Skip to main content

Hoe open je een fles


Hoe open je een fles zonder kurkentrekker?

Kurken
Kurken

Het kan iedereen een keer gebeuren: je hebt een heerlijke fles wijn, maar geen kurkentrekker bij de hand. Geen paniek! Er zijn namelijk nog een aantal andere manieren om een fles te openen zonder kurkentrekker. De een wat praktischer dan de ander, maar je fles gaat in ieder geval open! Wij geven hieronder drie opties en onze Toon doet ze nog even voor.

Bekijk alle wijnen

1. THEEDOEK EN POLLEPEL

De eerste manier is ook gelijk de makkelijkste. Hier heb je een pollepel en theedoek voor nodig. De theedoek leg je over de hals van de fles en dan druk je met de achterkant van de pollepel de kurk naar beneden. Moet je wel een beetje kracht zetten. Maar je zult zien, werkt als een trein. Enige nadeel is natuurlijk wel dat je zo de kurk in de fles hebt zitten. Maar daar proef je niks van. 

2. SCHROEF EN HAMER 

Voor de tweede manier moet je dan dus wel een stevige schroef en klauwhamer bij de hand hebben, maar werken doet het zeker! Je draait de schroef ver in de kurk, zodat deze stevig vast zit. Dan pak je de klauwhamer en trek je als het waren via de schroef de kurk uit de fles. Tada! Weer een goede manier om je wijnfles te openen, heb je wel spierballen voor nodig.

image

3. SABREREN

De laatste optie is alleen geschikt als je champagne wilt drinken (probeer het dus niet met een fles wijn). Vind je champagne openen op de gewone manier te saai? Dan is sabreren een spectaculair alternatief. Hierbij breek je de top van de fles met een sabel. Verwijder het zilverfolie van de hals van de fles en ook het muselet. Dit is de metalen draad waarmee op de kurk op zijn plaats wordt gehouden. Let op: de fles niet schudden! Houd de fles schuin omhoog en leg de champagnesabel eerst vlak op de fles met de scherpe kant naar de kurk gericht. Laat het sabel nu een paar keer langs de hals van de fles glijden. Probeer nu met een ferme klap de hals van de champagnefles te raken. Niet te hard slaan. Proost! 

4. JE SLEUTEL

Wijn drinken in het park, maar de kurkentrekker vergeten? Iets wat je wel altijd bij je hebt als je buiten de deur bent, zijn je sleutels. En laat een sleutel nu net een doeltreffend hulpmiddel zijn om die kurk van de fles wijn te krijgen! Verwijder eerst de beschermende capsule van de hals van de fles. Steek daarna de sleutel schuin in de kurk. Vervolgens draai je de sleutel, en dus de kurk, rond en trek je de kurk langzaam omhoog. Voilà! Je geniet gewoon van een glas wijn in het park, zonder zoektocht naar een kurkentrekker.

MEER OVER WIJN?

Wij hebben nog een aantal praktische tips voor je op een rijtje gezet. Hoe verwijder je bijvoorbeeld een rode wijnvlek? Ook niet geheel onbelangrijk: hoe bewaar je wijn het beste? Ontdek meer over wijn en word een echte kenner! 

Hoe verwijder je een rode wijnvlek? >

Wijn bewaren: hoe bewaar je wijn? >

Veelgestelde vragen over wijn >

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.