Skip to main content
Kijk hier voor alle actuele informatie m.b.t. het coronavirus en onze winkels.

Recept


Scroppino

Scroppino
Scroppino

De scroppino: een Italiaans tussengerecht van sorbetijs, prosecco en wodka. Door de zoete smaak van de scroppino (of zoals ze in Italië schrijven: sgroppino) kun je 'm niet alleen als tussengerecht opdienen, maar zelfs ter vervanging van een dessert gebruiken. Zo maak je zelf een scroppino!

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN EEN SCROPPINO EN EEN SPOOM?

Een scroppino is eigenlijk een spoom. Spoom is de verzamelnaam voor een tussengerecht dat ervoor zorgt dat de smaakpapillen neutraliseren. Zo kun je optimaal genieten van iedere gang. In het geval van een scroppino werk je met prosecco, wodka en citroensorbetijs. Simplicity is key voor de Italianen. 


Variatie op de originele sgroppino

Wil je eens wat anders proberen dan de originele scroppino? Varieer dan met één van de volgende sorbet smaken:

  • Grapefruit
  • Meloen
  • Aardbei
  • Limoen
  • Bramen

RECEPT: MAAK EEN ECHTE ITALIAANSE SGROPPINO

Het is je vast weleens opgevallen dat een scroppino in Italië niet met een c, maar met een g wordt geschreven. Dit is de echte Italiaanse schrijfstijl. Met dit recept maak jij een sgroppino als een echte Italiaan.

Scroppino
Scroppino

DIT HEB JE NODIG:

ZO MAAK JE ‘M:

  1.  Haal het citroensorbetijs een kwartiertje voor je begint aan het recept uit de vriezer
  2.  Roer snel en krachtig door het sorbetijs met een garde tot er een smeuïge massa ontstaat
  3. Schenk de wodka en prosecco erbij en roer nog even snel door
  4. Schenk in en serveer à la minute

*Ben je niet zo van het sorbetijst, dan kun je ook vanilleijs met limoncello gebruiken.

TIP VOOR DE LEKKERSTE ITALIAANSE SGROPPINO MET LIMONCELLO

Om van jouw scroppino écht een succes te maken, geven wij je de ultieme tip. Zorg dat de ingrediënten ijs- en ijskoud zijn: 

  • Leg de wodka en het ijs op tijd in de vriezer 
  • Laat de prosecco koelen in de koelkast. De fles prosecco ontploft als je ‘m te lang in de vriezer legt 
  • Leg de glazen tien minuten in de vriezer

Wil je een extra smaakvolle scroppino? Voeg dan een scheutje limoncello toe! 

 

ZO MAAK JE DE LEKKERSTE ALCOHOLVRIJE SCROPPINO

Geen zin in alcohol? Ook een alcoholvrije scroppino maak je heel makkelijk zelf:

Dit heb je nodig:

Zo maak je ‘m:

  • Haal het citroensorbetijs een kwartiertje voor je aan het recept begint uit de vriezer
  • Roer snel en krachtig door het sorbetijs met een garde tot er een smeuïge massa ontstaat
  • Schenk de alcoholvrije prosecco of 7UP erbij en roer nog even snel door
  • Schenk in, et voilà!

Nu weet je precies hoe je zelf een scroppino maakt. Wil je eens wat anders proberen? Bekijk dan al onze cocktails. We hebben ook meerdere recepten en variaties op de populaire Gin-TonicMojitoCaipirinha en Piña Colada. Meer digestieven proberen? Bekijk dan de digestievenpagina  voor meer inspiratie. Genoeg te ontdekken dus!