De klassieke Whisky Sour

De whisky sour behoort tot een van de oude families van originele cocktails. Hij wordt al vermeld in het “drinks book” van Jerry Thomas  in 1862 samen met andere klassiekers. De meeste van deze cocktails zijn inmiddels al lang vergeten. Niet de whisky sour! Lees hier hoe je hem maakt!

Zo maak je de whisky sour

  1. 50 ml whisky
  2. 40 ml vers citroensap
  3. 20 ml Monin suikersiroop
  4. Dash Angostura bitters
  5. 1 eiwit
  6. Sinaasappel schil
  7. IJs

Mixen maar

Vul een shaker met de whisky, het citroensap en de suikersiroop plus het eiwit van een vers ei. Schud en voeg vervolgens ijsblokjes toe en schud opnieuw totdat de shaker goed koud aanvoelt. Schenk uit en zeef in een rocks glas gevuld met ijsblokjes. Garneer met de sinaasappelschil.

Whiskey sour

Top 3: whisky sour variaties

Fan van de whisky sour? Dan moet je deze cocktails ook eens proeven!

Wat is whisky?

Whisky of whiskey is een sterkedrank die is gedistilleerd uit gegist graanbeslag en gerijpt op houten vaten. Je hebt vele verschillende soorten whisky zoals malt, blended en peated. Wil je weten welke het beste bij jou past? Lees hier dan meer over whisky.

GA AAN DE SLAG!

Nu weet je precies hoe je zelf een whisky sour  kan maken, waar deze vandaan komt en wat leuke tips voor meer inspiratie en variatie.

Wil je nu eens wat anders dan de whisky sour? Bekijk dan nu de cocktail pagina of bekijk ook meerdere recepten en variaties op de populaire Gin-tonic,  Bloody Mary, Mojito, Caipirinha en Pina Colada. Genoeg te ontdekken dus!