Skip to main content

De beste


Combi-wijnen

Wijn
Wijn

Heb jij een feestje, dinertje of andere gelegenheid waarvoor je op zoek bent naar een geschikte rode, maar ook witte wijn? Daar helpen wij je natuurlijk graag bij! Zo heb jij niet alleen de perfecte wijn voor de rode wijndrinkers, maar tover je ook een lach op de gezichten van de witte wijndrinkers. Deze wijnen zijn namelijk allemansvrienden!

Bekijk alle wijnen

ROOD OF WIT

Geef je een borrel of feestje? Of heb je een dinertje? Dan kunnen er rode en witte wijndrinkers zijn. Het is handig en leuk om wijnen in huis te hebben die van hetzelfde wijnhuis afkomstig zijn. Wij geven je de 5 beste rood-wit combinaties.

VALDIVIESO

Chili is een oud maar populair wijnland. Het kent oude wijnhuizen die bekende wijnen produceren. Valdivieso is ook zo’n bekende naam. Meer dan een eeuw geleden begon Valdivieso met het produceren van mousserende wijnen. Pas sinds 1980 zijn de wijnmakers van Valdivieso begonnen met het maken van ‘gewone’ wijnen.
Deze Valdivieso merlot is zacht en soepel met rijpe tannines en veel fruit van rijpe pruimen. Zijn broertje, de chardonnay, heeft een lekkere smaak van tropisch fruit en een goede balans. Beide wijnen zijn erg soepel en dit maakt ze perfect geschikt als borrelwijn!

OVEJA NEGRA

De Maule Valley is het grootste en één van de oudste en meest traditionele wijngebieden van Chili. Het is hier bijna nooit extreem warm of koud. Door de afwisseling van een koele nacht naar een warme dag, komen de smaken en geuren in de druiven goed naar voren.
De cabernet sauvignon heeft een expressieve geur van bessen, kersen en kruiden. De smaak is lekker soepel. Dit geldt ook voor de chardonnay van Oveja Negra. Deze witte wijn is heel aromatisch en drinkt makkelijk weg!

ARROGANT FROG

Arrogant Frog is een scheldnaam voor Fransen. De Engelsen begonnen met het ‘uitschelden’ van de Fransen omdat ze hen arrogant vonden en ze kikkerbilletjes eten. De Franse wijnmaker Jean Claude Mas zag hier de lol wel van in en noemde zijn wijnhuis en daarmee ook zijn wijnen Arrogant Frog. De cabernet sauvignon is een lekker volle wijn met tonen van meerdere soorten bessen. De chardonnay heeft ook een volle smaak én heeft meerdere prijzen in de wacht gesleept.

CATENA

‘Great wines begin in the vineyard’, dat is de visie van Catena. Het bedrijf maakt verschillende wijnen variërend van eenvoudige borrelwijnen tot de absolute top flessen van Argentinië. De malbec van Catena is gerijpt op Franse en Amerikaanse eikenhouten vaten en heeft een intense smaak, maar zijdezachte afdronk. De chardonnay heeft een lekkere smaak van ananas, boter en vanille. Daarnaast is deze wijn in 2015 verkozen tot Winnaar in de Categorie Speciaalzaak van 10-15 euro.

JUST (PER DOOS)

Vanaf 1884 hebben Maria Gall, en later beide haar zoons, een passie ontwikkeld voor dranken. Maria heeft altijd gestreefd naar hoge kwaliteit. Wij streven vandaag de dag nog steeds naar deze kwaliteit. De rode wijn van Just van Gall & Gall is rond, soepel en toegankelijk. De witte Just is soepel en fruitig. Beide wijnen zijn ideaal als borrelwijn en door de lage prijs perfect voor een feestje!


MEER WIJN

Heb jij geen rood-wit combinatie nodig? Bekijk dan ons hele assortiment roséwitte wijnrode wijn en mousserend wijnen. Benieuwd naar wat voor wijnen er eigenlijk allemaal zijn? Lees dan alles over de wijnsoorten en wijnlanden. Of lees een van de onderstaande artikelen voor nog meer wijninspiratie.