Skip to main content

Ontdek sterke merken


Gordon's

Gordon's Gin
Gordon's Gin

De gin-trend is al een tijdje merkbaar: overgewaaid uit Spanje, waar iedereen al jaren Gin-Tonics uit grote copas dronk, van Nederlandse terrassen en uit huizen is het nu ook niet meer weg te denken. Elke gin heeft een eigen verhaal en hieronder lees je dat van Gordon's!

Bekijk hier alle Gordon's

GOEDBEWAARD GEHEIM

Gordon's London Dry is ontwikkeld door Alexander Gordon in 1769. Hij stoorde zich aan de slechte kwaliteit van gin in de 18de eeuw en ging aan de hand van het originele, middeleeuwse recept opzoek naar een kwalitatieve gin. Zijn zoektocht leidde tot een toevoeging van jeneverbes en andere planten, waaruit in 1769 een nieuw soort ongezoete gin ontstond: London Dry Gin. Tot vandaag de dag is het recept zó geheim dat slechts 12 personen ter wereld het kennen.

Koningsredder

De legende zegt dat de koning van Schotland uit handen van een zwijn werd gered door een lid van de familie Gordon. Dit zwijn werd het symbool in het wapen van de familie. Het is sinds 1769 verschenen op elke fles van Alexander Gordon’s gin.

Wist je dat...

... Slechts 12 mensen ter wereld het echte, geheime recept van Gordon's Gin kennen?

DE SMAAK VAN GORDON'S LONDON DRY

De kenmerkende jeneverbes, citrus en een hint van koriander komen naar boven bij elke slok. Een krachtige droge gin met duidelijk de smaak van jeneverbes en citrustonen.

Geen suiker!

De zogenaamde ‘botanicals’ zorgen ervoor dat Gordon’s zijn eigen unieke smaak krijgt. Gordon’s onderscheidt zich van anderen doordat het geen suiker gebruikt; vandaar de naam ‘London Dry Gin’.

Gordon's London Dry 70CL

GORDON'S PINK GIN

Gordon's Premium Pink Gin is een heerlijke frambozen- en rode bessen-gin, geïnspireerd op een origineel roze-gin-recept van Gordon’s uit 1880. Gemaakt met de hoogste kwaliteit ingrediënten om het perfecte evenwicht te creëren tussen de verfrissende smaak van Gordon’s en de natuurlijke zoetheid van frambozen en aardbeien, met een hint van rode bessen. 

Gordon's Pink Gin 70CL

COCKTAIL: GORDON’S PINK GIN & TONIC, HEERLIJK FRUITIG & FRIS

Vul een glas tot de rand met ijs. Schenk 50 ml Gordon's Pink Gin in en vul aan met 150 ml tonic of limonade. Garneer je cocktail met aardbeien of andere verse rode vruchten en klaar!


LEES HIER VERDER OVER GIN EN COCKTAILS:

Meer lezen over gin? Hoe maak je bijvoorbeeld de beste cocktails met gin? Dat lees je in de onderstaande artikelen. Of lees meer over onze andere ginmerken, zoals: BeefeaterBombay Sapphire  en Tanqueray.