Recept en inspiratie
Scroppino

De scroppino: een Italiaans tussengerecht van sorbetijs, prosecco en wodka. Door de zoete smaak van de scroppino (of zoals ze in Italië schrijven: sgroppino) kun je 'm niet alleen als tussengerecht opdienen, maar zelfs ter vervanging van een dessert gebruiken. Zo maak je zelf een scroppino!
SCROPPINO RECEPT

Ingrediënten:
Zo maak je 'm:
- Haal het citroensorbetijs een kwartiertje voor je begint aan het recept uit de vriezer
- Doe het sorbetijs in een mixbeker
- Roer snel en krachtig door het sorbetijs met een garde tot er een smeuïge massa ontstaat
- Schenk de wodka en prosecco erbij en roer nog even snel door
- Schenk in en serveer à la minute
*Ben je niet zo van het sorbetijs, dan kun je ook vanilleijs met limoncello gebruiken.
WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN EEN SCROPPINO EN EEN SPOOM?
Een scroppino is eigenlijk een spoom. Spoom is de verzamelnaam voor een tussengerecht dat ervoor zorgt dat de smaakpapillen neutraliseren. Zo kun je optimaal genieten van iedere gang. In het geval van een scroppino werk je met prosecco, wodka en citroensorbetijs. Simplicity is key voor de Italianen.
TIP VOOR DE LEKKERSTE ITALIAANSE SCROPPINO MET LIMONCELLO
Om van jouw scroppino écht een succes te maken, geven wij je de ultieme tip. Zorg dat de ingrediënten ijs- en ijskoud zijn:
- Leg de wodka en het ijs op tijd in de vriezer
- Laat de prosecco koelen in de koelkast. De fles prosecco ontploft als je ‘m te lang in de vriezer legt
- Leg de glazen tien minuten in de vriezer
Wil je een extra smaakvolle scroppino? Voeg dan een scheutje limoncello toe!
Variatietip op de Scroppino
Probeer eens een Scroppino met een andere likeur dan limocello. Wat dacht je van Passimoncello of Orancello! Met bijpassend sorbetijs echt een feestje.
ZO MAAK JE DE LEKKERSTE ALCOHOLVRIJE SCROPPINO
Geen zin in alcohol? Ook een alcoholvrije scroppino maak je heel makkelijk zelf:
Dit heb je nodig:
- 100 ml alcoholvrije prosecco of 7UP
- 100 gram citroensorbetijs
- Sap van een halve limoen
- Limoenrasp
Zo maak je ‘m:
- Haal het citroensorbetijs een kwartiertje voor je aan het recept begint uit de vriezer
- Roer snel en krachtig door het sorbetijs met een garde tot er een smeuïge massa ontstaat
- Schenk de alcoholvrije prosecco of 7UP erbij en roer nog even snel door
- Schenk in, et voilà!
Meer cocktails
Nu weet je precies hoe je zelf een scroppino maakt. Wil je eens wat anders proberen? Bekijk dan al onze cocktails. We hebben ook meerdere recepten en variaties op de populaire Gin-Tonic, Mojito, Caipirinha en Piña Colada. Meer digestieven proberen? Bekijk dan de digestievenpagina voor meer inspiratie. Genoeg te ontdekken dus!