Prijswinnende wijnen

Bij Gall & Gall vind je meer dan 1000 prijswinnende wijnen die een médaille of hoge beoordeling van een wijngids of wijnjournalist hebben gekregen. Lees meer over onze prijswinnaars!

Hoe herken je een prijswinnende wijn?

De ene médaille is de andere echter niet. Om die reden is er streng geselecteerd uit tientallen concoursen, wijnschrijvers & wijngidsen, zodat alleen de echte prijswinnaars bij Gall & Gall te vinden zijn. Je herkent deze wijnen aan de lauwerkrans bij de fles. Klik op een icoontje voor meer informatie over de wijnexperts en prijzen.

Onze prijswinnaars bekijken?

Ben je benieuwd welke wijnen in ons assortiment prijswinnend zijn? Ga dan direct naar de overzichtspagina met onze prijswinnende wijnen. 

De verschillende wijngidsen en medailles

Ben je eerder benieuwd naar de verschillen tussen de wijngidsen en medailles? Lees hier verder!

1. De Grote Hamersmawijnen

De Nederlandse Harold Hamersma is van oorsprong reclameman, copywriter en wijnliefhebber. Hij is naamgever en schrijver van De Grote Hamersma, die hij sinds de laatste twee edities samen met Esmee Langereis schrijft. Wijnen uit de hele wereld krijgen een rapportcijfer tot 10. In De Grote Hamersma verschijnen alle wijnen die meer dan een 7 kregen.

3. Nicolaas Klei: Omfietswijnen

Ieder jaar proeft Nicolaas Klei bijna alle wijnen van de supermarkten en slijterijen. Hij beschrijft ze vermakelijk, zoals 'vervaardigd van uitgeknepen citroentjes, tewerksteld onder erbarmelijke omstandigheden'. Alleen de beste wijnen worden bestempeld als een wijn waarvoor je moet om fietsen: een omfietswijn!

5. Prijswinnende wijnen: magazines

In veel wijnlanden bestaan er wijngidsen met een selectie van de allerbeste wijnen van dat land. Soms is het één wijnjournallist die zijn sterren of punten aan de wijnen vergeeft, soms zijn het wel 100 proevers die hun beoordeling geven (bijvoorbeeld de Guide Hachette). Deze wijngidsen zijn echt een naslagwerk voor de beste wijnen van het land. Op deze pagina bieden we je onze selectie van de beste Internationale wijngidsen!

Wijn almanak

Wijnalmanak

Je vindt al onze prijswinnende wijnen in de wijnalmanak. Zelf hebben? Word kaarthouder en je kijgt de almanak bij jou thuis bezorgd. Leuke bijkomstigheid: alle wijn is dan standaard met 10% korting! Mooi meegenomen, toch?

Alvast een sneak-preview? Bekijk een aantal pagina's van de wijnalmanak online

Meer lezen over wijn

Ben jij nog niet uitgelezen over alle verschillende wijnen? Lees dan meer over bijvoorbeeld sauvignon blanc, merlot en chardonnay. Ook kun je meer te weten komen over de verschillende wijnlanden, zoals: Oostenrijk, Italië en Spanje. Of lees onderstaande artikelen voor meer inspiratie!