Prijswinnende wijnen

Bij Gall & Gall vind je meer dan 1000 prijswinnende wijnen die een médaille of hoge beoordeling van een wijngids of wijnjournalist hebben gekregen. Lees meer over onze prijswinnaars!

Hoe herken je een prijswinnende wijn?

De ene médaille is de andere echter niet. Om die reden is er streng geselecteerd uit tientallen concoursen, wijnschrijvers & wijngidsen, zodat alleen de echte prijswinnaars bij Gall & Gall te vinden zijn. Je herkent deze wijnen aan de lauwerkrans bij de fles. Klik op een icoontje voor meer informatie over de wijnexperts en prijzen.

Onze prijswinnaars bekijken?

Ben je benieuwd welke wijnen in ons assortiment prijswinnend zijn? Ga dan direct naar de overzichtspagina met onze prijswinnende wijnen. 

Bestel nu

Prijswinnende wijnenDe verschillende wijngidsen en medailles

Ben je eerder benieuwd naar de verschillen tussen de wijngidsen en medailles? Lees hier verder!

1. De Grote Hamersmawijnen

De Nederlandse Harold Hamersma is van oorsprong reclameman, copywriter en wijnliefhebber. Hij is naamgever en schrijver van De Grote Hamersma, die hij sinds de laatste twee edities samen met Esmee Langereis schrijft. Wijnen uit de hele wereld krijgen een rapportcijfer tot 10. In De Grote Hamersma verschijnen alle wijnen die meer dan een 7 kregen.

Probeer eens

Deze Hamersmawijnen

2. Internationale wijnexperts

Internationale wijnjournalisten proeven op eigen initiatief of op aanvraag vaak heel veel verschillende wijnen van één gebied.Maak kennis met 4 invloedrijke wijncritici.

3. Nicolaas Klei: Omfietswijnen

Ieder jaar proeft Nicolaas Klei bijna alle wijnen van de supermarkten en slijterijen. Hij beschrijft ze vermakelijk, zoals 'vervaardigd van uitgeknepen citroentjes, tewerksteld onder erbarmelijke omstandigheden'. Alleen de beste wijnen worden bestempeld als een wijn waarvoor je moet om fietsen: een omfietswijn!

Probeer eens

Deze Omfietswijnen4. The Wine Advocates van Robert Parker

Tot 1984 was Robert Parker advocaat. Hij begon met wijnbeschrijvingen vanaf eind jaren zeventig, als 'The Wine Advocate'. Houd je van krachtige, geconcentreerde wijnen? Dan kan jij je vast vinden in de smaakvoorkeur van Robert Parker. Vandaag de dag is ‘the Wine Advocate’. misschien wel de meest invloedrijke wijncriticus ter wereld. 

5. Prijswinnende wijnen: magazines

In veel wijnlanden bestaan er wijngidsen met een selectie van de allerbeste wijnen van dat land. Op deze pagina bieden we je onze selectie van de beste Internationale wijngidsen!

6. Concoursen

Elk jaar worden er verschillenden wijn concours gehouden over de hele wereld. Lees hier meer over de twee belangrijkste concoursen en bekijk direct deze bijbehorende wijnen. 

Wijn almanak

Wijnalmanak

Je vindt al onze prijswinnende wijnen in de wijnalmanak. Zelf hebben? Word kaarthouder en je kijgt de almanak bij jou thuis bezorgd. Leuke bijkomstigheid: alle wijn is dan standaard met 10% korting! Mooi meegenomen, toch?

Alvast een sneak-preview? Bekijk een aantal pagina's van de wijnalmanak online