Skip to main content

Ontdek sterke merken


Jameson

Jameson

Jameson is een unieke Ierse whiskey! De drievoudige distillatie en de combinatie van pure pot still whiskey en grain whiskey maken Jameson bijzonder. Ontdek alles over Jameson!

BEKIJK ALLE JAMESON WHISKY

JAMESON IRISH WHISKEY

Jameson Irish Whiskey is een blend van 'pot still' en 'fine grain' whiskey’s die even veelzijdig als subtiel zijn. Het is een perfecte balans van tonen van kruiden, noten en vanille met een hint van zoete sherry en buitengewone subtiliteit. 

De drievoudige distillatie en de combinatie van pure pot still whiskey met grain whiskey maken Jameson uitzonderlijk zacht. De rokerige smaak ontbreekt omdat er niet op turf gestookt wordt. Hierdoor is Jameson zeer geschikt om zowel puur als in de mix met bijvoorbeeld ginger ale te drinken. Jameson heeft een mooie gouden kleur en aroma’s van sherry, noten en fruit.

Jameson 70CL

HOOGST MOGELIJKE KWALITEIT

jameson destilleerderij

John Jameson richtte zijn distilleerderij in 1780 op in Dublin om zijn ambitie van het maken van whiskey met de hoogst mogelijke kwaliteit te realiseren. Vandaag wordt Jameson nog steeds gemaakt in onze Single Distillery in Middleton, Cork, Ierland waar het de traditie volgt van onze oprichter om de beste ingrediënten en driedubbele distillatie te gebruiken om hun kenmerkende subtiliteit te creëren.

Jameson’s motto is “sine metu”, wat ‘zonder vrees’ betekent en staat nog steeds vermeld op iedere fles.

JAMESON GINGER ALE & LIME

jameson fles

"You could order the same drink every time, sure, but what's life without a little bit of variety?" Probeer daarom eens wat anders: een Jameson, ginger ale & Lime.

Ingrediënten:

  • 50 ml Jameson
  • 1 flesje ginger ale
  • 1 schijfje citroen
  • Ijsblokjes

Bereidingswijze:

  1. Doe de ijsblokjes in het mixglas
  2. Voeg de Jameson en ginger ale toe aan het glas
  3. Roer de ingrediënten door elkaar
  4. Knijp het schijfje citroen uit boven het glas
    Klaar!

ANDERE COCKTAILS MET JAMESON

De Jameson Sour is een heerlijke, frisse cocktail. Groot fan van Jameson, maar ook van bier? Probeer eens de 'IPA Fizz': een mix van Jameson Caskmates en IPA bier. Deze cocktailrecepten zijn dé manier om te genieten van Jameson!

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.