Skip to main content

Topselectie wijnen

Topselectie wijnen zijn bijzondere topwijnen uit de hele wereld. De echte parels uit bijzondere streken, landen of gemaakt door de beste wijnproducenten.
Frankrijk

Misschien wel het beroemdste wijnland ter wereld: Frankrijk. Al eeuwenlang lopen Franse wijnproducenten voorop in het maken van topklasse wijnen. En is het land nog steeds hét grote voorbeeld op het gebied van wijnbouw en kwaliteitswijnproductie. Wij hebben een topselectie samengesteld van de beroemdste wijngebieden uit Frankrijk.

Bordeaux

De Bordeaux is al eeuwenlang één van de grootste en beroemdste wijnbouwgebieden ter wereld. De meest exclusieve wijnen worden gemaakt in de zuidwestelijke regio, waar de bekendste wijnhuizen zich bevinden. Bordeauxwijnen zijn stevig van smaak en kunnen gemakkelijk tientallen jaren worden bewaard.

Van alle Bordeauxwijnen is 90% rood. Verder worden er nog witte (dessert-) wijnen, rosés en mousserende wijnen gemaakt.

Lees alles over de Bordeaux >


Bourgogne

Wijnen uit de Franse wijnstreek Bourgogne zijn bekend over de hele wereld en enorm gewild. Ze staan bekend om hun klasse en verfijnde smaak. Deze wijnen behoren tot de meest exclusieve wijnen ter wereld.

In de Bourgogne worden echte topchardonnay's gemaakt. Witte Bourgognes rijpen vaak lang op hout en dat proef je terug door tonen van boter en toast. Van de pinot noir druif worden de meest exclusieve rode wijnen gemaakt die wereldberoemd zijn om de verfijning. 

Lees alles over de Bourgogne >

image

Het Rhônedal is de oudste wijnstreek van Frankrijk. Het gebied is maar liefst 200 kilometer lang! Hierdoor kunnen de wijnen uit de Rhône streek sterk van elkaar verschillen. De meeste wijnen komen uit de zuidelijke Rhônestreek.

Uit de noordelijke Rhône komen stevige, intense wijnen van de syrah-druif die perfect bij passen bij wild. In de zuidelijke Rhônestreek is de grenache de belangrijkste druif. Vaak zijn de blends bijzonder kruidig van smaak. Van alle wijnen die uit de Rhône komen is maar ongeveer 8% een witte wijn. Je vindt hier volle, romige, iets bloemige witte wijnen van de rousanne, marsanne en viognierdruif. 

Chablis

In het vrij koele klimaat van de Chablis vind je wijnen die strak en mineralig van smaak zijn. Doordat dit noordelijke Bourgognegebied zo klein is en een vastgesteld aantal van 50 hl wijn per jaar per hectare geproduceerd mag worden, is er altijd schaarste.
Lees meer over de Chablis >

Loire

Vernoemd naar de langste rivier van Frankrijk: de Loire wijnstreek. Een uitgestrekt gebied dus! De meeste wijnen uit dit gebied zijn wit. Ben je liefhebber van sauvignon blanc en chenin blanc? Dan kun je in deze regio je hart ophalen!

Lees alles over de Loire >

Elzas

De Elzas ligt helemaal in het noordoosten van Frankrijk, grenzend aan Duitsland. De meeste wijnen zijn wit en hier zijn bijzonder veel verschillende druivenrassen met elk hun eigen karakteristiek en smaak. De Elzas wordt ook wel Alsace genoemd.
Lees alles over de Elzas >

image

Italië is een bijzonder wijnland: er zijn enorme verschillen in klimaat van noord tot zuid en er staan honderden inheemse druivenrassen aangeplant. En wist je dat het de grootste wijnproducent ter wereld is? De meest bijzondere Italiaanse topwijnen hebben wij voor jou ingekocht! Zoals topselectie wijnen uit de Chianti, Veneto (Amarone) en Piemonte!

Chianti

Chianti is misschien wel de beroemdste rode wijn uit Italië, uit het gebied Toscane. De wijnen in deze streek zijn voor het grootste gedeelte gemaakt van de sangiovese druif. De wijnen zijn stevig en hebben een goed bewaarpotentieel. Decanteren voor serveren!
Lees meer over de Chianti >

Veneto en Amarone

De wereldberoemde Amarone wijn wordt gemaakt van half ingedroogde druiven. Dat zorgt voor wijnen met een zeer intense smaak en een hoog alcoholgehalte. Deze wijnen worden gemaakt in de streek Veneto.

Lees alles over de Amarone wijnen >

Elzas

De nebbiolodruif is koning in Piemonte. Deze regio ligt in het noordelijke en bergachtige deel van Italië grenst aan de Zwitserse Alpen. De wijnen hiervan zijn voor de 'acquired taste': ze zijn heel stevig met veel zuren en ook zeer veel verfijning. Deze wijnen kunnen decennialang bewaard worden.
Lees alles over de Piemonte >

image

Spanje staat op de 3e plaats van grootste wijnproducerende landen te wereld. Er groeien zeer veel verschillende druivenrassen in het land. En er zijn zeer uiteenlopende klimaten: van regenachtig en gematigd tot zeer heet en droog. Daardoor heeft het land een geweldig rijk aanbod van wijnen, met zeer verschillende en zeer eigen karakters.

Rioja

Rioja is de meest bekende en prestigieuze wijnstreek van Spanje. In deze wijnstreek in het noordoosten van Spanje worden vooral rode wijnen gemaakt. En die rode wijnen staan zeer hoog aangeschreven!

De wijnen zijn vaak herkenbaar houtgerijpt en dat geeft extra smaaklagen en zachtheid.

Lees alles over de Rioja >


Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.