Skip to main content

IT’S NOT SCOTCH. IT’S NOT BOURBON.


It's Jack. Jack Daniel's

It's Jack. Jack Daniel's

It’s not Scotch. It’s not bourbon. It’s Jack. Dit is de slogan die je op dit moment op veel plekken in Nederland kunt lezen. Maar wat betekent dit nu eigenlijk? Wat maakt Jack Daniel’s nu Jack en geen Scotch of Bourbon whiskey? En hoe drink je Jack eigenlijk?

AL JACK'S FLESSEN

SINDS 1866

Sinds 1866 komt iedere druppel Jack Daniel’s whiskey uit het dorpje Lynchburg, diep op het platteland van Tennessee, Amerika. De Jack Daniel’s distilleerderij is de oudste geregistreerde distilleerderij van Amerika en is destijds begonnen door Jasper Newton ‘Jack’ Daniel.

Jack Daniel's is, zoals de meesten denken, geen bourbon whiskey, maar Tennessee whiskey. De basisregels van bourbon of Amerikaanse whiskey worden gerespecteerd, maar daarnaast kent Jack Daniel’s whiskey een uniek extra element dat al sinds de oprichting van de distilleerderij (dit jaar 150 jaar geleden) wordt toegepast. De whiskey wordt na distillatie namelijk gefilterd door een drie meter dikke laag houtskool, wat zorgt voor de bekende zachtheid. Jack Daniel’s Tennessee Whiskey kent een licht fruitige mix van karamel, vanille, specerijen en geroosterd eiken. Aanbevolen drinkwijze is puur, on the rocks of gemixt met cola.

Jack Daniel's Tennessee 70CL

It’s not Scotch, it’s not Bourbon. It’s Jack.

image

ZO MAAK JE DE PERFECTE JACK & COLA

Toen de zachte Jack Daniel’s Tennessee Whiskey in 1907 voor het eerst kennismaakte met het bruisend zoete van cola, ontstond de meest klassieke cocktail van Amerika: Jack & Cola. De natuurlijke vanille smaak van de Jack Daniel’s Whiskey vermengt zo perfect met de karamel van de cola, dat het bijna lijkt alsof de twee voor elkaar gemaakt zijn. 

Jack Daniel's fles

Zelf maken is easy!

  • Vul je eigen Jack Daniel’s mixglas met ijsblokjes
  • Voeg 35 ml Jack Daniel’s Tennessee Whiskey toe
  • Top het glas af met cola
image

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.