Skip to main content

Ontdek sterke merken


Jim Beam

Jim Beam

Al meer dan 200 jaar leeft de familie Beam voor hun bourbon. Het recept? Een flinke dosis Kentucky mentaliteit en jaren ervaring. Jim Beam is zo klassiek als een bourbon kan zijn. En tegelijkertijd super divers! Met de verschillende bourbons kun je werkelijk alle kanten op. Drink 'm gewoon puur, met ijs, in de mix. Zeven generaties later maakt de familie Beam de bourbon nog steeds op dezelfde manier. Misschien is dit waarom Jim Beam tot vandaag de dag bekend staat als s 'werelds #1 Bourbon.

BEKIJK HIER ALLE JIM BEAM

JIM BEAM: EEN ÉCHTE BOURBON


Alle bourbon is whiskey, maar niet alle whiskey is bourbon. Want het label bourbon krijgt een whiskey niet zomaar. Volgens de wetgeving moet een bourbon uit minstens 51% maïs bestaan om de naam 'bourbon' te mogen dragen. Stel je voor dat je geniet van een heerlijke maïskolf. Dat is zoet, toch? Dit maakt bourbon "whiskey's sweet spot", die zoetigheid is niet te vinden in de meerste whiskey's op basis van gerst en rogge. Whiskey mag daarnaast alleen bourbon heten als het in de Verenigde Staten is gemaakt. Canadese en Schotse whisky's zijn dus bij voorbaat al geen bourbon. Dan is er nog Kentucky Straight Bourbon Whiskey, zoals Jim Beam®, die naast de bovenstaande regels ook in Kentucky gemaakt moet worden. We weten het, het is veel. Hieronder leggen we je daarom nog een keertje uit wanneer je van bourbon mag spreken!

Jim Beam White Bourbon Whiskey 70CL

HET VERHAAL ACHTER BOURBON

JIM BEAM HONEY


Jim Beam Honey is een heerlijke combinatie van echte honinglikeur en Jim Beam Bourbon. Samen creëren ze een gemakkelijke, zachte zoetheid waar je perfect aan kunt nippen, maar sterk genoeg is om te gebruiken in een cocktail. Probeer het met Ginger Ale of appelsap met sodawater en ijs voor een verfrissende mix.

Jim Beam Honey Flavored Bourbon Whiskey 70CL

JIM BEAM DOUBLE OAK


Jim Beam Double Oak tilt bourbon naar een hoger niveau door de dubbele rijping. Het begint allemaal met Jim Beam®, de nummer 1 bourbon ter wereld. Vervolgens wordt deze na 4 jaar rijpen, overgebracht naar een tweede vers geblakerd vat van Amerikaans wit eikenhout. In dit tweede vat wordt de bourbon intenser van smaak en proef je een diepere laag van gekruid eiken met rijke karamel. Zo ontstaat een unieke bourbon whiskey.

JIM BEAM BLACK


Wat doe je als je in 2016 de "International Wine & Spirits Competition" wint? Je verandert niets! Wij rijpen Jim Beam net zo lang tot hij perfect op smaak is. Het resultaat is een volwaardige bourbon met een extra niveau van elegantie en verfijning. Bedoeld om te nippen of ideaal om samen van te genieten.

Jim Beam Black Bourbon Extra Aged 70CL

Fred Noe, links in beeld
Fred Noe, links in beeld

"Drink it any damn way you please"

De woorden van de Jim Beam master distilleerder en 7e generatie Beam, Fred Noe. Het is zijn reactie op  iedereen die hem vraagt hoe zijn bourbon het beste gedronken kan worden. Het belichaamt het veelzijdige karakter van de Jim Beam bourbons, die zeer geschikt zijn om neat, met ijs of in een cocktail te drinken. Jim Beam is zélfs een goede basis voor whiskeysaus. Maar als je toch opzoek bent naar een paar suggesties, probeer dan eens de Jim Beam Ginger Highball of een Jim Beam Whiskey Sour. 

image

image

OVER JIM BEAM


Jim Beam Bourbon is 's werelds best verkopende bourbon. De bourbon whiskey en Kentucky Straight Bourbon Whiskey die Jim Beam produceert zijn deel van een familie-erfgoed met een formule die in meer dan 200 jaar onveranderd is gebleven. Jim Beam wordt beheerd door meer dan zeven generaties van Beam-familie-distilleerders waarbinnen het vakmanschap van generatie op generatie wordt doorgegeven. Op deze manier garandeert de Beam familie dezelfde constante kwaliteit sinds Jacob Beam zijn eerste batch bourbon verkocht in 1795.

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.