Skip to main content

Warme wijn? Niet gevreesd!


3 TIPS OM WIJN KOUD TE KRIJGEN

wijn koud
wijn koud

Het is zomer, het is heet, het is tijd voor wijn. Of je nu in het park zit, met je voetjes in het zand of lekker in de achtertuin; wijn moet koud zijn. Heb je net een paar flessen ingeslagen die nog niet koud zijn? Wij geven je 3 tips om ze snel koud te krijgen. Ten slotte geniet je in de zon toch het meest van een lekker frís glaasje wit of rosé.

Bestel nu wijn

1. Koud in de vriezer met een jasje van keukenrol

Een fles wijn in de vriezer leggen om ‘m sneller te koelen dan in de koelkast is niks nieuws. In de vriezer duurt het alleen nog steeds veel te lang voordat ‘ie koud is. Dat kan sneller! Maak een aantal vellen keukenrol nat en mummificeer je fles wijn van top tot teen. Het water geleidt kou beter en gelijkmatiger over de fles. Plaats je ingepakte fles wijn in de vriezer. Na 15 minuten is je wijn klaar om te drinken!

Vergeet een fles wijn niet uit de vriezer te halen, want bij te lang invriezen kan het zijn dat de fles knapt door het uitzetten van de vloeistof!

image

2. SNEL KOUD MET ZOUT

Vul je wijnkoeler voor de helft met koud water en de andere helft met ijsblokjes. Voeg hier 2 grote eetlepels keukenzout aan toe. Zout? Ja, want door het mengsel van ijs, water en zout te roeren ontstaat er een reactie waarbij het vriespunt verlaagd wordt. Hup, die fles erin en na 5 tot 10 minuten is je wijn lekker koud. Schenk maar in.

3. KOUD MET DRUIVEN

“Wijn is van druiven gemaakt dus gezond”. Deze grap was nooit méér waar dan nu. Bevries schoongemaakte witte druiven in de vriezer. Voeg ze wanneer bevroren toe aan je glas met (lauw)warme wijn. IJsblokjes; maar dan zonder het water! Heb je na de opdrinken van je wijntje ook nog eens een gezonde traktatie onder in je glas. Wie wil dat nou niet?


NOOIT MEER WARME WIJN

Warme wijn bij de bbq? Dat overkomt jou niet meer! Met deze 3 manieren om je wijn snel koud te krijgen zijn je vrienden je altijd dankbaar. Laatste tip. Denk soms een beetje vooruit en koop op tijd je wijn zodat hij lekker een aantal uur in de koelkast kan. Kost je een stuk minder moeite. Meer lezen? Bekijk de onderstaande artikelen!

 

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.