Skip to main content

Ontdek sterke merken


Dalwhinnie

fles en glas met dalwhinnie
fles en glas met dalwhinnie

Er zijn meer dan 100 malt distilleerderijen in Schotland, elk met een uniek verhaal. Dalwhinnie is een van deze speciale whisky's. Hij is gemaakt in de hoogste en koudste nog werkende distilleerderij in Schotland, met water uit een meer dat op 2000 voet hoogte ligt. Lees hier alles over de bijzondere whisky's van Dalwhinnie.

BEKIJK ALLE DALWHINNIE WHISKY'S

HIGHLANDS HOOGSTE

dalwhinnie fles en honingraat

De distilleerderij van Dalwhinnie ligt op een kruispunt van oude wegen, tussen twee bergketens in de Highlands van Schotland. Hier wordt sinds 1898 in een van de hoogst gelegen werkende distilleerderijen van Schotland op een hoogte 357,5 meter Dalwhinnie gemaakt. Dit gebeurt allemaal in de koudste bewoonde plaats van het land met een gemiddelde jaartemperatuur van 6 °C. Hoe kouder het is, hoe minder de vaten opzetten, dus hoe minder lucht bij de whisky komt. Het rijpen duurt hierdoor langer en dat maakt Dalwhinnie speciaal!

EEN GOUDEN SMAAK

Dalwhinnie 15 Year Old is een soepele, aromatische single malt uit de Highlands. Hij is elegant en gemiddeld zwaar, met een lichte, fruitige smaak en tonen van heide en vanille. Deze whisky heeft een rokerige, turfachtige nasmaak. Deze Dalwhinnie 15 Year Old ontving op de San Francisco World Spirits Competition in 2016 een gouden medaille, dus hij is zeker het proberen waard! Elk nipje bevat nét genoeg kruiden en fruit om een prachtige balans te bereiken. Drink ‘m puur met een ijsblokje of met een klein scheutje water, dit opent de smaak van deze malt nog net een beetje extra.

"Een zeer goede malt, eenvoudig maar absoluut niet 'te voor de hand liggend', een perfecte beginners malt!"

Serge Valentin 2015, whiskyfun.com
DALWHINNIE: WINTER'S GOLD

MIXEN MET DALWHINNIE

dalwhinnie highball cocktail
Dalwhinnie kun je naast puur, ook gemixt drinken. Lees hieronder heerlijke cocktailrecepten met Dalwhinnie!

DALWHINNIE HIGHBALL

Ingrediënten

Zo maak je 'm

  1. Vul een glas met ijs
  2. Doe de Dalwhinnie in een glas
  3. Schenk de ginger ale hierbij
  4. Garneer met een schijfje citroen en klaar! 

DALWHINNIE SCOTTISH JERSEY

dalwhinnie scottish jersey

Ingrediënten

Zo maak je 'm

  1. Doe ijs in een glas
  2. Schenk de Dalwhinnie hierbij
  3. Voeg de warme chocolade melk toe
  4. Vul het aan met nog meer ijs

Genieten maar!

DALWHINNIE EN EEN CHOCOLADEDESSERT

dalwhinnie en een chocoladedessert

Het karakter van Dalwhinnie komt het beste tot zijn recht wanneer deze koud wordt geserveerd, met een zoete garnering. Heerlijk in combinatie met een chocoladedessert zoals chocoladecake.   Lees hier hoe je heerlijke chocoladecake maakt!

Eet eerst de chocolade, dit maakt een zoete laag op de tong. Neem dan een slokje van een ijskoude Dalwhinnie whisky, deze smelt weg met de chocolade.

MEER LEZEN OVER WHISKY?

Nu weet je alles over het whiskymerk Dalwhinnie. Kijk voor al onze sterke merken op de merkenpagina. Of lees meer over whisky in de onderstaande artikelen.

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.