Skip to main content

Zonder onder te doen aan de dure variant:


5 goedkope whisky’s

5 goedkope whisky’s

Er bestaan de meest prestigieuze whisky's die indrukwekkend zijn om als cadeau te geven. Of zelf te drinken. Alleen soms wil je niet veel geld uitgeven maar wel aankomen met een goede whisky. Met deze 5 betaalbare whisky’s onder de 30 euro bespaar je op je portemonnee en heb je een geweldige whisky, voor jezelf of als cadeau!

Alle goedkope whisky's

1. Jim Beam White

Dit is de best verkochte bourbon van de wereld. Eentje die voortkomt uit echt vakmanschap. De Jim Beam familie stookt namelijk al 7 generaties lang de beste whisky’s in de VS. Doordat deze whisky licht zoet is van smaak doet hij het erg goed in cocktails of mixjes. Drink bijvoorbeeld Jim Beam White met cola.

Nose: zacht en fruitig

Palet: licht zoet, rond, zacht

Afdronk: zoet, rijk en warm

2. Four roses

Een uitzonderlijke bourbon waarbij gebruik wordt gemaakt van 2 verschillende graanmengsels en 5 verschillende soorten gistculturen. Het resultaat? 10 totaal verschillende bourbons die met de hand gemengd worden. Het komt dus ook door dit bijzondere maatwerk dat het merk o.a. al een drooglegging en twee Wereldoorlogen overwonnen heeft. Four Roses bestaat dan ook al sinds 1888.

Nose: peer, fruitig, honing en licht kruidig

Palet: fris en soepel met hinten van appel

Afdronk: lang en krachtig

Four Roses 70CL

3. Label 5

Deze blend van Schotse whisky’s wordt gemaakt met de beste gemoute gerstsoorten. De jarenlange rijping zorgt voor de rokerige houtsmaak. Deze whisky komt aan z’n zachte smaak doordat hij al die tijd onder het wakend oog van de keldermeester rijpt. Gebruik Label 5 zeker eens in een cocktail. Dat is een echte aanrader.

Nose: vanille, fruitig

Palet: fruitig, zachte karamel en licht rokerig

Afdronk: lang en zacht met een hint van rokerig hout

Label 5 70CL

4. The Famous Grouse

Een zeer geliefde whisky in thuisland Schotland. Sinds 1800 blend The Famous Grouse distilleerderij al met veel zorg whisky’s die gerijpt zijn in met de hand gemaakte vaten. Of je nu een beginnende whisky drinker bent of een ervaren kenner; The Famous Grouse valt bij velen in de smaak. Tip: heerlijk voor de mix met ginger ale.

Nose: eiken, lichte citrus en sherry

Palet: gemiddeld vol, fruitig

Afdronk: lange, ietwat droge afdronk

The Famous Grouse 70CL

5. Kilbeggan Irish

Deze whisky wordt gemaakt in ‘s werelds oudste werkende distilleerderij. Het recept voor deze verfijnde ietwat zoetige whisky is dan ook al 265 jaar oud. Ze hebben flink wat tijd gehad om dit recept te perfectioneren dus! Drink deze whisky on the rocks of in een after dinner drink zoals een Irish coffee.

Nose: zoete karamel, vanille en gebrand hout aroma’s

Palet: nougat, perzik, karamel, vanille

Afdronk: droge afdronk met tonen van eikenhout

Kilbeggan Irish 70CL


Meer Whisky

Met deze top 5 goedkope maar heerlijke whisky’s kun je ongetwijfeld even uit de voeten. Ben je een beginnende whiskydrinker? Lees dan eens meet over 5 whisky’s voor beginnende whiskydrinkers of whisky cadeau.