Skip to main content

Scroppino

De scroppino: een Italiaans tussengerecht van sorbetijs, prosecco en wodka. Door de zoete smaak van de scroppino (of zoals ze in Italië schrijven: sgroppino) kun je ook ter vervanging van een dessert gebruiken. Hier vind je het lekkerste scroppino recept!

3 min bereiden
3 ingrediënten
1 glas
242 kcal
€2.23 per glas

Ingrediënten Scroppino

Houd je niet van sorbetijs, dan kun je ook vanilleijs met limoncello gebruiken.

Hoe maak je de Scroppino cocktail?

  1. Haal het citroensorbetijs een kwartiertje voor je begint aan het recept uit de vriezer
  2. Doe het sorbetijs in een mixbeker
  3. Roer snel en krachtig door het sorbetijs met een garde tot er een smeuïge massa ontstaat
  4. Schenk de wodka en prosecco erbij en roer nog even snel door
  5. Schenk in en serveer à la minute
image

Maak een alcoholvrije Scroppino

Dit heb je nodig:

Zo maak je ‘m:

  • Haal het citroensorbetijs een kwartiertje voor je aan het recept begint uit de vriezer
  • Roer snel en krachtig door het sorbetijs met een garde tot er een smeuïge massa ontstaat
  • Schenk de alcoholvrije prosecco of 7UP erbij en roer nog even snel door
  • Schenk in, et voilà!

Hier kun je ook kiezen om een scheutje alcoholvrije limoncello toe te voegen!

Wat is het verschil tussen een Scroppino en een Spoom?

Een Scroppino is eigenlijk een spoom. Spoom is de verzamelnaam voor een tussengerecht dat ervoor zorgt dat de smaakpapillen neutraliseren. Zo kun je optimaal genieten van iedere gang. In het geval van een Scroppino werk je met prosecco, wodka en citroensorbetijs. Simplicity is key voor de Italianen.

Extra bite

Wil je een extra smaakvolle Scroppino? Voeg dan een scheutje limoncello toe! 

Tip voor de lekkerste Italiaanse Scroppino met limoncello

Om van jouw scroppino écht een succes te maken, geven wij je de ultieme tip. Zorg dat de ingrediënten ijs- en ijskoud zijn: 

  • Leg de wodka en het ijs op tijd in de vriezer 
  • Laat de prosecco koelen in de koelkast. De fles prosecco ontploft als je ‘m te lang in de vriezer legt 
  • Leg de glazen tien minuten in de vriezer

Wat betekent Scroppino?
Scroppino komt uit Noord-Italië, om precies te zijn de regio Veneto. Het woord Scroppino is afgeleid van het Venetiaanse woord 'desgropante'. Grop betekent knoop.
Het idee is dat als je dit drankje drinkt je een 'knoop' losmaakt. Of je geeft je buik iets meer ruimte of de knoop in je maag van de eerste gangen wordt door deze verfrissende cocktail verlicht. Jij mag kiezen!

Wat zit er in een Scroppino?

Heel simpel: wodka, prosecco en citroensorbetijs.

Scroppino varianten

Wil je de Scroppino eens op een andere manier proberen? Hier zijn een paar tips:

  • Kies voor een andere smaak sorbetijs, zoals mango of bosvruchtensmaak
  • Voeg in plaats van een scheutje limoncello een andere vruchtenlikeur bij de Scroppino, zoals sinaasappel of passievruchten likeur.
  • Probeer eens een wodka met een smaakje, zoals limoen of perzik.

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.