4 tips voor in je gourmetpannetje

December is begonnen. Dit betekent Sinterklaas, Kerst en het einde van 2016. Tijd om de feestdagen te vieren met vrienden en familie. Geen zin om de helft van je avond te missen omdat je in de keuken staat? Wij maken het je gemakkelijk: ga lekker gourmetten! Met deze vier tips wordt het een heerlijke avond!

gourmetpannetje

Champignons met brie

Ingrediënten

  • gesneden paddestoelen
  • boter
  • zout
  • brie

Bereiding

  1. Bak de gesneden paddenstoelen in een pannetje bruin met een klein beetje boter.
  2. Breng op smaak met zout en dek de paddenstoelen af met twee plakjes brie (in de lengte gesneden).
  3. Zet het pannetje even onder het grillelement en laat de breif smelten.


Gamba's met koriander

Ingrediënten

  • rauwe gamba's
  • 1 el olijfolie met knoflookchilipepersmaak
  • koriander

Bereiding

  1. Bak wat rauwe gamba's in 1 el olijfolie met knoflookchilipepersmaak tot ze lichtroze zijn.
  2. Bestrooi met wat verse koriander. Lekker met cocktailsaus.


Biefstuk met champignonroomsaus

Ingrediënten

  • gesneden champignons
  • biefstuk
  • 2 el slagroom
  • boter
  • scheutje whisky
  • zout en peper

Bereiding

  1. Verhit een klontje boter in een pannetje en bak wat in plakjes gesneden champignons tot ze lichtbruin zijn.
  2. Leg het biefstukje erbij, bak snel om en om en haal hem uit het pannetje.
  3. Voeg 2 el slagroom en een klein scheutje whisky aan de champignons toe. 
  4. Roer even door en breng op smaak met zout en peper.
gourmetpannetje

Mini cheeseburger

Ingrediënten

  • boter
  • mini hamburger
  • plakje jonge kaas
  • mini broodje
  • blaadje sla
  • plakje komkommer
  • plakje tomaat

Bereiding

  1. Verhit in een panetje een klein klontje boter en bak een minihamburger om en om gaar.
  2. Leg er een plakje jonge kaas op en zet het pannetje onder het grillelement tot de kaas gesmolten is.
  3. Halveer het minibroodje en bak het (in een ander pannetje of op de grillplaat) 
  4. Beleg het broodje met wat blaadjes sla, plakjes komkommer, plakjes tomaat, de cheeseburger en wat ketchup. 

Dit recept komt uit de Proef! magazine. Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart

Nog zin in een hapje vooraf? Probeer dan één van de volgende:


3x Bruschetta >

Pinchos >

Cocktail van kreeftgarnalen en geitenkaas >



4 Reviews

(110 stemmen)
op=op
10.99

Kaarthouders


9.89

42 Reviews

(441 stemmen)
9.79

11 Reviews

(273 stemmen)
6.99
3.99