Skip to main content

Recept en inspiratie


De whiskey sour

Whisky Sour cocktail
Whisky sour

De Whiskey Sour is dé enige echte whiskey cocktail en wordt gezien als een echte klassieker. Deze cocktail wordt in 1862 al samen met andere klassiekers vermeld in het “drinks book” van Jerry Thomas. De meeste van deze cocktails zijn inmiddels al lang vergeten. Maar de Whiskey Sour is nog steeds een succes. Lees het Whiskey Sour recept hieronder kom erachter hier hoe je 'm maakt!

HET WHISKEY SOUR RECEPT

tweemaal whisky sour in glas, en shaker

Bij Whiskey Sour cocktails gaat het om de combinatie tussen zuur (citroensap) en zoet (suikersiroop). Er wordt eiwit aan toegevoegd bij het shaken voor een mooi schuimkraagje en een zachte smaak. De zoetzure Whiskey Sour is een klassieke cocktail met bourbon als basis. De bereidingstijd is 8 minuten en een glas bevat 120 calorieën.

Dit heb je nodig:

Zo maak je 'em:

  • Doe de whisky samen met de citroensap en de suikersiroop in een glas
  • Voeg hier het scheutje Angostura bitter aan toe. Heb je dit niet in huis? Laat het dan achterwege
  • Voeg het eiwit toe aan het glas en schud de cocktail goed door elkaar zodat er een schuimkraag ontstaat. 
  • Gooi hier wat ijsblokjes aan toe en garneer de cocktail met de sinaasappelzest. Voila, je cocktail is klaar!
HOE MAAK IK WHISKEY SOUR?

WHISKEY SOUR OF WHISKY SOUR?

Whiskey Sour wordt ook vaak geschreven als Whisky Sour? Het hangt er vanaf waar de whisky die je gebrukt vandaan komt. Lees hier meer over het verschil tussen whiskey en whisky.

WHISKY COCKTAIL FAN?

Whisky is een sterke drank die is gedistilleerd uit gegist graanbeslag en wordt gerijpt op houten vaten. Je hebt vele verschillende soorten whisky zoals malt, blended en peated. Wil je weten welke het beste bij jou past? Lees hier dan meer over whisky. Wil je een keer afwisselen en geen Whisky Sour? Bekijk dan hier de top 10 lekkerste whisky cocktails!

VERDER MIXEN?

Ontdek de top 10 wodka cocktails, de top 10 gin cocktails of de top 5 vermouth cocktails! Je kunt ook gaan voor een Gin-TonicSex on the beach of een Long Island Iced Tea.

 


SOUR COCKTAIL VARIATIES

Fan van de Whiskey Sour? Dan moet je deze sour cocktail recepten ook eens proeven!