Skip to main content

Prijswinnende wijnen

Bij Gall & Gall vind je meer dan 1500 prijswinnende wijnen die een medaille of hoge beoordeling van een wijngids of wijnjournalist hebben gekregen.

Maar de ene medaille is de andere niet. Om die reden is er streng geselecteerd uit tientallen concoursen, wijnschrijvers & wijngidsen, zodat alleen de echte prijswinnende wijnen bij Gall & Gall te vinden zijn. Je herkent deze wijnen aan de lauwerkrans bij de fles.

visual mobile
image

De Nederlandse Harold Hamersma is van oorsprong reclameman, copywriter en wijnliefhebber. Hij is naamgever en schrijver van De Grote Hamersma, die hij sinds de laatste twee edities samen met Esmee Langereis schrijft. Wijnen uit de hele wereld krijgen een rapportcijfer tot 10. In De Grote Hamersma verschijnen alle wijnen die meer dan een 7 kregen.

image

Internationale wijnjournalisten proeven op eigen initiatief of op aanvraag vaak heel veel verschillende wijnen van één gebied. Maak kennis met 4 invloedrijke wijncritici. Soms reizen ze naar het gebied af om daar een diepteproeverij in de desbetreffende wijnstreek te doen. Vervolgens geven ze alle wijnen binnen één categorie punten.
Over de internationale wijnexperts >

image

Tot 1984 was Robert Parker advocaat. Hij begon met wijnbeschrijvingen vanaf eind jaren zeventig, als 'The Wine Advocate'. Houd je van krachtige, geconcentreerde wijnen? Dan kan jij je vast vinden in de smaakvoorkeur van Robert Parker. Vandaag de dag is ‘the Wine Advocate’ misschien wel de meest invloedrijke wijncriticus ter wereld.
Over Parker's Wine Advocates >

image

Ook bestaan er veel magazines met beoordelingen van wijn. In veel wijnlanden bestaan er wijngidsen met een selectie van de allerbeste wijnen van dat land. Soms is het één wijnjournallist en soms zijn het wel 100 proevers die hun beoordeling geven. Deze wijngidsen zijn echt een naslagwerk voor de beste wijnen van het land. 

Lees alles over magazines >

Concoursen

Elk jaar worden er verschillenden wijn concoursen gehouden over de hele wereld. De bekendste en zijn de International Wine and Spirit Competition (IWSC) en de International Wine Challenge (IWC). Op deze concoursen worden door een jury de wijnen (blind) geproefd. Alleen de allerbeste wijnen ter wereld krijgen een medaille.

Lees alles over de concoursen >

Nicolaas Klei

Ieder jaar proeft Nicolaas Klei bijna alle wijnen van de supermarkten en slijterijen. Hij beschrijft ze vermakelijk, zoals 'vervaardigd van uitgeknepen citroentjes, tewerksteld onder erbarmelijke omstandigheden'. Alleen de beste wijnen worden bestempeld als een wijn waarvoor je moet om fietsen: een omfietswijn!

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.