diepte kan toevoegen. Experimenteer en ontdek wat het beste bij jou past.

Variatie op de Paloma

De Spicy Paloma is een variatie op de klassieke Paloma-cocktail. Het bevat blanco tequila, vers limoensap, agavesiroop, grapefruitsap en een scheutje bruisend water. Voor een pittige kick kun je ook plakjes jalapeño toevoegen. Garneer met plakjes grapefruit en jalapeño voor een mooie presentatie. Deze cocktail combineert verfrissende citrusnoten met een pittige twist, perfect voor liefhebbers van iets kruidigs.


Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.