Skip to main content

It’s not Scotch. It’s not Bourbon. It's Jack.


Jack Daniel's

Jack Daniel's

Jack Daniel's: It’s not Scotch. It’s not bourbon. It’s Jack. Maar wat betekent dit nu eigenlijk? Wat maakt Jack Daniel’s nu Jack en geen Scotch of Bourbon whiskey? En hoe drink je Jack eigenlijk? Lees alles over het merk Jack Daniel's en het geheim achter deze whisky.

Alle Jack Daniel's

SINDS 1866

Sinds 1866 komt iedere druppel Jack Daniel’s whiskey uit het dorpje Lynchburg, diep op het platteland van Tennessee, Amerika. De Jack Daniel’s distilleerderij is de oudste geregistreerde distilleerderij van Amerika en is destijds begonnen door Jasper Newton ‘Jack’ Daniel.

Jack Daniel's is, zoals de meesten denken, geen bourbon whiskey, maar Tennessee whiskey. De basisregels van bourbon of Amerikaanse whiskey worden gerespecteerd, maar daarnaast kent Jack Daniel’s whiskey een uniek extra element dat al sinds de oprichting van de distilleerderij (dit jaar 150 jaar geleden) wordt toegepast. De whiskey wordt na distillatie namelijk gefilterd door een drie meter dikke laag houtskool, wat zorgt voor de bekende zachtheid. Jack Daniel’s Tennessee Whiskey kent een licht fruitige mix van karamel, vanille, specerijen en geroosterd eiken. Aanbevolen drinkwijze is puur, on the rocks of gemixt met cola.

Jack Daniel's Tennessee 70CL

It’s not Scotch. it’s not Bourbon. It’s Jack.

image

ZO MAAK JE DE PERFECTE JACK & COLA

Toen de zachte Jack Daniel’s Tennessee Whiskey in 1907 voor het eerst kennismaakte met het bruisend zoete van cola, ontstond de meest klassieke cocktail van Amerika: Jack & Cola. De natuurlijke vanille smaak van de Jack Daniel’s Whiskey vermengt zo perfect met de karamel van de cola, dat het bijna lijkt alsof de twee voor elkaar gemaakt zijn. 

Jack Daniel's fles

Zelf maken is easy!

  • Vul je eigen Jack Daniel’s mixglas met ijsblokjes
  • Voeg 35 ml Jack Daniel’s Tennessee Whiskey toe
  • Top het glas af met cola

Mixen met Jack Daniel's Honey

BEREIDING HONEY GINGER

Vul een longdrinkglas met wat ijsblokjes. Giet er 50 ml Jack Daniel’s Honey bij en vul aan met ginger ale.   

BEREIDING HONEY SOUR

Schenk in een whiskyglas (tumbler) 50 ml Jack Daniel’s Honey, doe er wat ijsblokjes bij en het sap van een halve citroen en garneer met een takje munt. 

BEREIDING HONEY APPEL-CRANBERRY

Vul een laag, breed glas met ijsblokjes en schenk er 50 ml Jack Daniel’s Honey, 60 ml appelsap en 60 ml cranberrysap bij. Roer voorzichtig en garneer met een kaneelstokje.

Jack Daniel's Tennessee Honey 70CL

image

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.