Skip to main content
Kijk hier voor onze maatregelen m.b.t. het Coronavirus

Recept en inspiratie


De whisky sour

Whisky sour
Whisky sour

De Whisky Sour behoort tot één van de oudste families van originele cocktails. Hij wordt in 1862 al samen met andere klassiekers vermeld in het “drinks book” van Jerry Thomas. De meeste van deze cocktails zijn inmiddels al lang vergeten. Maar de Whisky Sour is nog steeds een succes. Lees hier hoe je 'm maakt!

ZO MAAK JE DE WHISKY SOUR

tweemaal whisky sour in glas, en shaker

De zoetzure Whisky Sour is een klassieke cocktail met bourbon als basis. De bereidingstijd is 8 minuten en een glas bevat 120 calorieën.

Benodigdheden:

Bekijk de video hieronder voor het recept van de Whisky Sour. Heb je geen Angostura bitter in huis of liever geen ei in je cocktail​?​ Laat ​deze dan achterwege. Vind je de cocktail iets te stevig voor de zomer? Vul je glas Whisky Sour dan aan met een scheutje bruiswater.


TOP 3: WHISKY SOUR VARIATIES

Fan van de whisky sour? Dan moet je deze cocktails ook eens proeven!

WHISKY FAN?

Whisky is een sterke drank die is gedistilleerd uit gegist graanbeslag en wordt gerijpt op houten vaten. Je hebt vele verschillende soorten whisky zoals malt, blended en peated. Wil je weten welke het beste bij jou past? Lees hier dan meer over whisky. Wil je een keer afwisselen en geen Whisky Sour? Bekijk dan hier de top 10 lekkerste whisky cocktails!
 

VERDER MIXEN?

Ontdek de top 10 wodka cocktails, de top 10 gin cocktails of de top 5 vermouth cocktails! Je kunt ook gaan voor een Gin-TonicSex on the beach of een Long Island Iced Tea.