Skip to main content

Recept en inspiratie


Scroppino

Scroppino
Scroppino

De scroppino: een Italiaans tussengerecht van sorbetijs, prosecco en wodka. Door de zoete smaak van de scroppino (of zoals ze in Italië schrijven: sgroppino) kun je 'm niet alleen als tussengerecht opdienen, maar zelfs ter vervanging van een dessert gebruiken. Zo maak je zelf een scroppino!

SCROPPINO RECEPT

Scroppino
Scroppino

INGREDIËNTEN

ZO MAAK JE ‘M:

  1.  Haal het citroensorbetijs een kwartiertje voor je begint aan het recept uit de vriezer
  2.  Roer snel en krachtig door het sorbetijs met een garde tot er een smeuïge massa ontstaat
  3. Schenk de wodka en prosecco erbij en roer nog even snel door
  4. Schenk in en serveer à la minute

*Ben je niet zo van het sorbetijst, dan kun je ook vanilleijs met limoncello gebruiken.

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN EEN SCROPPINO EN EEN SPOOM?

Een scroppino is eigenlijk een spoom. Spoom is de verzamelnaam voor een tussengerecht dat ervoor zorgt dat de smaakpapillen neutraliseren. Zo kun je optimaal genieten van iedere gang. In het geval van een scroppino werk je met prosecco, wodka en citroensorbetijs. Simplicity is key voor de Italianen. 

TIP VOOR DE LEKKERSTE ITALIAANSE SCROPPINO MET LIMONCELLO

Om van jouw scroppino écht een succes te maken, geven wij je de ultieme tip. Zorg dat de ingrediënten ijs- en ijskoud zijn: 

  • Leg de wodka en het ijs op tijd in de vriezer 
  • Laat de prosecco koelen in de koelkast. De fles prosecco ontploft als je ‘m te lang in de vriezer legt 
  • Leg de glazen tien minuten in de vriezer

Wil je een extra smaakvolle scroppino? Voeg dan een scheutje limoncello toe! 

 

Variatie op de originele sgroppino

 

Wil je eens wat anders proberen dan de originele scroppino? Varieer dan met één van de volgende sorbet smaken:

  • Grapefruit
  • Meloen
  • Aardbei
  • Limoen
  • Bramen

ZO MAAK JE DE LEKKERSTE ALCOHOLVRIJE SCROPPINO

Geen zin in alcohol? Ook een alcoholvrije scroppino maak je heel makkelijk zelf:

Dit heb je nodig:

Zo maak je ‘m:

  • Haal het citroensorbetijs een kwartiertje voor je aan het recept begint uit de vriezer
  • Roer snel en krachtig door het sorbetijs met een garde tot er een smeuïge massa ontstaat
  • Schenk de alcoholvrije prosecco of 7UP erbij en roer nog even snel door
  • Schenk in, et voilà!

Van Loveren Absolute Zero Secco 75CL


Nu weet je precies hoe je zelf een scroppino maakt. Wil je eens wat anders proberen? Bekijk dan al onze cocktails. We hebben ook meerdere recepten en variaties op de populaire Gin-TonicMojitoCaipirinha en Piña Colada. Meer digestieven proberen? Bekijk dan de digestievenpagina  voor meer inspiratie. Genoeg te ontdekken dus!

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.