Skip to main content

Prijswinnende wijnen

Prijswinnende wijnen

Bij Gall & Gall vind je meer dan 1000 prijswinnende wijnen die een médaille of hoge beoordeling van een wijngids of wijnjournalist hebben gekregen. Lees meer over onze prijswinnaars!

BEKIJK ALLE PRIJSWINNENDE WIJNEN

HOE HERKEN JE EEN PRIJSWINNENDE WIJN?

PRIJSWINNENDE WIJNEN

De ene médaille is de andere echter niet. Om die reden is er streng geselecteerd uit tientallen concoursen, wijnschrijvers & wijngidsen, zodat alleen de echte prijswinnend bij Gall & Gall te vinden zijn. Je herkent deze wijnen aan de lauwerkrans bij de fles. Klik op een icoontje voor meer informatie over de wijnexperts en prijzen.

Onze prijswinnaars bekijken?

Ben je benieuwd welke wijnen in ons assortiment prijswinnend zijn? Ga dan direct naar de overzichtspagina met onze prijswinnende wijnen. 

DE VERSCHILLENDE WIJNGIDSEN EN MEDAILLES

Ben je eerder benieuwd naar de verschillen tussen de wijngidsen en medailles? Lees hieronder verder!

1. DE GROTE HAMERSMAWIJNEN

De Nederlandse Harold Hamersma is van oorsprong reclameman, copywriter en wijnliefhebber. Hij is naamgever en schrijver van De Grote Hamersma, die hij sinds de laatste twee edities samen met Esmee Langereis schrijft. Wijnen uit de hele wereld krijgen een rapportcijfer tot 10. In De Grote Hamersma verschijnen alle wijnen die meer dan een 7 kregen.

BEKIJK ALLE HAMERSMAWIJNEN

2. INTERNATIONALE WIJNEXPERT

Internationale wijnjournalisten proeven op eigen initiatief of op aanvraag vaak heel veel verschillende wijnen van één gebied. Maak kennis met 4 invloedrijke wijncritici. Soms reizen ze naar het gebied af om daar een diepteproeverij in de desbetreffende wijnstreek te doen. Vervolgens geven ze alle wijnen binnen één categorie punten.

BEKIJK DE INTERNATIONALE WIJNEXPERTS

3. NICOLAAS KLEI: OMFIETSWIJNEN

Ieder jaar proeft Nicolaas Klei bijna alle wijnen van de supermarkten en slijterijen. Hij beschrijft ze vermakelijk, zoals 'vervaardigd van uitgeknepen citroentjes, tewerksteld onder erbarmelijke omstandigheden'. Alleen de beste wijnen worden bestempeld als een wijn waarvoor je moet om fietsen: een omfietswijn!

BEKIJK ALLE OMFIETSWIJNEN

4. THE WINE ADVOCATES VAN ROBERT PARKER

Tot 1984 was Robert Parker advocaat. Hij begon met wijnbeschrijvingen vanaf eind jaren zeventig, als 'The Wine Advocate'. Houd je van krachtige, geconcentreerde wijnen? Dan kan jij je vast vinden in de smaakvoorkeur van Robert Parker. Vandaag de dag is ‘the Wine Advocate’ misschien wel de meest invloedrijke wijncriticus ter wereld.

Bekijk de winnaars van Wine Advocate

5. PRIJSWINNENDE WIJNEN: MAGAZINES

Ook bestaan er veel magazines met beoordelingen van wijn, W&S Magazine is hier een voorbeeld van. In veel wijnlanden bestaan er wijngidsen met een selectie van de allerbeste wijnen van dat land. Soms is het één wijnjournallist die zijn sterren of punten aan de wijnen vergeeft, soms zijn het wel 100 proevers die hun beoordeling geven (bijvoorbeeld de Guide Hachette). Deze wijngidsen zijn echt een naslagwerk voor de beste wijnen van het land. Op deze pagina bieden we je onze selectie van de beste Internationale wijngidsen!

BEKIJK DE MAGAZINES

6. CONCOURSEN

Elk jaar worden er verschillenden wijn concoursen gehouden over de hele wereld. De twee bekendste en zijn de International Wine and Spirit Competition (IWSC) en de International Wine Challenge (IWC). Lees daar meer over! 

BEKIJK DE CONCOURSEN

De Gall & Gall Wijnalmanank

De Gall & Gall Wijnalmanank

De allerlekkerste prijswinnende wijnen staan in de wijnalmanak. Bekroond met grote nationale en internationale prijzen! Zelf hebben? Activeer Gall & Gall Premium en je kunt 'm gratis ophalen in de winkel. In het najaar krijg je de almanak bij jou thuis bezorgd. Leuke bijkomstigheid: als Premium-member is alle wijn standaard met 10% korting en je spaart automatisch mee voor mooie cadeaus en kortingen! Mooi meegenomen, toch?​

Alvast een sneak-preview? Bekijk een aantal pagina's van de wijnalmanak online. ​

Activeer Gall & Gall Premium

MEER LEZEN OVER WIJN

Ben jij nog niet uitgelezen over alle verschillende wijnen? Lees dan meer over bijvoorbeeld sauvignon blancmerlot en chardonnay. Ook kun je meer te weten komen over de verschillende wijnlanden, zoals: OostenrijkItalië  en Spanje. Of lees onderstaande artikelen voor meer inspiratie!

 

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.