Skip to main content
0
€ 0.00

Recept en inspiratie


De whiskey sour

Whisky sour
Whisky sour

De Whiskey Sour is dé enige echte whiskey cocktail en wordt gezien als een echte klassieker. Deze cocktail wordt in 1862 al samen met andere klassiekers vermeld in het “drinks book” van Jerry Thomas. De meeste van deze cocktails zijn inmiddels al lang vergeten. Maar de Whiskey Sour is nog steeds een succes. Lees het Whiskey Sour recept hieronder kom erachter hier hoe je 'm maakt!

HET WHISKEY SOUR RECEPT

tweemaal whisky sour in glas, en shaker

De zoetzure Whiskey Sour is een klassieke cocktail met bourbon als basis. De bereidingstijd is 8 minuten en een glas bevat 120 calorieën.

Whiskey Sour ingrediënten:

Bij Whiskey Sour cocktails gaat het om de combinatie tussen zuur (citroensap) en zoet (suikersiroop). Er wordt eiwit aan toegevoegd bij het shaken voor een mooi schuimkraagje en een zachte smaak.

HOE MAAK IK EEN WHISKEY SOUR?

Bekijk de video hieronder voor het recept van de Whiskey Sour. Heb je geen Angostura bitter in huis of liever geen ei in je cocktail​?​ Laat ​deze dan achterwege. Vind je de cocktail iets te stevig voor de zomer? Vul je glas Whisky Sour dan aan met een scheutje bruiswater.

HOE MAAK IK WHISKEY SOUR?

VIND HIER JE WHISKEY SOUR INGEREDIËNTEN

WHISKEY SOUR OF WHISKY SOUR?

Whiskey Sour wordt ook vaak geschreven als Whisky Sour? Het hangt er vanaf waar de whisky die je gebrukt vandaan komt. Lees hier meer over het verschil tussen whiskey en whisky.

WHISKY COCKTAIL FAN?

Whisky is een sterke drank die is gedistilleerd uit gegist graanbeslag en wordt gerijpt op houten vaten. Je hebt vele verschillende soorten whisky zoals malt, blended en peated. Wil je weten welke het beste bij jou past? Lees hier dan meer over whisky. Wil je een keer afwisselen en geen Whisky Sour? Bekijk dan hier de top 10 lekkerste whisky cocktails!

VERDER MIXEN?

Ontdek de top 10 wodka cocktails, de top 10 gin cocktails of de top 5 vermouth cocktails! Je kunt ook gaan voor een Gin-TonicSex on the beach of een Long Island Iced Tea.

 


SOUR COCKTAIL VARIATIES

Fan van de Whiskey Sour? Dan moet je deze sour cocktail recepten ook eens proeven!